فارکسآموزش فارکس

مفهوم همبستگی ارزها چیست؟

نمودار قیمت در جفت ارزهای بازار فارکس، مخصوصا جفت ارزهای اصلی که بیشتر موضوع بحث ما هستند، برخی مواقع به طور شگفت انگیزی هم روند شده و برخی مواقع هم، در جهات کاملا متفاوتی حرکت می کنند و البته برخی هم کاملا نسبت به هم خنثی عمل می نمایند. همبستگی ارزها یا همبستگی فارکس در واقع معیاری است که میزان ارتباط یک ارز با ارزی دیگر را مشخص می‌کند. این به معامله‌گران کمک می‌کند تا در طول زمان حرکات قیمتی ارزها را بهتر درک کرده و بر روی تصمیم‌های معاملاتی آن تاثیر می‌گذارد.

ارزها بصورت جفتی معامله می‌شوند و این به معنای آن است که هیچ جفت‌ارزی وجود ندارد که کاملا مستقل باشد و معامله‌گران باید درک کنند که جفت‌ارزها چطور نسبت به یکدیگر حرکت می‌کنند؛ مخصوصا اگر آنها چند جفت‌ارز را بصورت همزمان معامله می‌کنند.

استفاده از همبستگی ارزها در معاملات فارکس

زمانی که از همبستگی ارزها در معاملات فارکس استفاده می‌شود، معامله‌گران می‌توانند از معاملاتی که یکدیگر را خنثی می‌کنند، اطلاع پیدا کنند و سراغ آنها نروند. معامله‌گران همینطور می‌توانند از همبستگی ارزها برای تنوع دادن به پرتفوی خود بهره بگیرند.

درجه همبستگی

درجه همبستگی ارزها نسبت به هم  به صورت درصد و در طیف ۹۹- (کاملا مختلف الجهت) تا ۹۹+ (کاملا هم جهت) قرار می گیرد که در سایت های مختلف، با رنگهای گوناگونی نمایش داده می شود و در چهار گروه، قابل طبقه بندی است:

۱-بدون همبستگی: جفت ارزهای که به صورت کاملا مستقل حرکت می کنند. درجه همبستگی این نوع جفت ارزها در طیف ( ۰ تا ۲۰- ) و ( ۰ تا ۲۰+ ) قرار می گیرد.

۲-همبستگی ضعیف: جفت ارزهای که به صورت نسبتا مستقل عمل می کنند. درجه همبستگی این نوع جفت ارزها در طیف ( ۲۱- تا ۴۹- ) و ( ۲۱+ تا ۴۹+ ) قرار می گیرد.

۳-همبستگی متوسط: جفت ارزهای که به صورت تا حدودی وابسته عمل می کنند.  درجه همبستگی این نوع جفت ارزها در طیف ( ۵۰- تا ۷۵- ) و ( ۵۰+ تا ۷۵+ ) قرار می گیرد.

۴-همبستگی قوی: جفت ارزهای که به صورت کاملا وابسته عمل می کنند.  درجه همبستگی این نوع جفت ارزها در طیف ( ۷۵- تا ۹۹- ) و ( ۷۵+ تا ۹۹+ )قرار می گیرد.

کاربرد درجه همبستگی

برای ورود به پوزیشن های متفاوت یا مشابه، در جفت ارزهای با درجه همبستگی دو گروه اول، محدودیت خاصی وجود ندارد ولی برای ورود به پوزیشن در جفت ارزهای با درجه همبستگی دو گروه آخر، باید مراقب بود، چرا که ممکن است ما را با مشکلات جدی مواجه سازد.  برای مثال فرض کنید درجه همبستگی جفت ارز EUR/USD با جفت ارز USD/CHF  ۸۳- باشد و ما بعد از بررسی تکنیکال به این نتیجه رسیدیم که یک پوزیشن خرید در جفت ارز EUR/USD باز نمائیم. در این حالت چنانچه در جفت ارز USD/CHF نیز با پوزیشن مشابه وارد شویم، با توجه به درجه قوی و منفی هبستگی این دو جفت ارز که در گذشته، حرکت به طور قطع در خلاف جهت یکدیگر را داشته اند، زیان معامله در بهترین حالت با سود دیگری خنثی شده و درحالت دیگر، دو برابر می گردد.

بنابراین شایسته است، قبل از ورود به پوزیشن در دو جفت ارز، به درجه همبستگی آن دقت شود تا با انتخاب پوزیشن های درست و پیش بینی روند صحیح به سودهای چند برابری دست پیدا نمائید. میزان درجه همبستگی را برای تایم فریمها و دوره های زمانی مختلف، می توان در سایتهای متفاوتی جستجو کرد. برای این کار کافی است در گوگل کلمه Forex Currency Correlation  را جستجو کنید تا جداول گوناگون این پارامتر بسیار مهم را به صورت آنلاین ببینید.

خواندن یک جدول همبستگی ارزها

جدول‌های همبستگی ارزها رابطه‌ی بین جفت‌ارزهای اصلی فارکس و دیگر جفت‌ارزها را در بازه‌های زمانی مختلف نشان می‌دهد. با این حال باید توجه داشته باشید که همبستگی ارزها در طول زمان، امکان تغییر دارد.

GBP/USD EUR/USD USD/JPY USD/CHF USD/CAD AUD/USD NZD/USD
۲۰ days -۰.۱۶ ۰.۲۵ ۰.۵۰ -۰.۳۵ -۰.۳۳ -۰.۵۷
۶۰ days ۰.۷۷ -۰.۲۹ -۰.۵۸ -۰.۶۷ -۰.۱۲ -۰.۴۶
۹۰ days ۰.۶۱ ۰.۲۰ -۰.۳۶ -۰.۴۵ -۰.۰۱ -۰.۰۳

برای مثال جفت‌ارزهای GBP/USD و USD/CHF یک هبستگی مثبت را در بازه زمانی کوتاه ۲۰ روزه نشان می‌دهند. با این حال، جفت‌ارزهای USD/CHF و EUR/USD به دلایل مشابهی، به عنوان همبستگی منفی تلقی می‌شوند.

فرانک سوئیس یا CHF در واقع یک ارز Safe Haven است که در مواقع نوسانات بالا و عدم اطمینان و افت قیمت اوراق بهادار، مقاوم‌تر عمل کرده و برخلاف دیگر ارزها عمل کرده و این می‌تواند دلیلی برای اعداد منفی در جدول باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا