اخبار گوناگون

تخریب ساختمان – شرکت ایستا سازه

تخریب ساختمان و سازه به عنوان نخستین مرحله از عملیات های عمرانی می باشد. تخریب ساختمان و بنای موجود در زمین پروژه می تواند باعث آسیب جانی به افراد و آسیب مالی به دارایی های عمومی و خصوصی شود و سلامت افراد مرتبط با پروژه را به خطر اندازد.

تخریب های غیر اصولی، تبعات و آسیب های جانی و مالی سنگینی همچون آسیب به نیرو های انسانی حاضر در محدوده پروژه و عابران، خطر آسیب دیدگی و تخریب ساختمان های مجاور، خطر آسیب دیدگی تأسیسات و شریان های شهری و … را به همراه دارد. از این رو می بایست پیش از شروع عملیات تخریب، خطر های احتمالی ناشی از عملیات تخریب ساختمان شناسایی شده و در جهت پیشگیری از آنها و با هدف انجام عملیات تخریب به شیوه اصولی و صحیح و با رعایت تمامی موارد و توصیه های ایمنی اقدام نمود.

شرکت عمرانی و مهندسی ایستاسازه پیش از شروع عملیات تخریب، خطر های احتمالی ناشی از عملیات تخریب ساختمان را شناسایی می کند و در جهت پیشگیری از آن ها به شیوه اصولی و صحیح و با رعایت تمامی موارد و توصیه های ایمنی اقدام به تخریب ساختمان می نماید.

در این راستا پس از گرفتن حکم و سایر مجوزهای مورد نیاز، با توجه به شرایط پروژه همچون محل ساختمان، فاصله ساختمان مد نظر با سایر سازه ها و … ترتیب تخریب اجزای سازه و روش مورد استفاده برای هر قسمت و همچنین روش و زمان مناسب جهت انتقال نخاله ها و ضایعات عملیات تخریب تعیین می گردد و سپس عملیات تخریب آغاز می گردد.

روش های مختلف تخریب ساختمان – شرکت عمرانی و مهندسی ایستا سازه
روش های مختلف تخریب ساختمان – شرکت عمرانی و مهندسی ایستا سازه

 

روش های تخریب ساختمان

  • تخریب دستی
  • تخریب ماشینی
  • تخریب با ماشین بازو بلند هیدرولیکی
  • تخریب به روش استفاده از گوی تخریب
  • تخریب به روش انفجاری
  • تخریب با روش Tecorep
  • روش تخریب برش و پایین آوردن کاجیما
  • تخریب با استفاده از مواد تخریبی غیر انفجاری (NEDA)
  • تخریب با استفاده از برش با اره

 

آزمایش خاک

 

بررسی خاک توسط آزمایش خاک یا مطالعات ژئوتکنیک - شرکت ایستا سازه
بررسی خاک توسط آزمایش خاک یا مطالعات ژئوتکنیک – شرکت ایستا سازه

آزمایش خاک یا مطالعات ژئوتکنیک، شاخه ای تخصصی از مهندسی عمران می باشد که با هدف تعیین خواص مهندسی خاک و سنگ و نحوه اندرکنش آنها انجام می گردد. در این آزمایش، خاک از نظر مهندسی بررسی می‌شود تا مطمئن شوند که مقاومت لازم برای نگه داری سازه را داشته باشد.

وزن ساختمان و تاثیر نیروهای طبیعی مثل باد روی سازه و انتقال مجموع این نیروها روی بافت خاکی که ساختمان در آن قرار دارد، موثر است، بنابراین آزمایش خاک و شناسایی تیپ آن ضروری است. در نهایت هر ساختمانی وزنش را به خاک منتقل می‌کند و از این رو آزمایش خاک برای مهندسین و کارفرمایان اهمیت زیادی دارد. زلزله‌ های اخیر و نیز افزایش جمعیت باعث شده است که مهندسین بیش از گذشته به آزمایش خاک توجه کنند.

به کمک آزمایش خاک اطلاعاتی از جمله توان و سختی خاک زیر ساختمان، اندرکش خاک، پروفیل زمین، شناخت نا پایداری ها و عواقب ناشی از حوادث طبیعی مانند زلزله به دست می‌آید. از این رو شناسائی وضعیت لایه بندی زیر سطحی و ویژگی های مهندسی خاک، پیش نیاز تمامی پروژه های عمرانی می باشد.

آزمایش خاک با استفاده از تجهیزات و دستگاه های خاص در آزمایشگاه خاک انجام می شود و کارشناسان ویژگی های خاک را از نظر شیمیایی و فیزیکی بررسی می کنند. پس از انجام آزمایش، گزارشی از خصوصیات خاک مانند تیپ خاک، ساختار مکانیکی و لایه‌ های ژئوتکنیکی مشخص می گردد.

نیلینگ

نیلینگ یا میخ کوبی دیواره های گود برای پایدارسازی - شرکت عمرانی ایستا سازه
نیلینگ یا میخ کوبی دیواره های گود برای پایدارسازی – شرکت عمرانی ایستا سازه

نیلینگ یا میخ کوبی دیواره های گود یکی از روش های مرسوم و اقتصادی جهت پایدارسازی شیب های خاکی و تثبیت دیواره گود برداری های عمیق است.

در پایدارسازی گود به روش نیلینگ، خاک توسط میلگردهای فولادی با قطر ۲۸ الی ۴۰ میلیمتر و در فواصل تقریبی ۲ متر و زاویه ۱۰ الی ۲۰ درجه مسلح می گردد.

در روش نیلینگ ، عملیات خاکبرداری تا عمقی که خاک بتواند پایداری موقت خود را تا زمان گیرش دوغاب سیمان تزریق شده درگمانه حفظ کند، انجام می پذیرد. سپس حفاری گمانه‌ها بر اساس نقشه های اجرایی در فواصل معین انجام می گردد. پس از حفاری گمانه تا طول مورد نظر، میلگرد‌‌ها درون گمانه ها جاگذاری می شوند و جهت قرارگیری میلگرد ها در وسط گمانه از فاصله نگهدار استفاده می گردد و در صورت خورنده بودن خاک از پوشش اپوکسی جهت جلوگیری از خوردگی میلگردها استفاده می شود.

پس از اتمام عملیات میلگرد گذاری و تزریق، نوار های زهکش جهت کاهش فشار آب پشت دیواره و هدایت آب در سطح دیواره کار گذاشته می شود.  سپس عملیات مش بندی به گونه ای که حداقل یک چشمه کامل با شبکه بعدی هم پوشانی داشته باشد، اجرا می گردد.

نیلینگ جهت عملیات گودبرداری به خصوص در برش های قائم یا نزدیک به قائم خاک بسیار مناسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا