با وجود استفاده گسترده از آن به صورت علمی کمتر مورد بررسی قرار گرفته است که قاووت که در گفتار کرمانی قوتو نامیده می شود و سوغات سنتی شیرین کرمان می باشد که بسته به نوع آن از مخلوط چند نوع بذر، مغزیجات و گیاهان دارویی درست می شود که پس از بو دادن برخی از آنها به صورت مخلوط با شکر آسیاب و پودر می گردد.
شما می توانید با مشاورین فروش با تجربه مجموعه آراد برندینگ ارتباط برقرار کنید و تمامی سوالات خود را در رابطه با خرید این محصول بپرسید و همچنین با مراجعه به سایت آراد برندینگ می توانبد اطلاعات مورد نیازتان را دریافت نمایید و با خیال راحت خرید خود را انجام دهید.
موارد مصرف قوت بیشتر به عنوان فراورده نیرو بخش و مقوی و به طور کلی به عنوان تنقلات است که در فلسفه غذاهای ایرانی غذاها به سه نوع خنثی گرم و سرد طبقه بندی می شوند و به نظر می رسد که غذاهای گرم محرکه متابولیسم بدن بوده و غذاهای سرد اثر برعکس دارند و نظر بر این است که قاووت غذای گرم بوده و به صورت سنتی برای کاهش خستگی افزایش نیروی حیاتی و افزایش آرامش مورد استفاده قرار می گیرد.
پودر قاووت به صورت خشک مورد استفاده قرار می گیرد اما در ترجیح بر این است که با آب، چای، قهوه یا شیر نیز مصرف کرد که معروف ترین و کامل ترین نوع قاووت قهوه ای رنگ است که مواد تشکیل دهنده آن شامل تخمه آفتابگردان، بذر جو، تخمه خرفو، بذر کاهو، بذر شاهدانه، بذر کتان، سیاه دانه، تخم گشنیز، دانه خشخاش، کنجد، هل، فلفل سیاه و قهوه و شکر می باشد که بسته به نوع فرمولاسیون قاووت ممکن است تا صفر کردن یک تا ۴۰ جز شامل برخی دانه های گیاهی مغزی جات و گیاهان دارویی همراه با مقدار مشخصی شکر تولید گردد.
قیمت قاووت پسته
این محصول به دلیل خواص بسیار زیاد و همچنین طرفداران زیادی که دارد در طعمهای مختلف نیز تولید می شود که همین امر سبب شده تا قیمت قاووت پسته اکبری به عواملی مانند طعم، حجم بسته بندی آن و کیفیت این محصول بستگی داشته باشد.
هر یک از موادی که در تولید قاووت استفاده می شود دارای خواص جداگانه ای می باشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
تخم خرفه یک طبع سرد دارد که باعث می شود این محصول ضد کرم کدو باشد، تخم گشنیز در هضم غذا کمک می کند همچنین نیرو دهنده و ضد تشنج نیز می باشد.
عوامل مختلفی بر روی قیمت قاووت پسته تاثیر می گذارد که یکی از آنها ترکیباتی است که در تهیه آن استفاده می شود به طور مثال بذر کتان در افزایش ادرار و رفع یبوست کمک می کند، بذر جو نیز در درمان بیماریهای قلبی، یبوست، سیستم گوارشی و سطح کلسترول تاثیر گذار است، بذر کاهو نیز خاصیت شیر زایی دارد همچنین باعث التیام انواع زخمها و بواسیر می شود، هل نیز به تقویت معده، درمان تهوع، درمان سنگ کلیه، درمان نفخ و غیره بسیار مفید است.
سیاه دانه بادشکن و دفع سموم را به راحتی انجام می دهد، در تخمه آفتاب گردان به دلیل وجود ویتامین A خاصیتی وجود دارد که برای قوهی بینایی مفید است.
کنجد نیز به عنوان نرم کننده روده و رفع خشونت تاثیر گذار است، بذر کنف خواصی چون نیرو بخشی و ضد انگلی دارد، فلفل سیاه ضد مسمومیت است، دانه خشخاش نیز می تواند خواب آور باشد و به شما برای افزایش وزن نیز کمک کند و همچنین برای درمان اسهال نیز موثر است.
قاووت پسته کرمان
امروزه برای افزایش خاصیت دارویی و درمانی و برای ایجاد تنوع در قوتو مواد مختلفی از جمله پسته گل گاوزبان، گل محمدی و غیره به آن اضافه می کنند که قاووت پسته کرمان از دو سر موردهای است که می توان سبب بیشتر شدن ارزش غذایی قوتو شود و بهره گیری از موادی مانند گندم مشکی و تخم کینوا می باشد و قاووت که در استانهای کرمان، شیراز و یزد که در زبان بومی به آن قووتو می گویند که ترکیبی از انواع گوناگون گیاهان دارویی است که هر کدام خاصیتهای انرژی زا و درمانی مخصوص خود را دارد و با مخلوط کردن با یکدیگر معجونی مقوی بدست می آید.
که طرفداران زیادی دارد از دسته گیاهان دارویی که در ساخت قوتو به بذر گشنیز، کنجد، خشخاش، دانه کتان، سیاه دانه، تخم آفتابگردان، شاهدانه، فلفل سیاه، دارچین، روناس، بذر کاهو، جو، رازیانه، قهوه، بادام، پسته دستچین و غیره می توان نشان کرد که قاووت یا نیز قوتو را بیشتر به اسم یک نیرو زا و داروی گیاهی مورد مصرف قرار می دهند.
در مورد خواص گوناگون قاووت پسته کرمان باید اشاره کرد که مملو از انواع گوناگون ویتامینها و اسیدهای چرب ضروری و امگا ۳ می باشد و همچنین کم کننده فشار و کلسترول خون و آرامش دهنده اعصاب، خلاف افسردگی، بهتر کننده معده، روده و زداینده سنگ کلیه و مثانه است و همچنین قوتو برای بهتر کردن نیروی جسمانی و درمان بی خوابی و کم خوابی مناسب است.
برای ساخت قوتو اکثرا از آرد جو به نام پایه مورد کاربرد قرار می گیرد که آرد جو یکی از مواد غذایی کم هزینه، مقوی و پر فیبر بوده و استفاده فراوانی در صنعت خوراکی به ویژه در محصولات دارد که در حال حاضر وظیفه فیبر در رژیم غذایی مردم و تاثیر آن در سلامت و جلوگیری از بیماریهای دیرینه مانند چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و سرطانهای دستگاه گوارش دارای ارزش زیادی می باشد.