اخبار گوناگون

چطور در نوسان قیمت ارزهای دیجیتال می توان سود گرفت؟

با ظهور بیت کوین و ارزهای دیجیتال دنیا وارد فاز جدیدی شد. فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاری سودآور به وجود آمد و توجه بسیاری از معامله‌گران به قیمت لحظه ای ارز دیجیتال جلب شد. از سویی دیگر، سایت‌هایی مانند کوین‌مارکت‌کپ و صرافی ارز دیجیتال والکس لیست قیمت ارز دیجیتال را ارائه می‌کردند و روند رشد این بازار را به مردم نمایش می‌دادند؛ هر روز مردم بیشتری به سمت این بازار روانه شدند. لیست قیمت ارز دیجیتال یکی از عبارت‌هایی بود که آمار روزافزون جستجوی آن در گوگل، نشان از رشد روزافزون علاقه به این بازار می‌شد. مردم توجهشان جلب می‌شد، علاقه‌مند می‌شدند، ترس را کنار می‌گذاشتند و بالاخره وارد بازار می‌شدند. اما آیا همه آنها سود کردند؟

با اینکه این فرصت جدید سرمایه‌گذاری خود را سودآور نشان می‌داد و صرافی‌ها در پس لیست قیمت ارز دیجیتال تصویری از رویاهای مالی افراد را به آنها نمایش می‌دادند، بسیاری ضرر کردند و پول خود را از دست دادند. دلیل این امر واضح و جزء ابتدایی‌ترین مسائلی است که حتی یک کودک نیز قدرت تشخیص آن را دارد: برنده‌ها بلدند و بازنده‌ها نه.

آنچه که در بازار ارزهای دیجیتال سود می‌سازد نه نمودار است، نه رشدهای شارپی، نه شت‌کوین‌هایی که چند صد هزار درصدی رشد می‌کنند، نه توییت‌های ایلان ماسک. تنها چیزی که برای یک معامله‌گر سود می‌سازد دانش است، دانش. مثلاً اگر همین حالا از شما بپرسند نوسان‌گیری چیست، پاسخ را می‌دانید؟ «نوسان‌گیری از روش‌های اصلی معامله‌گران در بازار ارزهای دیجیتال است که در افت‌وخیز قیمت لحظه ای ارز دیجیتال به کار گرفته می‌شود.» این مطلب به شما نوسان‌گیری را معرفی خواهد کرد.

نوسان‌گیری (Swing Trading)

نوسان‌گیری سبکی از معاملات است که تلاش می‌کند سودهای کوتاه‌مدت تا میان‌مدت یک دارایی را طی مدت چند روز تا چند هفته به دست آورد. نوسان‌گیران در درجه اول از تحلیل تکنیکال برای جستجوی فرصت‌های معاملاتی استفاده می‌کنند. آن‌ها ممکن است علاوه بر تجزیه و تحلیل روندها و الگوهای قیمت، از تحلیل بنیادی نیز استفاده کنند.

نکات کلیدی

  • نوسان‌گیری انجام معاملاتی است که از چند روز تا چند ماه طول می‌کشد تا از یک حرکت قیمت پیش‌بینی شده، سود حاصل شود.
  • نوسان‌گیری، معامله‌گر را در معرض ریسک شبانه و آخر هفته قرار می‌دهد؛ جایی که ممکن است روی نمودار شکاف ایجاد شود و کندل بعدی را با قیمتی کاملا متفاوت باز شود.
  • نوسان‌گیران می‌توانند با استفاده از نسبت ریسک/پاداش تعیین‌شده بر اساس حد ضرر و ذخیره سود، سود یا زیان را بر اساس شاخص‌های تکنیکال یا حرکت قیمت دریافت کنند.
  • برای نوسان‌گیری، اطلاع از قیمت لحظه ای ارز دیجیتال اوجب واجبات است که می‌توانید با استفاده از جدول قیمت ارز دیجیتال ارائه شده توسط صرافی والکس، این مهم را رعایت کنید.

درک نوسان‌گیری

نوسان‌گیری حفظ یک پوزیشن خرید (بلند – Long) یا فروش (کوتاه – Short) برای مدتی بیش از یک نشست معاملاتی است؛ اما معمولاً بیش از چند هفته یا چند ماه طول نمی‌کشد. البته این یک چارچوب زمانی کلی است. زیرا برخی از معاملات ممکن است بیش از چند ماه طول بکشند و با این حال معامله‌گر همچنان آن‌ها را نوسان‌گیری قلمداد کند. این معاملات همچنین می‌توانند در طول یک نشست معاملاتی رخ دهند. اگرچه این اتفاق نادر است و به دلیل شرایط بسیار نوسانی رخ می‌دهد. یعنی زمانی که قیمت لحظه ای ارز دیجیتال در طول مدت کوتاهی روی لیست قیمت ارز دیجیتال چندین بار افزایش و کاهش یابد.

هدف از نوسان‌گیری، شکار بخشی از یک حرکت بالقوه در قیمت است. در حالی که برخی از معامله‌گران به دنبال دارایی‌های نوسانی با تحرک زیاد هستند، برخی دیگر ممکن است دارایی آرام‌تری را ترجیح دهند. در هر صورت، نوسان‌گیری فرآیندی است که مشخص می‌کند قیمت یک دارایی ممکن است به چه سو حرکت کند، معامله‌گر کی باید وارد یک موقعیت را باز کند و سپس در صورت تحقق آن حرکت، کجا باید سود خود را بردارد. نوسان‌گیران موفق فقط به دنبال شکار بخشی از حرکت مورد انتظار خود در قیمت هستند و پس از کسب سود، به سراغ فرصت برای باز کردن موقعیت بعدی می‌روند.

مهم: نوسان‌گیری یکی از محبوب‌ترین شکل‌های معاملات فعال است که در آن معامله‌گران با استفاده از اشکال مختلف تحلیل تکنیکال به دنبال فرصت‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت هستند.

مزایا و معایب نوسان‌گیری

بسیاری از نوسان‌گیران معاملات را بر اساس نسبت ریسک/پاداش ارزیابی می‌کنند. با تجزیه و تحلیل نمودار یک دارایی، آنها تعیین می‌کنند که کجا وارد شوند، در کجا حد ضرر قرار دهند و سپس پیش‌بینی می کنند که در کجا می‌توانند با سود خارج شوند. اگر آنها در ست‌آپی که به طور منطقی می‌تواند سود ۳ دلاری ایجاد کند مجبور باشند ۱ دلار به ازای هر واحد دارایی را به خطر اندازند، این نسبت ریسک/پاداش مطلوب است. اما از سویی دیگر، به خطر انداختن ۱ دلار فقط برای به دست آوردن ۰.۷۵ دلار چندان مطلوب نیست.

نوسان‌گیران در درجه اول از تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند؛ به دلیل ماهیت کوتاه مدت معاملات. گفته می‌شود که می‌توان از تحلیل بنیادی نیز برای بهبود تحلیل استفاده کرد. به عنوان مثال، اگر یک معامله‌گر شاهد یک ست‌آپ صعودی در دارایی باشد، ممکن است بخواهد بررسی کند که بنیاد‌ دارایی مطلوب به نظر می‌رسد؟ در هر صورت، اطلاع از قیمت لحظه ای ارز دیجیتال برای تنظیم ست‌آپ لازم است که می‌توان از لیست قیمت ارز دیجیتال والکس، آن را پیگیری کرد.

نوسان‌گیران اغلب به دنبال فرصت‌هایی در نمودارهای روزانه می‌گردند و ممکن است نمودارهای ۱ ساعته یا ۱۵ دقیقه‌ای را تماشا کنند تا سطح دقیق ورود، حد ضرر و کسب سود را پیدا کنند. آنها از جدول قیمت ارز دیجیتال نیز بهره می‌برند تا وضعیت پوزیشن‌های خود را پیگیری کنند. حال به بررسی مزایا و معایب نوسان‌گیری بپردازیم.

مزایای نوسان‌گیری

  • نسبت به معاملات روزانه (Day Trading) به زمان کمتری نیاز دارد.
  • با موج‌سواری و تصرف روی بخش عمده‌ای از نوسانات بازار، پتانسیل سود کوتاه مدت را به حداکثر می‌رساند.
  • معامله‌گران می‌توانند فقط بر تحلیل تکنیکال اتکا کنند که این موضوع فرآیند معاملات را ساده می‌کند.

معایب نوسان‌گیری

  • موقعیت‌ها در معرض ریسک شبانه و آخر هفته قرار دارند.
  • تغییر ناگهانی بازار می‌تواند منجر به زیان‌های قابل توجهی شود.
  • معامله‌گران اغلب روندهای بلندمدت را به نفع حرکات کوتاه مدت بازار از دست می‌دهند.

مقایسه نوسان‌گیری با معاملات روزانه

معمولاً وجه تمایز بین نوسان‌گیری و معاملات روزانه، زمان نگهداری موقعیت‌ها است. نوسان‌گیری حداقل شامل یک شب باز ماندن موقعیت است، در حالی که معامله گران روزانه، موقعیت‌های خود را قبل از بسته شدن بازار می‌بندند. به عبارت ساده‌تر، موقعیت‌ها در معاملات روزانه به یک روز محدود می‌شوند؛ در حالی که نوسان‌گیری شامل باز ماندن موقعیت برای چند روز تا هفته است.

با باز ماندن موقعیت در طول مدت شب، نوسان‌گیر ریسک‌های شبانه غیرقابل پیش‌بینی مانند شکاف‌های نمودار را متحمل می‌شود. با در نظر گرفتن ریسک شبانه، معاملات در نوسان‌گیری معمولاً با موقعیت‌هایی با اندازه کوچک‌تر در مقایسه با معاملات روزانه انجام می‌شود (با فرض اینکه دو معامله‌گر دارای حساب‌هایی با اندازه مشابه باشند). معامله‌گران روزانه معمولاً از موقعیت‌هایی با اندازه بزرگ‌تر استفاده می‌کنند.

تاکتیک‌های نوسان‌گیری

یک نوسان‌گیر تمایل دارد تا به دنبال الگوهای نموداری چند روزه باشد. برخی از الگوهای رایج‌تر در نوسان‌گیری شامل متقاطع‌های میانگین متحرک، فنجان، سر و شانه، پرچم‌ها و مثلث‌ها هستند. ممکن است علاوه بر اندیکاتورها، از الگوی‌های کندلی نیز برای طراحی یک برنامه معاملاتی قوی استفاده شود. در نهایت، هر نوسان‌گیر یک برنامه و استراتژی طراحی می‌کند که به آنها برتری قابل توجهی در مقایسه با سبک‌های دیگر معاملات می‌دهد.

اندیکاتورهای رایج در نوسان‌گیری

نوسان‌گیران از ابزارهایی مانند میانگین متحرک که بر روی نمودارهای کندل استیک روزانه یا هفتگی اعمال شده‌اند، اندیکاتورهای مومنتوم، ابزارهای طیف قیمت و معیارهای احساسات بازار (شاخص ترس و طمع) استفاده خواهند کرد. معامله گران سوئینگ همچنین به دنبال الگوهای تکنیکال مانند سر و شانه، پرچم‌ها، فنجان و… هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا