در جلسه امروز شورای عالی بورس علی دهقان دهنوی به عنوان رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار منصوب شد.
دکتر حسن قالیباف اصل که در موقعیت دشوار آزادسازی سهام عدالت و فروش صندوق های سهام دولتی (ETF) ، ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار را پذیرفته بود، یک هفته پیش استعفای خود را به دلیل محقق نشدن شرایط اعلامی به وزیر امور اقتصادی و دارایی ارایه کرده بود.
حسین سلاحورزی، عضو شورای عالی بورس انتصاب علی دهقان دهنوی را به عنوان رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار تایید کرد و گفت: در برنامه مفصلی که رییس جدید سازمان بورس امروز ارائه دادند نکات قابل توجهی از جمله توسعه مشارکت ذینفعان و مشورت پذیری در هدایت بازار وجود داشت
دهنوی که دکترای علوم اقتصادی از دانشگاه تربیت مدرس دارد، پیش از این عضو هیاتمدیره بانک مسکن بود و هم اکنون به عنوان معاون وزیر اقتصاد در وزارت امور اقتصادی و دارایی مشغول به فعالیت است. همچنین دهنوی همچنین عضویت در هیات علمی گروه مالی و بانکداری دانشگاه علامه طباطبایی و معاونت آموزشی موسسه عالی آموزش بانکداری ایران را در سوابق کاری خود دارد.
استعفای پرحاشیه محمدباقر قالیبافاصل، رییس سازمان بورس گمانهزنیها را درباره جانشینان احتمالی او تقویت کرد و در این میان نام سه گزینه محمدعلی دهقاندهنوی، معاون وزیر اقتصاد، حامد سلطاننژاد، مدیر فعلی بورس کالا و سیدعلی حسینی، مدیرعامل سابق بورس انرژی شنیده شد.
با این وجود بسیاری اعتقاد دارند که این جابهجاییها نمیتواند تاثیر چندانی در رفتار بورس داشته باشد. در این میان برخی کارشناسان بازار سرمایه به اختیارات محدود رییس سازمان بورس اشاره میکنند و معتقدند که تعدد نهادهای تصمیم گیرنده در بورس موجب میشود که جابهجایی مدیران اتفاق خاصی را رقم نزند.
برخی دیگر به کلیت شرایط اقتصاد کشور و متغیرهای آن اشاره کرده و میگویند که مگر جایگزینی وزیر صنعت توانست قیمت خودرو را در بازار مصرف کننده مهار کند یا تغییر ویژهای در تصمیمات این وزارتخانه ایجاد کند؟
برخی نمایندگان مجلس اما بی تاثیر بودن جابهجایی رییس سازمان بورس را ناشی از نداشتن صلاحیت گزینههای پیشنهادی میدانند. رییس کمیسیون اقتصاد مجلس از جمله این نمایندگان است که در گفتگویی با تسنیم صراحتا به این موضوع اشاره کرده است.
سهامداران بورس هم گرچه از استعفای قالیباف استقبال کردند اما امید چندانی به تغییرات بنیادی در تالار سعادتآباد را ندارند. در ادامه برخی نظرات سهامداران را در این زمینه میبینید:
«برای ما فرقی نمیکنه کی پشت میز ریاست میشینه . مهم اینه :
به سایر وزرا اجازه دخالت تو بورس رو نده . برای هر شرکت بورسی بازارگردان مناسب پیدا کنه ( بازار گردان نه نوسانگیر)، در شرایط ریزش بازار دامنه نوسان رو ۲ بزاره تا سهامداران زیاد دچار ضرر نشن.. از قیمت گذاری های دستوری تو بورس کالا جلوگیری کنه . ر شرایط بهبود بازار دامنه نوسان رو آزاد بزاره وبه شدت از حقوقی های نوسانگیر برخورد کنه در صورت لزوم کد معاملاتیش رو بتونه غیر فعال کنه»
«دولت اصلا مردم براش مهم نیست . فقط منافع خودش و تلاش برای تامین کسری بودجه… بقیه ش بازیه»
«استعفا دادن کاری رو حل ممیکنه ایا با استعفا پول من برمیگره ضرر های من بر میگرده پول ما رو پس بدید با دروغ ما رو اوردید پالایش حالا با استعفا تموم میکنید»
«بورس باید سازوکار درستی داشته باشد بطوری که افراد ذی نفوذ نتوانند تعیین کننده سمت و سوی بازار باشند رییس بورس باید فردی مستقل باشد که از خارج باید وارد کرد حتی از گینه بیسائو»
«بازار بورس پول میخواد وقتی خالیه ریزش ادامه داره»
«بورسی که دستکاری میشه هم مگه رئیس میخواد»
منبع:تجارت نیوز