کریپتو که به عنوان ضربه ای علیه تحریم های ایالات متحده در نظر گرفته شده بود، هرگز در داخل یا خارج از این کشور پذیرفته نشد و با رسوایی فلج شد.
بر اساس گزارش های مطبوعاتی ، ارز دیجیتال ملی ونزوئلا، پترو (PTR) در ۱۵ ژانویه فعالیت خود را متوقف خواهد کرد .
این ارز در سال ۲۰۱۸ برای کمک به کشور برای دور زدن تحریم های ایالات متحده ایجاد شد اما هرگز به طور گسترده مورد استفاده قرار نگرفت.
بنا بر گزارش ها، تعطیلی پترو در وب سایت دولتی اختصاص داده شده به کوین اعلام شده بود، اما این وب سایت در زمان نگارش این مقاله در دسترس نبود.
بخش اداری وب سایت Patria ونزوئلا – بنا بر گزارش ها تنها جایی که پترو در آن معامله می شود – فقط با رمز عبور قابل دسترسی است.
کریپتو دولتی با پشتوانه نفت پس از آن راه اندازی شد که ارز فیات این کشور، بولیوار، تحت فشار تحریم های ایالات متحده و پس از اینکه بیت کوین از قبل جایگاهی محکم در کشور پیدا کرد، به شدت کاهش یافت.
صدور پترو به دستور نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا انجام شد، اما پارلمان با آن مخالفت کرد.
پترو در سال ۲۰۲۰ به عملکرد کامل رسید اما علیرغم تلاش های دولت مادورو برای تبلیغ آن به ۱۰ کشور عضو اتحاد بولیواری برای مردم آمریکا هرگز در خارج از کشور معامله نشد .
تلاش هایی برای تشویق استفاده از آن در داخل انجام شد ، اما هرگز به صورت قانونی تبدیل نشد ، به این معنی که پذیرش آن اجباری نبود.
حتی بانک ونزوئلا، بزرگترین بانک این کشور، پترو را بدون دستور رئیس جمهور که مجبور به انجام آن باشد، نمی پذیرد.
در ژوئن ۲۰۲۰، اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده برای دستگیری جوسلیت رامیرز کاماچو، که سرپرستی نظارت ملی داراییهای رمزنگاری را بر عهده داشت، جایزه ۵ میلیون دلاری صادر کرد . او متهم به ارتباط با تجارت بین المللی مواد مخدر است.
رامیرز کاماچو در مارس ۲۰۲۳ در ونزوئلا به اتهام ناهنجاریهای مالی در صنعت ملی نفت دستگیر شد و آژانس تحت رهبری او برای سازماندهی مجدد بسته شد.
بسته شدن آن بعداً تا مارس ۲۰۲۴ تمدید شد. تحقیقات آژانس همچنین منجر به بسته شدن صرافیهای رمزنگاری و عملیات استخراج در این کشور شد.
پترو یک ارز دیجیتال بانک مرکزی نبود. بانک مرکزی ونزوئلا برنامه هایی برای ایجاد CBDC در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد، اما این برنامه ها هرگز به نتیجه نرسیدند.