اخبار کسب و کارها

آموزش راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی در ۶ مرحله

اگر قرار است خدمات و کالاهای خود را اینترنتی بفروشید، مقالۀ درستی را برای مطالعه انتخاب کرده‌اید!

راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی بسیار شبیه به راه‌اندازی یک شرکت فیزیکی است. در این مسیر، شما باید یک طرح کسب‌وکار بنویسید، مجوزهای لازم را بگیرید و امور مالی کسب‌وکارتان را هم مدیریت کنید. در ادامه هم باید یک فروشگاه‌ساز انتخاب کنید، محصولات خود را تهیه کنید و با بازاریابی، مشتریان را به خریدِ محصولات خود ترغیب کنید.

نوشته های مشابه

تمامی این مراحل را در ادامه برای شما توضیح داده‌ایم؛ پس لطفاً تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

آموزش راه‌اندازی کسب‌‌و‌کار اینترنتی در ۶ مرحله

۱. ایده‌پردازی کنید

اولین قدم در راه‌اندازی هر کسب‌و‌کاری این است که ایده داشته باشید و آن ایده را آزمایش و اصلاح کنید. ایده‌های کسب‌و‌کار اینترنتی می‌تواند شامل فروش محصولات فیزیکی یا دیجیتالی و همچنین ارائۀ خدمات حرفه‌ای باشد.

بعد از اینکه ایدۀ خود را پیدا کردید، باید مدل کسب‌وکارتان را هم تعریف کنید و یک طرح کسب‌وکار بنویسید تا جایگاه شما در بازار را مشخص کند.

شما در طول این فرایند باید به سؤالات مختلفی پاسخ بدهید؛ مثل:

  • قرار است چگونه محصولات یا خدمات خود را به دست مشتریان برسانید؟
  • برای فعالیت قانونی به چه مجوزهایی نیاز دارید؟
  • راه‌اندازی کسب‌وکار شما چقدر هزینه دارد و از چه منابعی می‌خواهید آن‌ را پرداخت کنید؟

این طرح کسب‌وکار شما است که باید به این سؤال‌ها پاسخ بدهد و یک نقشۀ راه برای آینده ارائه کند.

۲. کسب‌وکارتان را راه‌اندازی کنید

وقتی ایدۀ خود را پیدا کردید و برای آن یک طرح کسب‌وکار نوشتید، قدم بعدی این است که کسب‌وکارتان را راه‌اندازی کنید.

در این مرحله باید کارهای زیر را انجام دهید:

  • نام کسب‌وکارتان را انتخاب کنید: انتخاب نامِ مناسب برای کسب‌وکارتان بسیار مهم است؛ چراکه هم می‌تواند باعث موفقیت شما شود و هم باعث شکست‌تان! در واقع اگر نامی که انتخاب می‌کنید به‌یادماندنی نباشد یا منعکس‌کنندۀ خدمات و محصولاتی که ارائه می‌کنید نباشد، مشتریان به‌راحتی شما را فراموش می‌کنند و نمی‌توانید مشتریان وفاداری بسازید.
  • مجوزهای لازم را بگیرید:‌ هر کسب‌وکاری بسته به کاری انجام می‌دهد به مجوزهایی نیاز دارد. با یک جست‌وجوی ساده در گوگل می‌توانید ببینید که کسب‌وکار شما چه مجوزهایی لازم دارد و برای دریافت هرکدام باید چه کارهایی انجام دهید.
  • درگاه پرداخت اینترنتی بگیرید: اگر خدمات شما به‌گونه‌ای است که افراد باید هزینۀ آن را آنلاین پرداخت کنند، لازم است یک درگاه پرداخت اینترنتی برای وب‌سایت خود در نظر بگیرید. درگاه‌ پرداخت اینترنتی را هم می‌توانید به‌صورت مستقیم از بانک‌ها دریافت کنید و هم از وب‌سایت‌هایی که درگاه پرداخت واسط ارائه می‌کنند.

۳. محصولات خود را تهیه کنید

حالا وقت آن رسیده تا محصولاتی را که می‌خواهید بفروشید تهیه کنید. اگر محصولات فیزیکی می‌فروشید، ممکن است بخواهید خودتان آن‌ها را تولید کنید یا از یک تولیدکننده بخرید.

اگر قرار است محصولات خود را به‌صورت عمده بخرید، باید یک انبار برای نگه‌داری آن‌ها در نظر بگیرید. اگر هم امکان خرید یا اجارۀ انبار را ندارید، می‌توانید از روش دراپ‌ شیپینگ (Dropshipping) کمک بگیرید. دراپ شیپینگ یکی از روش‌های راه‌اندازی سایت فروشگاهی است که در آن، محصولی را که به مشتری می‌فروشید در انبار خود نگه نمی‌دارید. در واقع محصول را یک تولیدکننده یا تأمین‌کننده دیگر برای مشتری می‌فرستد و شما فقط سفارش را از مشتری می‌گیرید و به تأمین‌کننده می‌دهید.

استفاده از روش دراپ‌شیپینگ هزینه‌های شما را کم‌تر می‌کند اما ممکن است مدیریت این روش برایتان سخت باشد. از طرفی داشتن انبار و نگه‌داری محصولات هزینه‌های بیشتری دارد؛ اما این شما هستید که می‌توانید به سلیقۀ خودتان و با خلاقیت بیشتر، محصولات را بسته‌بندی و برای مشتریان ارسال کنید.

اگر هم خدمات خاصی ارائه می‌کنید، باید به‌طور واضح و کاملاً ساده، هریک از خدمات خود را در وب‌سایت‌تان توضیح دهید.

۴. فروشگاه اینترنتی خود را راه‌اندازی کنید

اگر کسب‌وکارتان را یک مغازه در نظر بگیرید، فروشگاه اینترنتی شما همان ویترین کسب‌وکارتان خواهد بود. در واقع فروشگاه اینترنتی شما جایی است که افراد دربارۀ تخصص شما و کسب‌وکارتان می‌خوانند، محصولات شما را می‌بینند و در نهایت خرید می‌کنند.

ساده‌ترین راه برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی، استفاده از فروشگاه‌سازهای آنلاین است. به‌لطف فروشگاه‌سازها، شما می‌توانید به‌سرعت یک فروشگاه اینترنتی بسازید که تمام امکانات لازم را در اختیار شما قرار می‌دهد؛ مثل:

  • قالب‌های متنوع؛
  • درگاه پرداخت آنلاین؛
  • سیستم انبارداری؛
  • فرم سفارش محصول؛
  • دامنه و هاست؛
  • و…

در واقع با استفاده از فروشگاه‌سازها تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که محصولات خود را به فروشگاهتان اضافه کنید و برایشان مشتری پیدا کنید.

تعرفۀ ساخت فروشگاه با فروشگاه‌سازها نسبت به سایر روش‌های طراحی ‌سایت ارزان‌تر است و شما برای استفاده از آن‌ها به یادگیری برنامه‌نویسی یا دانش فنی خاصی نیاز ندارید.

۵. دستورالعمل‌های ارسال سفارش‌ها را تعیین کنید

قبل از اینکه مشتریان به‌سراغتان بیایند، باید مشخص کنید که به چه شیوه‌ای و با چه هزینه‌ای قرار است محصولات خود را برای آن‌ها ارسال کنید.

برخی می‌خواهند از طریق شرکت‌های واسط محصولات خود را ارسال کنند و برخی هم خودشان نیروی حمل‌ونقل استخدام می‌کنند. با توجه به نوع کسب‌وکارتان این شما هستید که باید بسنجید کدام روش برای شما و مشتریان‌تان بهتر و مناسب‌تر است.

در این مرحله باید هزینۀ حمل‌ونقل محصولات را هم محاسبه کنید و مشخص کنید که می‌خواهید کالاها را رایگان ارسال کنید یا اینکه از مشتریان هزینۀ ارسال کالا را دریافت کنید. همچنین باید نام مناطق، شهرها و کشورهایی را که امکان ارسال سفارش به آن‌ها را ندارید در وب‌سایت خود اعلام کنید.

۶. بازاریابی کنید

حالا که کسب‌وکارتان راه افتاده و فروشگاه اینترنتی‌ خود را هم راه‌اندازی کرده‌اید، باید به‌دنبال مشتری بگردید. به عبارت دیگر، باید بازاریابی کنید تا در بازار شناخته شوید و افراد بیایند و از شما خرید کنند.

در این مرحله می‌توانید از روش‌ها و استراتژی‌های مختلف بازاریابی استفاده کنید که ما چند نمونه از آن‌ها را در ادامه آورده‌ایم:

  • اینفلوئنسر مارکتینگ: راهی برای معرفی کسب‌و‌کار، خدمات یا محصولات شما به‌وسیلۀ افرادی است که در شبکه‌های اجتماعی مشهور هستند و مخاطبان زیادی دارند.
  • بازاریابی محتوایی: نوعی استراتژی بازاریابی است که شامل ایجاد و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و جذاب برای جذب مخاطب هدف است که در نهایت باعث ترغیب آن‌ها به خرید می‌شود.
  • بهینه‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جست‌وجو (SEO): سئو مجموعه‌‌کارهایی است که برای بهبود رتبۀ وب‌سایت خود در صفحۀ نتایج موتورهای جست‌وجو انجام می‌دهید.
  • بازاریابی ایمیلی: به استفاده از ایمیل در راستای جذب مشتریان جدید و حفظ رابطه با مشتریان قدیمی، ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی گفته می‌شود. در ایمیل مارکتینگ محتوای پیام شما می‌تواند شامل تبلیغات، محتوای کاربردی، تخفیف‌ها و پیشنهادهای جذاب و متفاوت باشد.

۳ نکتۀ مهم برای راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی

راه‌اندازی هر کسب‌وکاری سختی‌های خاص خودش را دارد؛ اما در این بخش قرار است ۳ نکته به شما بگوییم که کمی کار را برایتان ساده‌تر می‌کند.

۱. ساده و کوچک شروع کنید

اگر شک دارید که راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی برای شما مناسب است یا خیر، بهتر است اول یک فروشگاه اینترنتی کوچک با محصولات محدود راه‌اندازی کنید. این‌طوری حتی اگر شکست هم بخورید ضرر زیادی نکرده‌اید.

علاوه بر این، با شروع ساده می‌توانید هرجا که احساس کردید باید صنعت و بازار خود را تغییر دهید، سریع‌تر و ساده‌تر می‌توانید این کار را انجام دهید.

۲. یک پایگاه مشتریان وفادار ایجاد کنید

کسب‌وکار اینترنتی شما به مشتریانی نیاز دارد که به‌اندازۀ کافی از محصولات شما راضی باشند و حاضر باشند بارها و بارها از شما خرید کنند. ضمن اینکه به مشتریانی نیاز دارید که از محصولات و خدمات شما در بین دوستان و نزدیکان خود تعریف کنند.

برای شکل‌گیری چنین مشتریانی، لازم است در شبکه‌های اجتماعی حضور قدرتمندی داشته باشید و کاربران را با برند خود آشنا کنید. ضمن اینکه باید اطلاعات مشتریان خود مثل ایمیل یا شماره‌تلفن آن‌ها را جمع‌آوری کنید تا بازاریابی خود را به‌شکل مستقیم انجام دهید. چطوری؟ با کارهایی مثل ایجاد کمپین‌های بازاریابی ایمیلی و پیامکی و ارسال کدهای تخفیف برای آن‌ها.

۳. در کانال‌های مختلف بازاریابی کنید

لازم است در کانال‌هایی باشید که مخاطبان هدف شما در آنجا حضور دارند و با کارهایی مثل تولید محتواهای جذاب، آن‌ها را به خرید از کسب‌وکارتان ترغیب کنید. این کانال‌ها ممکن است تلگرام، اینستاگرام، یوتیوب و … باشد. فرقی ندارد که کدام کانال را انتخاب می‌کنید، مهم این است که مشتریان شما در آنجا حضور داشته باشند.

فراموش نکنید که رویدادهای حضوری هم یک کانال بازاریابی محسوب می‌شوند. با توجه به نوع کسب‌وکارتان می‌توانید در نمایشگاه‌ها، فروشگاه‌ها و رویدادهای مختلف شرکت کنید، با مشتریان جدید ارتباط برقرار کنید و در عین حال درآمد خود را افزایش دهید.

با وبزی، در کمتر از یک ربع فروشگاه اینترنتی خودتان را بسازید!

در این مقاله گفتیم که چگونه می‌توانید در ۶ مرحله کسب‌وکار اینترنتی خود راه‌اندازی کنید و همچنین به چند نکته دربارۀ شروع کار اشاره کردیم. حالا می‌خواهیم یک پیشنهاد جذاب و خاص به شما بدهیم!

اگر تصمیم گرفته‌اید که کسب‌وکار اینترنتی خود را راه‌اندازی کنید و به‌دنبال ساخت یک فروشگاه اینترنتی حرفه‌ای هستید، پیشنهاد ما به شما استفاده از فروشگاه‌ساز وبزی است.

برای شروع کار با وبزی هم کافی است که به صفحۀ اول این فروشگاه ساز بروید و روی گزینۀ «رایگان شروع کنید» کلیک کنید. در ادامه قالبی را که بیشتر دوست دارید و به کسب‌وکارتان نزدیک‌تر است انتخاب کنید و مطابق با سلیقۀ خودتان آن را ویرایش کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا