ارزهای دیجیتالاخبار ارز دیجیتال

ترس از جا ماندن (FOMO) و قوانین سست، سوپرچرخه جرم در حوزه کریپتو را تقویت می‌کنند

به گفته کارشناسان امنیت سایبری، قوانین کند، ترس از جا ماندن (FOMO) و افزایش پذیرش رمزارزها باعث ایجاد یک «سوپرچرخه جرم» در حوزه کریپتو شده‌اند.

ضررهای ناشی از جرایم کریپتو در نیمه اول سال ۲۰۲۵ رکورد تازه‌ای را ثبت کرده که از رکورد سال ۲۰۲۲ نیز فراتر رفته و تقریباً برابر با کل ضررهای سال ۲۰۲۴ است.

ضررهای کریپتو

ضررهای نیمه اول سال ۲۰۲۵ از مجموع کل ضررهای سال ۲۰۲۴ فراتر رفته است

بیل کالاهان، مأمور بازنشسته DEA و محقق جرایم رمزارزی، در گفتگویی اظهار داشت که نبود نظارت کافی همراه با هیجان و FOMO، دست مجرمان را برای فعالیت باز گذاشته است، هرچند او لزوماً این وضعیت را «سوپرچرخه جرم» نمی‌نامد.

وی افزود: «رشد سریع دارایی‌های جدید رمزارزی، به‌خصوص میم‌کوین‌ها، همراه با افزایش سرمایه‌گذاران خرد و نظارت محدود قانونی، فرصت‌هایی برای فعالیت‌های مجرمانه مانند سرقت، طرح‌های سرمایه‌گذاری جعلی، کلاهبرداری و فریب فراهم کرده است.»

کالاهان تأکید کرد که نسبت ریسک به پاداش به نفع مجرمان رمزارزی است، چرا که این نوع کلاهبرداری‌ها به دلیل ناشناس بودن و سهولت راه‌اندازی، برای مجرمان جذاب است.

او گفت: «باید به یاد داشته باشیم که مجرمان زمان، پول و منابع لازم برای بهبود فعالیت‌های مجرمانه‌شان را دارند و لازم نیست همیشه درست عمل کنند تا سود قابل توجهی کسب کنند.»

شرکت امنیت بلاک‌چین CertiK در گزارش نیمه اول سال ۲۰۲۵ خود اعلام کرد میانگین ضرر هر حادثه امنیتی در این سال حدود ۴.۳ میلیون دلار بوده است و میزان متوسط ضرر برابر با ۱۰۳,۹۹۶ دلار است.

ناتالی نیوسون، محقق ارشد بلاک‌چین در CertiK، گفت که «تلاقی شرایط» باعث جسارت بیشتر بازیگران خرابکار شده است.

او بیان کرد: «افراد تأثیرگذار و رهبران فکری همچنان توکن‌هایی با اهداف نامشخص عرضه می‌کنند و با تاکتیک‌هایی مانند خریدهای سریع (sniping)، از سرمایه‌گذاران خرد سود می‌برند.»

شرکت نظارت بر بازار Solidus Labs در گزارش ماه می خود اعلام کرد که ۹۸.۷ درصد توکن‌های عرضه‌شده در پلتفرم Pump.fun ویژگی‌های طرح‌های پامپ و دامپ (pump-and-dump) را دارند.

نیوسون همچنین افزود که نهادهای اجرای قانون در سراسر جهان با چالش‌های رو به رشدی روبه‌رو هستند که شامل محدودیت منابع، پیچیدگی‌های حقوقی بین حوزه‌های قضایی و پیچیدگی فنی جرایم سایبری می‌شود.

گزارش ژوئیه ۲۰۲۴ شرکت تحلیل بلاک‌چین Chainalysis، تکنیک‌های پولشویی را به‌عنوان چالشی ویژه برای مجریان قانون و ارائه‌دهندگان خدمات رمزارزی معرفی کرده است.

نتیجه این وضعیت، ایجاد شکاف رو به گسترش بین فعالیت‌های غیرقانونی و پاسخگویی قانونی است که محیطی خصمانه‌تر برای کاربران و توسعه‌دهندگان قانونی به وجود می‌آورد.

او گمان می‌کند که افزایش امنیت قراردادهای هوشمند و آموزش کاربران می‌تواند اوضاع را بهبود بخشد، اما اذعان دارد که هیچ راهی برای توقف کامل مجرمان وجود ندارد.

هانک هوانگ، مدیرعامل Kronos Research، معتقد است که نهادهای قانون‌گذار از سخت‌گیری بیش از حد به واکنش کم‌توجهانه متمایل شده‌اند.

او گفت: «در گذشته اجرای قوانین اغلب سختگیرانه بود، اما اکنون به سمت واکنش بسیار کم حرکت کرده‌ایم و شاهد پاسخگویی بسیار کمی هستیم.»

هانگ اضافه کرد: «این عدم تعادل زمینه را برای آنچه شبیه یک سوپرچرخه جرم کریپتو است، فراهم می‌کند. راه‌حل، سرکوب بیشتر نیست؛ بلکه قانون‌گذاری هوشمند، هدفمند و ایجاد تعادل برای ادامه روند پذیرش گسترده است.»

در عین حال، اجرای قانون در سراسر جهان تلاش‌های خود را برای بیرون راندن مجرمان از فضای کریپتو افزایش داده و اخیراً اقدامات متعددی علیه بازارهای دارک‌نت صورت گرفته است.

با این وجود، هوانگ گفت که با وجود افزایش سرکوب‌ها، رسیدن به ضرر صفر در جرایم کریپتو غیرممکن است چون بازارهای غیرمتمرکز با شرکت‌کنندگان ناشناس همیشه هم بازیگران خوب و هم بد را جذب می‌کنند.

او افزود: «به جای تلاش برای حذف کامل ضررهای کریپتو، باید تمرکز را بر کاهش ریسک‌ها برای کاربران گذاشت.»

هانگ همچنین اشاره کرد: «سایر صنایع هم هدف حملات قرار می‌گیرند، اما سرعت و دسترسی جهانی کریپتو آن را به ویژه آسیب‌پذیر کرده است. این حملات بیشتر به‌منظور آزمایش حد توانایی سیستم‌های نوظهور است تا هدف قرار دادن مستقیم کریپتو.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا