چک صیادی، جدیدترین نوع چک است که لازم است حتما در سامانه صیاد به ثبت برسد. طراحی چک صیاد به گونهای است که علاوه بر ویژگی خاص از اعتبار و امنیت بیشتری برخوردار است.
در این مقاله تلاش شده تا درباره این نوع چک و نکات مهم ثبت آن توضیحات لازم داده شود.
ممکن است برای بسیاری از افراد این سؤال مطرح شود که چک صیادی قابل برگشت است یا خیر؟
و چگونه میتوان از اعتبار این چک باخبر شد؟
ثبت این این چک در سامانه صیاد میتواند بسیاری از این سوالات را پاسخ دهد.
چک صیادی چیست؟
چک صیاد این روزها چکی است که با چکهای طرح قدیم جایگزین شده و دارای ویژگیهای منحصر به فرد است. رنگ این چکها بنفش است و شناسهای ۱۶ رقمی دارد که این چکها را منحصربهفرد میکند.
دلیل نامگذاری آنها این بوده که باید برای کارسازی آن را در سامانه صیاد ثبت کرد. با استفاده از این شناسه ۱۶ رقمی میتوان استعلام حساب صادرکننده چک را گرفت و این مهمترین وجه تمایز آن نسبت به چکهای قدیمی است.
سامانه صدور یکپارچه دستهچک که بهاختصار صیاد خوانده میشود باهدف کاهش آمار چک برگشتی، کنترل استعلام حساب صادرکننده چک و جلوگیری از صدور دستهچک برای افراد بدحساب ایجاد شد. بهواسطه این سامانه و استعلام چک صیادی، اعتبار چک ارزش بیشتری در معاملات پیدا کرد.
چک صیاد چه مزایایی دارد؟
کد ۱۶ رقمی هر چک که حاوی اطلاعات حساب صادرکننده آن مهمترین ویژگی و مزیت این چک به شمار میرود. در این شیوه دیگر شعب مختلف در صدور چک تأثیرگذار نیستند و جلوی باندبازی برای صدور گرفته شده است.
تمام چکهای صیادی دارای ویژگی ظاهری یکسان هستند و تنها لوگو و نشان بانکها در هر کدام است که تفاوت ایجاد میکند.
کاغذ این چکها از امنیت بالایی برخوردارند و سعی شده که تا حد بسیار زیادی غیر قابل جعل طراحی شوند. با امکان استعلام اعتبار حساب تا حد زیادی آمار چکهای برگشتی پایین خواهد آمد. چک صیاد را میتوان در هر بانکی بدون توجه به بانک صادرکننده چک نقد کرد.
در این روش دگر نمیتوان چک را دروجهحامل کشید و آمار سرقت چک نیز تا حد زیادی پایین خواهد آمد. چک سفید امضا و موارد مشابه آن نیز در چک صیاد حذف شده اند.
سامانه صیاد چه امکاناتی دارد؟
تمامی مراحل چک از ثبت تا دریافت و انتقال در این سامانه ثبت خواهد شد. بدون ثبت چک در سامانه صیادی عملاً چک هیچ ارزشی نخواهد داشت و طبق قوانین جدید چک بههیچ وجه قابل نقدکردن نیست.
از دیگر امکانات سامانه برای چک صیادی این است که شما میتوانید احراز هویت فرد صادرکننده چک را بررسی کنید.
با استفاده از این قابلیت شما متوجه خواهید شد که فرد صادرکننده چک تا چه حد خوش حساب است و سابقه چکهای او به چه شکل بوده است. با چنین قابلیت اعتبار چک بیشتر خواهد شد و دریافتکننده نیز اعتماد بیشتری خواهد کرد.
چگونه میتوانیم چک را در سامانه صیاد ثبت کنیم؟
برای ثبت چک صیادی ۲ راه پیش روی شماست. استفاده از اینترنت بانک یا بهکارگیری اپلیکیشنهای موبایلی نظیر تاپ. استفاده از تاپ دارای مزیتهای بیشتری است که در ادامه مقاله آنها را به شما توضیح خواهیم داد.
بهترین راه برای ثبت چک صیادی چیست؟
درحال حاضر آسانترین ورش اعتبارسنجی چک صیادی استفاده از اپلیکیشن تاپ است. شما با واردکردن اطلاعات لازم میتوانید از طریق همین اپلیکیشن بهراحتی صدور چک را نیز انجام دهید.
با استفاده از اپلیکیشن تاپ (که مرجع کارت به کارت امن و سریع است) شما همیشه به سامانه صیاد دسترسی خواهید داشت و میتوانید تمامی امور مالی خود را یکجا مدیریت کنید.
تاپ تمامی فعالیتهای خود زیر نظر بانک مرکزی انجام خواهد داد و بههمین دلیل از سرعت، امنیت و دقت بالایی برخوردار است.
سوپر اپلیکیشن تاپ را بیشتر بشناسید
تاپ تنها برای امور مالی نیست. این سوپر اپلیکیشن کاربردی بیش از ۷۳ خدمت کاربردی را در زمینههای تفریحی و گردشگری، خدمات خودرویی، پرداخت و فین تک، مالی و اعتباری و بازار سرمایه ارائه میدهد.
شما میتوانید تمامی امور خود را از کارت به کارت و خرید شارژ گرفته تا استعلام ممنوع الخروجی و پرداخت خلافی به تاپ بسپارید.
تاپ را میتوانید از گوگل پلی، کافه بازار، مایکت، چارخونه و وبسایت رسمی تاپ دانلود و استفاده کنید. در این وبسایت نسخه IOS نیز برای صاحبان آیفون آماده شده که میتوانید دانلود کنید.
جمعبندی
چک صیادی و سامانه آن توانسته تا حد زیادی مشکلات قدیمی را کم کند و از حجم چکهای برگشتی بکاهد. با استفاده از این سامانه تمامی مراحل چک در یک سیستم یکپارچه بهشکل دقیق ثبت خواهد شد.
چنین سیستمی اعتبار چک را افزایش خواهد داد و باعث میشود که دریافتکننده آن با امنیت خاطر بیشتری چک را از صادرکننده قبول کند.
چکهای صیادی امنیت بالایی دارند. آنها قابل جعل نیستند و سرقت هم نمیشوند. برای ثبت چنین چکهایی باید به سامانه صیاد مراجعه کرد. شما میتوانید برای این ثبت از سوپر اپلیکیشن تاپ کمک بگیرید. ممنونیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید.