خالقان و مروجین مختلف دو شرکت کریپتو که گفته می شود کلاهبردار هستند، با اتهامات متعددی روبرو هستند که می تواند آنها را به ۲۰ سال زندان محکوم کند.
دادستان های ایالات متحده در دو پرونده جداگانه اتهاماتی را علیه ۹ نفر که یک جفت شرکت ارزهای رمزپایه را تأسیس کرده یا تبلیغ کرده اند که ادعا می شود طرح های پونزی هستند که ۸.۴ میلیون دلار از سرمایه گذاران به دست آورده اند، متهم کرده اند.
در ۱۴ دسامبر، دفتر دادستانی ایالات متحده در ناحیه جنوبی نیویورک این کیفرخواست را افشا کرد و مدعی شد که شرکتهای تجاری و استخراج ارزهای دیجیتال IcomTech و Forcount به سرمایهگذاران قول دادهاند که «بازده روزانه را تضمین کنند» که میتواند سرمایهگذاری آنها را در شش ماه دو برابر کند.
در واقع، دادستان ها می گویند که هر دو شرکت از پول سرمایه گذاران بعدی برای پرداخت به سرمایه گذاران قبلی استفاده می کردند، در حالی که سایر وجوه برای تبلیغ شرکت ها و خرید اقلام لوکس و املاک و مستغلات هزینه می شد.
“نمایشگاه های مجلل” در ایالات متحده و خارج از کشور همراه با ارائه در جوامع کوچک برگزار شد که سرمایه گذاران را با وعده های آزادی مالی و ثروت جذب کرد.
ظاهراً تبلیغکنندگان با اتومبیلهای گرانقیمت، با پوشیدن لباسهای لوکس در رویدادها حاضر میشدند و به پولی که از سرمایهگذاری در شرکتی که تبلیغ میکردند، میبالیدند. سرمایه گذاران برای نظارت بر بازده خود به یک “پورتال” دسترسی داشتند
IcomTech و Forcount زمانی شروع به از هم پاشیدگی کردند که کاربران نتوانستند بازده ادعایی خود را پس بگیرند.
اتهاماتی که کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) علیه خالقان و مروجین فورکانت مطرح کرده است، ادعا می کند که این ابزار عمدتاً اسپانیایی زبانان را هدف قرار داده است و بیش از ۸.۴ میلیون دلار از “صدها” سرمایه گذار که “عضویت” می فروشند و کاهش فعالیت های تجارت و استخراج رمزارز آن را به دست آورده است.
در تلاشی برای افزایش نقدینگی، هر دو شرکت توکنهایی ایجاد کردند تا بتوانند با IcomTech و Forcount به سرمایهگذاران بازپرداخت کنند و به ترتیب «Icoms» و «Mindexcoin» را راهاندازی کردند.
ظاهراً فروش توکن شکست خورد زیرا تا سال ۲۰۲۱ هر دو پرداخت به سرمایه گذاران را متوقف کردند.
دامیان ویلیامز، دادستان ایالات متحده گفت: «با این دو کیفرخواست، این دفتر به همه کلاهبرداران ارزهای دیجیتال پیام میفرستد: ما به دنبال شما میآییم. «دزدی، دزدی است، حتی زمانی که لباسهای اصطلاحی رمزارز را به تن کرده باشد.»
دیوید کارمونا از کوئینز، نیویورک در کیفرخواست به عنوان بنیانگذار IcomTech نام برده شد و به توطئه برای ارتکاب کلاهبرداری از طریق سیم متهم شد که حداکثر مجازات آن ۲۰ سال زندان است.
موسس فورکانت، فرانسیسلی داسیلوا، اهل کوریتیبا، برزیل نام داشت و با اتهامات کلاهبرداری با سیم، توطئه کلاهبرداری از طریق سیم و توطئه پولشویی مواجه است که در صورت مجرم شناخته شدن برای تمامی اتهامات، حداکثر ۶۰ سال زندان به همراه دارد.
مروجین این شرکت ها با اتهامات مختلفی در ارتباط با کلاهبرداری سیمی، کلاهبرداری از طریق سیم و توطئه پولشویی و اظهارات نادرست روبرو هستند.