ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto)، خالق بیتکوین، روز یکشنبه با رسیدن قیمت بیتکوین به ۱۲۰ هزار دلار به یازدهمین فرد ثروتمند جهان تبدیل شد.
بر اساس تحلیلهای شرکت بلاکچین «Arkham»، ناکاموتو حدود ۱.۰۹۶ میلیون بیتکوین (BTC) در هزاران کیف پول مختلف در اختیار دارد که با قیمتهای فعلی ارزشی بیش از ۱۳۱ میلیارد دلار دارد.
از نظر تئوریک، این موضوع باعث میشود ناکاموتو در فهرست میلیاردرهای مجله Forbes جایگاه یازدهم را به خود اختصاص دهد و از «مایکل دل/Michael Dell» مدیرعامل شرکت Dell Technologies، که ارزش خالص داراییهایش ۱۲۵.۱ میلیارد دلار است، پیشی بگیرد.
با این حال، فهرست میلیاردرهای Forbes داراییهای موجود در کیف پولهای رمزارزی را در محاسبات خود لحاظ نمیکند و به جای آن صرفاً داراییهای قابلتأیید عمومی مانند سهام را مورد بررسی قرار میدهد.
توییت Arkham
مسیر ناکاموتو برای قرار گرفتن در رتبه اول
دادههای پلتفرم Nansen نشان میدهد که بیتکوین روز دوشنبه کمی بالاتر از ۱۲۰ هزار دلار معامله شد و به بالاترین سطح تاریخی خود رسید. با این وجود، این مقدار هنوز برای قرار گرفتن ناکاموتو در جایگاه نخست فهرست میلیاردرهای Forbes کافی نیست.
ایلان ماسک، کارآفرین فناوری و مدیرعامل شرکتهای اسپیساکس و تسلا، هماکنون با بیش از ۴۰۴ میلیارد دلار دارایی خالص در صدر فهرست ثروتمندترین میلیاردرهای جهان قرار دارد.
فهرست ثروتمندان در Forbes
لری الیسون، همبنیانگذار شرکت نرمافزاری Oracle، با ثروتی بالغ بر ۲۷۴ میلیارد دلار در جایگاه دوم این فهرست قرار گرفته است. مارک زاکربرگ، مدیرعامل شرکت متا، با دارایی خالص مشابه ۲۷۴ میلیارد دلار، جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است.
برای اینکه ناکاموتو به صدر این فهرست برسد، قیمت بیتکوین باید حداقل ۲۰۸ درصد رشد کرده و به ۳۷۰ هزار دلار برسد، البته به شرط آنکه دارایی خالص دیگر میلیاردرها تغییری نکند.
احتمال صعود بیشتر ناکاموتو
اریک بالچوناس (Eric Balchunas) تحلیلگر ارشد بلومبرگ در تاریخ ۲ ژوئن در حساب کاربری خود در پلتفرم ایکس پیشبینی کرد که ساتوشی ناکاموتو تا پایان سال ۲۰۲۶ میتواند حداقل به دومین فرد ثروتمند جهان تبدیل شود.
او اظهار داشت: «اگر بیتکوین طبق روند عادی خود سالانه ۵۰ درصد رشد کند، احتمالا ناکاموتو جایی در سال آینده به رتبه دوم خواهد رسید.»
بالچوناس در ادامه افزود: «جالب است که تصور کنیم بنیانگذار چنین دستاورد عظیمی هرگز از ثروتش استفاده نکرده است. این وضعیت از این منظر یادآور «جک بوگل» است.»
توییت اریک بالچوناس
جان «جک» بوگل، بنیانگذار و مدیرعامل گروه سرمایهگذاری Vanguard، در سال ۲۰۱۹ در حالی درگذشت که ثروت خالص او تنها ۸۰ میلیون دلار گزارش شده بود، در حالی که بسیاری از همتایانش میلیاردر بودند.
همچنین مارکوس تیلن، رئیس بخش تحقیقات 10x Research، اعلام کرد که احتمال ۶۰ درصدی وجود دارد که قیمت بیتکوین طی دو ماه آینده ۲۰ درصد رشد کرده و در سپتامبر به ۱۳۳ هزار دلار برسد.
از سوی دیگر، «مت هاگان»، مدیر ارشد سرمایهگذاری در شرکت Bitwise نیز در ماه مه گفت که انتظار دارد بیتکوین تا پایان سال ۲۰۲۵ به ۲۰۰ هزار دلار برسد؛ این افزایش قیمت به دلیل کاهش عرضه و افزایش شدید تقاضای نهادی خواهد بود.
در همین حال، «آرتور هیز»، همبنیانگذار صرافی BitMEX، پیشبینی کرده است که بیتکوین تا پایان امسال به ۲۵۰ هزار دلار خواهد رسید.
مقایسه دیگر نهنگهای بیتکوین با ناکاموتو
ساتوشی ناکاموتو با اختلاف زیاد بیشترین مقدار بیتکوین را در اختیار دارد. بر اساس دادههای پلتفرم BiTBO، مجموع دارایی شرکتها و مؤسسات نگهدارنده بیتکوین حدود ۸۴۷ هزار واحد است که ۴ درصد از کل عرضه محدود بیتکوین را تشکیل میدهد.
همچنین گروه کوچکی از افراد حقیقی نیز مقادیر قابلتوجهی بیتکوین در اختیار دارند. دوقلوهای وینکلووس، بنیانگذاران صرافی رمزارزی Gemini، تخمین زده میشود که حدود ۷۰ هزار بیتکوین دارند.
تیم دراپر، سرمایهگذار خطرپذیر و حامی اولیه بیتکوین، حدود ۳۰ هزار بیتکوین در اختیار دارد که در حراجی اداره مارشالهای ایالات متحده در سال ۲۰۱۴ خریداری کرده بود.
علاوه بر این، «مایکل سیلر»، یکی از بنیانگذاران شرکت MicroStrategy نیز خارج از داراییهای شرکتی خود، حدود ۱۷۷۳۲ بیتکوین به صورت شخصی نگهداری میکند.