بانک مرکزی زیمبابوه قصد دارد توکن های دیجیتال با پشتوانه طلا را به قیمت ۱۰ دلار برای افراد و ۵۰۰۰ دلار برای شرکت ها بفروشد.
بانک مرکزی زیمبابوه قیمتی برای توکن های دیجیتالی با پشتوانه طلا تعیین کرده است.
این کشور در حال برنامه ریزی برای فروش ارز دیجیتالی با پشتوانه طلا به سرمایه گذاران از تاریخ ۸ می است.
این توکن ها با حداقل قیمت ۱۰ دلار برای افراد و ۵۰۰۰ دلار برای شرکت ها و سایر نهادها فروخته خواهند شد.
بر اساس بیانیه ای که توسط بانک مرکزی زیمبابوه در ۴ می منتشر شد، توکن های ارز دیجیتال با پشتوانه طلا خواهند بود.
توکن ها به دلار آمریکا و ارز محلی فروخته می شود. با این حال، قیمت ارز محلی دارای حاشیه ۲۰ درصدی بالاتر از نرخ متوسط بین بانکی – خریدار مایل – فروشنده خواهد بود.
سرمایه گذاران علاقه مند می توانند از ۸ می در این پیشنهاد شرکت کنند که دو روز بعد بسته می شود.
نرخ میانبانی بین بانکی مشتاق خریدار تمایل به فروشنده، نرخ مبادله ای است که بانک ها مایل به خرید و فروش ارز به یکدیگر هستند.
این «نقطه میانی» بین نرخ های خرید و فروش تعیین شده توسط شرایط حاکم بر بازار مانند عرضه و تقاضا در نظر گرفته می شود.
این نرخ به عنوان معیاری برای بسیاری از تراکنش های مالی استفاده می شود و اغلب به عنوان نرخ مرجع برای نرخ های ارزی که توسط بانک ها و موسسات مالی نقل می شود، استفاده می شود.
بانک مرکزی زیمبابوه برنامه های خود را برای معرفی یک ارز دیجیتال با پشتوانه طلا به عنوان ارز قانونی در این کشور در ۲۸ آوریل اعلام کرد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، معرفی توکن های دیجیتال جدیدترین اقدام این کشور آفریقای جنوبی برای حمایت از ارز محلی خود است که امسال در بازار رسمی ۳۷ درصد در برابر دلار آمریکا کاهش یافته است .
کمیته سیاست پولی این طرح را در ماه مارس تصویب کرد، هشت ماه پس از آن که زیمبابوه سکه های طلا را به عنوان ذخیره ارزش برای کمک به حمایت از واحد محلی معرفی کرد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، واحد پول زیمبابوه – دلار زیمبابوه – در برابر دلار آمریکا ۱۰۰۱ است، اما معمولاً در خیابانهای هراره، پایتخت این کشور، ۱۷۵۰ مبادله میشود.
زیمبابوه بیش از ده سال است که با بی ثباتی ارز و نرخ تورم بالا مبارزه می کند. پس از یک دوره تورم فوق العاده، این کشور در سال ۲۰۰۹ دلار آمریکا را پذیرفت.
در تلاش برای احیای اقتصاد در حال مبارزه، دلار زیمبابوه در سال ۲۰۱۹ مجدداً معرفی شد. با این حال، در سال ۲۰۲۲، دولت به استفاده از دلار آمریکا برای کنترل افزایش قیمت ها بازگشت.
نیجریه در سال ۲۰۲۱ ارز دیجیتال خود – eNaira – را معرفی کرد و اولین کشور آفریقایی بود که چنین کاری انجام داد.