اخبار گوناگون

۶ علت شایع درد مفاصل و استخوانها در جوانان

یکی از سوالاتی که بسیار از ما پرسیده می شود این که است چرا افراد جوان به درد های مفاصلی و استخوانی دچار می شوند؟ با توجه به این که مفاصل در این سنین در بهترین وضعیت خود قرار دارند چرا باید احساس درد داشته باشند؟

در خصوص پاسخ به این سوال دلایل متنوعی وجود دارد، برخی از درد ها ممکن است به صورت ارثی باشند و برخی دیگر به دلیل وضعیت زندگی و فعالیت های فرد ایجاد می شود. در این مقاله از کلینیک خانه درد قصد داریم تا علل های شایع بروز درد را برای شما بررسی کنیم و ببنیم که چه راهکار هایی برای آن ها وجود دارد؛ بنابراین توصیه می کنیم حتما تا انتها همراه ما باشید.

علت درد مفاصل در جوانان

اگر مفاصل شما درد می کند، در ابتدا باید نزد بهترین متخصص ارتوپدی در تهران مراجعه کنید تا با توجه به علائم شما گزینه های درمانی لازم ارائه شود.

در ادامه ۶ علت شایع درد مفاصل و نحوه درمان آنها برای شما آورده شده است.

۱- آرتروز

استئوآرتریت که گاهی به آن آرتریت سایش و پارگی گفته می شود، شایع ترین عامل درد مفاصل است. ایت آسیب زمانی رخ می دهد که پوشش مفاصل که غضروف نامیده می شود، فرسوده شود.

اگرچه آرتروز می تواند به هر مفصلی آسیب برساند، اما بیشتر زانوها، دست ها و لگن را درگیر می کند. عوامل خطر اصلی برای استئوآرتریت چاقی، آسیب های تروماتیک یا کمبود فعالیت بدنی است.

برای کمک به درمان و کمتر شدن علائم، کاهش وزن و ورزش کمک می کند و در کنار آن ها فیزیوتراپی می تواند تاثیر بسیاری داشته باشد. داروهای ضد درد بدون نسخه، ژل‌ ها و کرم‌ های ضد التهابی موضعی نیز می‌توانند کمک کنند، البته که تزریق کورتیزون استروئیدی یا پلاسمای غنی از پلاکت(پی ار پی) در زانو، تزریق اسید هیالورونیک نیز یک گزینه است. با استفاده از PRP، پزشکان می‌ توانند پلاکت‌ ها را از خون بیمار استخراج کنند و سپس پلاکت‌ها را به مفصل یا تاندون‌های آسیب‌دیده تزریق کنند تا تسکین پیدا کنند.

۲-آسیب های تاندون

دومین علت شایع درد مفاصل آسیب به تاندون ها است که می تواند از التهاب و تورم تا پارگی جزئی یا کامل متغیر باشد.

تاندون ها امتداد ماهیچه هایی هستند که روی استخوان می چسبند و اغلب در اطراف مفاصل قرار دارند، این به این معنی است که ممکن است احساس کنید درد در مفصل شماست، اما در واقع یک عضله درگیر شده است.

برای ورزشکاران در رشته ها مختلف چه مبتدی و حرفه ای، پارگی تاندون لازم است که با جراحی درمان شود تا به طور قطعی و در یک بازه زمانی کوتاه بهبود یاند، اما برای سایر افراد، درمان ممکن است شامل ترکیبی از داروهای مسکن بدون نسخه، استراحت، تزریق کورتیزون، پی ار پی یا فیزیوتراپی باشد.

فیزیوتراپی می تواند به تقویت سایر عضلات اطراف عضله آسیب دیده کمک کند، بنابراین بهتر ایت در کنار هر یک از روش های درمانی دیگر از آن استفاده شود. همچنین شما می توانید با مراجعه به کلینیک خانه درد به صورت تخصصی تر به درد مفاصل و استخوان های خود کمک کنید.

۳- آسیب های رباط

رباط های آسیب دیده می توانند باعث درد مفاصل، به ویژه در اطراف زانو و مچ پا شوند. رباط ها بخش هایی از بافت هستند که استخوان ها را به یکدیگر متصل می کنند. تروما، مانند ضربه شدید، علت اصلی آسیب دیدگی این قسمت است.

درست مانند تاندون، ممکن است شما به طور جزئی یا کامل با پارگی رباط های روبرو شوید. برخی از رباط ها می توانند خود به خود بهبود یابند، در حالی که برخی دیگر برای بهبودی نیاز به استفاده از بریس دارند. در این میان جراحی برای ترمیم پارگی های بزرگ ضروری است که برای انجام آن باید نزد کلینیک تخصصی زانو مراجعه کنید.

۴-نقرس

نقرس یک شکل رایج و دردناک آرتریت است که باعث ایجاد ماده شیمیایی به نام اسید اوریک در خون می شود. سپس این اسید به داخل مفاصل نشت می کند و در مفاصل، مایعات و بافت های بدن کریستال می سازد.

کریستال ها می توانند بسیار دردناک باشند و باعث تورم، درد و قرمزی زیادی در مفاصل مانند انگشت شست پا، دست، مچ دست یا زانو شوند.

افراد مبتلا به نقرس باید از مصرف الکل، گوشت قرمز و صدف در رژیم غذایی خود پرهیز کنند، زیرا اینها می توانند نقرس را بدتر کنند. اگر اصلاح رژیم غذایی درد شما را کاهش ندهد، پزشک ممکن است دارویی برای کاهش میزان اسید اوریک در خون شما تجویز کند.

۵-منیسک آسیب دیده

آسیب به منیسک، که غضروفی در زانو است که مفصل زانو را بالشتک و تثبیت می کند، یکی از دلایل شایع زانو درد در افراد جوان است. اگرچه منیسک معمولا در حین ورزش آسیب می بیند، اما آرتریت زانو نیز می تواند باعث پارگی دردناک منیسک شود.

در طول برخی از فعالیت‌ها، به‌ ویژه ورزش ‌های تماسی مثل فوتبال، زانوی شما می ‌تواند غضروفی را که بین استخوان ران و ساق پا شما ایجاد می‌کند، بپیچد و پاره کند.

گاهی اوقات برای درمان نیاز به جراحی است، اما در اکثریت مواقع آسیب های منیسک را می توان با فیزیوتراپی یا تزریق کورتیزون یا اسید هیالورونیک نیز درمان کرد.

۶-بیماری های خود ایمنی

بسیاری از بیماری های خودایمنی، به ویژه لوپوس و آرتریت روماتوئید باعث درد مفاصل در افراد جوان می شوند. این که چه چیزی سبب بروز این آسیب می شود مشخص نیست، اما برای افراد جوان معمولا ارثی می باشد.

این اختلالات خودایمنی در زنان ۲۰ و ۳۰ ساله بیشتر از مردان شایع است، این اختلالات خود ایمنی معمولاً باعث درد در مفاصل کوچک مانند انگشتان دست، مچ دست و پا می شوند.

فعال بودن می تواند به سفتی مفاصل ناشی از لوپوس و آرتریت روماتوئید کمک کند، اما گاهی اوقات برای درمان و جلوگیری از پیشرفته تر شدن به دارو نیاز است.

در آخر در کنار دلایل اصلی اشاره شده در بالا، اگر قسمت خاصی از مفاصل شما درد می کند گاهی مربوط به بروز عارضه درهمان قسمت می باشد. بنابراین نمی توان دلایل مشخصی را برای درد مفاصل در افراد جوان عنوان کرد، زیرا این درد ممکن است به هر دلیلی ایجاد شده باشد.

درمان خوراکی درد مفصل

یکی از روش های درمانی که برای درد مفاصل و استخوان ها در افراد جوان وجود دارد مصرف برخی مواد غذایی می باشد، طی تحقیقاتی که صورت گرفته است مصرف برخی مواد غذایی برای کاهش یا افزایش درد های مفصلی موثر هستند.

به طور مثال نوشیدن روزانه یک فنجان شربت سرکه سیب (یک فنجان آب گرم، یک قاشق چای خوری سرکه سیب و کمی عسل) برای کاهش درد های مفصلی بسیار موثر است.

همچنین اسید های چرب امگا۳ تاثیر بسیاری در کاهش درد آرتروز و سایر درد های مفصلی دارند. استفاده منظم ماهی و مکمل های امگا۳ به صورت روزانه و ۱۰۰۰ میلی گرم، به صورت چشم گیری سبب کاهش درد های مفصلی می شود.

به صورت کلی برای کاهش درد های مفصلی شما باید از مواد غذایی حاوی کلسیم، ویتامین ها، مواد معدنی مثل سبزی جات، غلات، دانه های روغنی و انواع لبنیات استفاده کنید.

در کنار این موارد استفاده از ماهی، روغن زیتون، گیاهان دارویی، پرتقال، زنجبیل، گیلاس و پیاز نیز برای حفظ سلامت مفاصل تاثیر دارد.

اما برعکس موارد ذکر شده، مصرف قند، شیرنی و شیرین کننده ها، چربی های اشباع، نمک، الکل و غذاهای حاوی امگا۶ سبب تشدید و یا تثبیت درد های مفصلی می شود و بهتر است بیماران از خوردن این مواد خودداری کنند.

درمان درد مفاصل با ماساژ و ورزش

یکی دیگر از کارهای موثر برای درمان درد های مفصلی و استخوان انجام حرکات ورزشی و ماساژ درمانی می باشد. انجام ورزش های آبی مانند شنا، ایروبیک علاوه بر تقویت مفاصل برای کاهش درد در این نواحی موثر می باشد.

همچنین اگر به ورزش های رزمی علاقه مند هستید، انجام ورزش های سبک مثل تای چی برای کاهش فشار عضلات برای بهبود درد های مفصلی تاثیر دارد. علاوه بر ورزش، ماساژ درمانی هم تاثیر بسیاری دارد. برای انجام ماساژ می توانید از کرم ها و روغن های حاوی کپسایسین استفاده کنید. ترکیب اصلی این ماده فلفل قرمز است که برای بهبود دردهای مفصلی تاثیر دارد.

اگر این روغن را ندارید، می توانید از روغن زیتون یا سیاهدانه برای ماساژ مفاصل استفاده کنید، این دو روغن هم برای بهبود مفاصل تاثیر دارند. بهتر است پس از ماساژ مفصل را با استفاده از یک پارچه گرم بپوشانید، این کار میزان اثر گذاری ماساژ و روغن ها را بیشتر می کند.

جدا از تمامی این موارد، پیاده روی روزانه، استفاده از زانوبند، استفاده از بریس، اجتناب از انجام فعالیت های سنگین، استفاده از کمپرس سرد و گرم و … جزو روش های درمان خانگی موثر می باشد که می توانید از آن ها استفاده کنید.

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با علت شایع درد مفاصل و استخوان ها در جوانان، چگونگی درمان و جزئیات مربوط به آن ها آشنا کنیم. در آخر این مورد را در نظر داشته باشید که علل بروز درد بسیار متنوع است، بنابراین لازم است که در زمان شروع علئم اولیه نزد پزشک متخصص مراجعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا