زمانی که فرش های خود را عوض می کنید و فرش های جدید را پهن می کنید ممکن است متوجه ی آلرژی و حساسیتی که نسبت به موکت ها و فرش های جدید خود پیدا کرده اید بشوید و به دنبال روش هایی باشید تا حساسیت و آلرژی خود را کم کنید و روش هایی را امتحان کنید تا آلرژی خود را از بین ببرید. اگر زمانی که فرش نوی خود را پهن کردید و مدتی بر روی آن نشستید و احساس خارش در بینی خود احساس کردید و عطسه های پی در پی زدید به همین معنی است که شما نسبت به فرش خود حساسیت یا آلرژی دارید.
چرا به فرش آلرژی پیدا میکنیم
فرش های ماشینی از الیاف مصنوعی و شیمیایی ساخته شده است و حساسیت پیدا کردن نسبت به فرش های ماشینی کاملا طبیعی است همچنین فرش های دستبافت از الیاف و پشم های حیواناتی مانند گوسفند و… ساخته شده و تمامی عملیات بافت و رنگ رزی آن ها به صورت دستی و طبیعی انجام شده است. حساسیت پیدا کردن نسبت به این نوع از الیاف همیشه وجود دارد.
همچنین در فرش های ماشینی به دلیل موادی که در کف فرش برای استحکام سازی و مقاومت فرش به کار می برند حساسیت زا هستند و برخی از افراد نسبت به این ماده آلرژی پیدا می کنند. به غیر از موارد ذکر شده آلرژی پیدا کردن به فرش ها ممکن است به دلایل مختلفی دیگری نیز رخ دهد.
۱- قرار داشتن فرش در فضا های باز
نگهداری فرش در بالکن، حیاط یا فضا های باز باعث می شود که گرد و خاک زیادی بر روی فرش بنشیند و در بین الیاف و تار و پود فرش نفوذ کند. نشستن گرد و خاک باعث ایجاد آلرژی و حساسیت در افراد می شود به همین دلیل توصیه می شود که از نگهداری فرش ها را به مدت طولانی در فضا های باز خود داری کنید
۲- تمیز نکردن فرش به صورت درست و اصولی
فرش ها برای تمیز ماندن و سالم ماندن نیاز به رسیدگی دارند و رها کردن فرش به حال خود باعث آسیب دیدن فرش می شود. تمیز نکردن یا جارو نکردن فرش باعث آلوده شدن فرش می شود و انواع میکروب ها در بین الیاف فرش رشد می کنند و باعث ایجاد آلرژی می شوند به همین دلیل تمیز کردن فرش به صورت اصولی مهم است.
برای از بین بردن آلرژی خود نسبت به فرش های تازه می توانید روش های مختلفی را امتحان کنید:
۱- استفاده از شامپو فرش
مقداری از شامپو فرش را با مقدار مناسبی آب ترکیب کنید و با محلول به دست آمده فرش را تمیز کنید تا تمامی پرز های اضافی و … از سطح فرش برداشته شوند. برای استفاده از شامپو فرش مقدار مناسبی استفاده کنید و برای استفاده از آن زیاده روی نکنید و از شامپو فرش مناسب جنس و نوع فرش استفاده کنید. اگر شامپو فرش میزان شیمیایی و اسیدی بودن آن بالا باشد باعث آسیب دیدن سطح فرش می شود و اندازه ی آلرژی و حساسیت فرش در این صورت کم نمی شود بلکه حساسیت افراد به فرش بیشتر نیز می شود.
۲- جارو برقی کشیدن فرش
برای از بین بردن حساسیت و آلرژی که افراد از فرش ها می گیرند می توانید فرش ها را به طور اصولی جارو برقی بکشید. برای از بین بردن پرز ها و حساسیت های فرش از سری مخصوص جارو برقی استفاده کنید و درجه ی مکش جارو برقی را در حد مناسبی قرار دهید. بالا بودن درجه ی مکش جارو برقی باعث آسیب دیدن الیاف فرش می شود، حتی ممکن است باعث باز شدن گره های الیاف فرش شود بنابرین درجه ی مکش جاروبرقی را در حد استاندارد قرار دهید.
۳- شستشوی فرش
یکی از روش هایی که می توانید آلرژی فرش را به طور کامل نابود کنید شستشوی فرش ها می باشد. شستشوی فرش ها با شوینده های ضد حساسیت و آلرژی سبب می شود که آلرژی و باکتری هایی که در بین فرش وجود دارند و باعث ایجاد حساسیت می شوند نابود شوند. همچنین خدمات از یک قالیشویی معتبر مب تواند در این زمینه بسیار مفید باشد.
۴- بخار شویی فرش
یکی از خدماتی که قالیشویی به مشتریان خود ارائه می دهد بخار شویی مبل و فرش ها می باشد. با بخار شویی فرش ها حساسیت و آلرژی ها از بین می رود و افراد کمتر دچار حساسیت می شوند. باکتری ها و میکروب ها در دمای بالا از بین می روند به همین دلیل بخار شویی فرش ها برای از بین بردن آلرژی موثر است.
بهترین روش برای پیشگیری از آلرژی فرش
برای پیشگیری از آلرژی روش های گوناگونی وجود دارد ولی بهترین روش:
۱- اگر محیط زندگی شما در مناطق مرطوب و نم دار است سعی کنید میزان رطوبت را کمتر کنید. باکتری هایی که باعث ایجاد حساسیت و آلرژی می شود در مناطق مرطوب رشد می کنند و تکثیر می شوند به همین دلیل توصیه می شود که فضای منزل خود را همیشه معتدل و گرم نگه دارید تا فرش هایتان دچار خیسی و نم و رطوبت نشوند.
۲- اگر در منزل خود از حیوانات خانگی نگهداری می کنید حتما فرش را به خوبی جارو برقی بکشید به دلیل این که حیوانات خانگی معمولا دچار ریزش مو هستند و مو های آن ها باعث ایجاد حساسیت و آلرژی می شوند به همین دلیل جارو کشیدن فرش ها به صورت کاملا اصولی باعث می شود که مو های حیوانات از سطح فرش برداشته شوند و افراد دچار حساسیت و آلرژی نشوند.
۳- افراد زمانی دچار حساسیت و آلرژی می شوند که گرد و خاک و پرز ها از بطن الیاف فرش بلند شوند و در جریان هوا قرار بگیرند به همین دلیل اگر محیط شما دستگاه تهویه داشته باشد هوا در گردش است و دچار آلرژی نمیشوید.
چه فرش هایی بیشتر باعث آلرژی می شوند چگونه بفهمیم به فرش آلرژی داریم
انواع فرش های ماشینی و دستبافت و… باعث ایجاد آلرژی می شود در واقع همه ی فرش ها گاهی اوقات ممکن است باعث ایجاد حساسیت در افراد شود ولی بیشتر فرش های ماشینی به دلیل شیمیایی بودن مواد و رنگ و … باعث حساسیت می شوند. فرش های ماشینی تمامی عملیات بافت آن ها به وسیله دستگاه ها انجام می شود و نیروی انسانی هیچ گونه دخالتی بر آن انجام نمی دهد به همین دلیل حساسیت زا بودن فرش های ماشینی بیشتر اتفاق می افتد همچنین فرش های دستبافت به دلیل طبیعی بودن الیاف و … نیز گاهی اوقات باعث ایجاد حساسیت می شوند.
شستن فرش ها برای از بین بردن آلرژی
بهترین روش برای از بین بردن آلرژی فرش شستشوی فرش ها می باشد. شستشوی انواع فرش ها در قالیشویی با دستگاه ها و زیر نظر متخصص انجام می شود. برای از بین بردن آلرژی فرش از شوینده های مخصوص ضد آلرژی استفاده می شود تا تمامی آلرژی و حساسیت ها از بین برود. شستشوی فرش های دستبافت در مرکز های قالیشویی طبق اصول های خاصی انجام می شود به دلیل این که فرش های دستبافت نسبت به فرش های ماشینی حساس تر هستند و ممکن است در صورت شستشوی نادرست دچار مشکلاتی شود. همچنین فرش های ماشینی به دلیل مصنوعی بودن الیاف و رنگ ها اگر با آب خیلی گرم و یا خیلی سرد شسته شود براقیت خود را از دست دهد.
قرار گرفتن فرش ها پس از شستشو در دستگاه بخار باعث از بین رفتن آلرژی می شود به دلیل این که باکتری ها و میکروب هایی که پس از شستشو هنوز در بین الیاف فرش قرار دارند کاملا از بین می روند و نابود می شوند.
قرار دادن فرش در مقابل نور آفتاب
یکی از روش هایی که می توانید برای کمتر شدن آلرژی و حساسیت های فرش انجام دهید قرار دادن فرش در مقابل نور خوشید است ولی برای امتحان کردن این روش نکاتی را باید رعایت کنید
۱- از قرار دادن طولانی مدت فرش در برابر نور خورشید پرهیز کنید زیرا نور آفتاب باعث زبر شدن سطح فرش می شود و الیاف و تار و پود فرش تراکم و زیبایی خود را از می دهد و حتی ممکن است باعث کم شدن ضخامت فرش نیز شود.
۲- سعی کنید فرش را در ساعت های اوج آفتاب مانند ظهر، در مقابل نور خورشید قرار ندهید و در ساعت هایی که شدت تابش نور خورشید ملایم تر است این کار را انجام دهید. دم صبح و غروب بهترین زمان برای آفتاب خوردن فرش می باشد.
۳- برای قرار دادن فرش در مقابل نور آفتاب حتما فرش را بر روی یک سطح تمیز قرار دهید، قرار دادن فرش بر روی محیط های آلوده باعث افزایش آلرژی و حساسیت ها می شود. حتما پس از قرار دادن فرش در مقابل نور خورشید فرش را هر یک ساعت چک کنید و جا به جا کنید تا نور آفتاب به تمام سطح فرش تابیده شود.