اخبار گوناگون

طعم دهنده هایی که نمیشناختید!

گلوتامات‌ها یکی از پرمصرف‌ترین طعم دهنده ‌ها هستند و مزه خوشی را به انواع مواد غذایی می‌دهند. از نظر شیمیایی، گلوتامات‌ها زوئیتریون‌هایی با بار منفی هستند.

 

معرفی طعم دهنده هایی که نمیشناختید!

طعم دهنده ها بخشی از مواد اولیه صنایع غذایی هستند که طعم غذا را تغییر می دهند یا آن را تقویت می کنند. آنها از ترکیبات مختلف طبیعی و مصنوعی تشکیل شده اند و ممکن است از مواد شیمیایی تشکیل شده باشند، اما اغلب آنها مخلوط پیچیده ای از ترکیبات هستند. طعم دهنده ها موادی هستند که در مقادیر بسیار کم به غذاها اضافه می شوند، یا برای دادن طعم خاصی به یک محصول، مانند نوشابه، شیرینی آب پز یا ماست، یا برای تقویت یا جایگزینی طعم از دست رفته در طی فرآوری غذا.

غذاهایی که در آشپزخانه خود می پزیم معمولاً دارای طعم دهنده های طبیعی هستند. ادویه هایی مانند هل، زیره، دارچین، گشنیز و سایر مواد مانند سیر، زنجبیل، آبلیمو و غیره نمونه های معدودی از طعم دهنده های طبیعی هستند که در آشپزی خانگی استفاده می شوند. در مقابل، صنایع غذایی و آشامیدنی از مواد طعم دهنده طبیعی و مصنوعی برای تولید مواد غذایی در مقیاس بزرگ استفاده می کنند. با این وجود، همه طعم‌ها، از جمله طعم طبیعی ذاتی یک ماده غذایی خاص، از ترکیبات شیمیایی ناشی می‌شوند. در اینجا چند نمونه از طعم‌دهنده‌ها یا ترکیبات شیمیایی وجود دارد که ویژگی‌های خوش طعم مواد غذایی را افزایش می‌دهند.

بیایید به چند نمونه از طعم دهنده ها نگاهی بیندازیم.

گلوتامات ها، پرمصرف‌ترین طعم‌دهنده‌ها

گلوتامات‌ها یکی از پرمصرف‌ترین طعم‌دهنده‌ها هستند و مزه خوشی را به انواع مواد غذایی می‌دهند. از نظر شیمیایی، گلوتامات‌ها زوئیتریون‌هایی با بار منفی هستند که وقتی نمک‌های مبتنی بر اسید گلوتامیک در آب حل می‌شوند، تشکیل می‌شوند. یکی از رایج ترین نمک های اسید گلوتامیک در صنایع غذایی و نوشیدنی، مونو سدیم گلوتامات (MSG) است. از نظر تجاری، MSG با نام‌های تجاری متعددی از جمله فوفنگ، آجینوموتو، نمک چینی و غیره موجود است. مونو سدیم گلوتامات به طور طبیعی در برخی مواد غذایی مانند گوجه‌فرنگی یا پنیر یافت می‌شود. این ماده به‌ طور مصنوعی با تخمیر باکتریایی نشاسته، چغندرقند، شکر تولید می‌شود. طعم لذیذ گلوتامات ها را می توان در چندین غذای آسیایی مانند سوپ، رامن، منچوری و غیره میل کرد. هیچ نگرانی ایمنی در رابطه با عوامل طعم دهنده گلوتامات وجود ندارد. با این حال، آنها طعمی قوی به جا می گذارند که ممکن است باعث شود برخی افراد نسبت به عوامل طعم دهنده گلوتامات حساسیت نشان دهند.

خرید مونو سدیم گلوتامات (MSG) به عنوان یک طعم دهنده، حدود ۱۰۰ سال است که به طور گسترده استفاده می شود. علاوه بر اینکه به طور طبیعی در برخی غذاها وجود دارد، یک افزودنی غذایی رایج در دستور العمل های غذایی چینی، سبزیجات و سوپ و خورشت های کنسرو شده و سایر محصولات فرآوری شده است.

گلوتامات ها، پرمصرف‌ترین طعم‌دهنده‌ها

کافئین، طعم دهنده ای بی نظیر

بسیاری از مردم با وجود طعم تلخ، مشتاقانه از غذاها و نوشیدنی های حاوی کافئین استفاده می کنند. در اینجا، آنچه در مورد کافئین به عنوان یک طعم دهنده تلخ شناخته شده است را مرور می کنیم.

کافئین ماده ای است که در چندین نوشیدنی و ماده غذایی از جمله کاکائو، چای، شکلات و قهوه پیدا می شود.

 

این ماده به طور طبیعی در گیاهان چای، توت گوارانا، دانه های قهوه و بسیاری از گیاهان دیگر وجود دارد. کافئین کاربردهای مختلفی دارد: به عنوان یک طعم دهنده، به عنوان یک محرک و حتی به عنوان یک دارو.

کافئین یک آلکالوئید است، بنابراین عجیب نیست که کافئین مانند بسیاری از آلکالوئیدهای دیگر تلخ است. هنگامی که کافئین به نوشیدنی ها اضافه می شود، طعم نوشیدنی را تکمیل و تقویت می کند.

به عنوان مثال، هنگامی که کافئین در محصولات کولا استفاده می شود، تلخی آن بخشی از طعم می شود. کافئین، به طعم بی نظیرِ کولا می افزاید و همچنین برای کاهش شیرینی استفاده می شود.

اما وقتی کافئین را شیرین می‌کنید یا آن را به نوشیدنی اضافه می‌کنید، به طعم جدیدی دست پیدا می‌کنید. به طور معمول، نتیجه چنین ترکیباتی ترکیبی از طعم کافئین و نوشیدنی است.

البته، نسبت کافئین به شیرین کننده یا نوشیدنی تعیین می کند که کدام طعم غالب باشد.

طعمی که کافئین به نوشیدنی ها می دهد بی نظیر است.

بنزالدئید

به طور گسترده ای به عنوان یک طعم دهنده برای ایجاد طعم بادام به مواد غذایی مختلف استفاده می شود. اگرچه به طور طبیعی در چندین ماده غذایی مانند بادام، زردآلو، سیب و گیلاس یافت می شود، اما می توان آن را به صورت مصنوعی با واکنش بنزیل کلرید با محلول نیترات مس در حضور دی اکسید کربن تولید کرد. به غیر از مواد غذایی، بنزآلدئید همچنین برای پخش بوی بادام در چندین محصول آرایشی استفاده می شود. با توجه به مطالعات سم شناسی انجام شده در مورد اثرات سلامتی مصرف بنزآلدئید، به طور کلی با مصرف قابل قبول ۱۵ میلی گرم در روز برای یک انسان معمولی بی خطر در نظر گرفته می شود.

 

پر مصرف ترین طعم دهنده ها

سوربیتول، سوربات پتاسیم، پروپیونات سدیم، پروپیونات کلسیم، مونو سدیم گلوتامات، نئوتام، کافئین، لاکتوز، سوکرالوز و … از جمله مواد طعم دهنده، نگهدارنده و شیرین کننده در کارخانجات صنایع غذایی هستند. جهت تهیه این مواد می توانید به سایت آرتین تجارت اکسیر به آدرس اینترنتی  www.Bazarnano.com  مراجعه نمایید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا