دیگه کم کم داریم به این اتفاقات بازار عادت می کنیم . اینکه بازار بورس مثبت توانایی بالا رفتن ندارد و همراه با افت تقاضا، عرضه هم افزایش پیدا می کند. ولی امروز امیدواریم با رسیدن شاخص به ۱.۲۰۰ باز هم مقداری تقاضا افزایش یابد و باز هم باعث رشد قیمتی در نمادها شود.
سایه دیرپای قیمتگذاری دستوری همچنان بر سر بازار سهام باقی مانده است. همین امر سبب شده است تا در بحبوحه ریزش ادامهدار قیمت در بورس و فرابورس سودآوری بسیاری از صنایع در گرو منویات دولت باشد.
در پایان آخرین روز معاملاتی از دومین هفته بهمن ماه شاخص کل بورس به میزان ۷/ ۲درصد افت کرد و به سطح یکمیلیون و ۱۷۳ هزار واحدی رسید. در این روز خروج ۷۲۲ میلیارد تومانی پول از بازار سرمایه سبب شد تا برای چندمین روز متوالی چشمانداز افت قیمتها در بازار سرمایه مثبت باشد. به نظر میرسد آنچه میتواند در شرایط فعلی به رونق نسبی در بازار سرمایه بینجامد، کمتر شدن نقش دولت در فرآیند قیمتگذاری دستوری است. بررسی روند معاملات در روزهای گذشته نشان میدهد داغشدن مطالبه آزادسازی قیمتها لزوم حفاظت از منافع سهامداران خرد بهخصوص ذینفعان سهام عدالت میتواند به جز بهبود وضعیت بنیادی نمادهای بورسی راه را برای بهبود اصولی اوضاع بازار سرمایه فراهم کند. بازار سرمایه یک روز پرعرضه دیگر را هم تاب نیاورد و در آخرین روز هفته به از دست رفتن مجدد کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی تن داد. در این روز حجم بالای فروش سرمایهگذاران حقیقی در نمادهای معاملهشده در سه گروه محصولات شیمیایی، فرآوردههای نفتی و چندرشتهای صنعتی به ثبت رسید. آنطور که به نظر میآید بخش بزرگی از فعالان بازار سرمایه در وزنکشی عرضه و تقاضا بیشتر میل به خروج از نمادهایی دارند که دخل و خرج آنها تاثیر زیادی از قیمت ارز میپذیرد. دقیقا به همین دلیل بوده که در نقطه مقابل تقاضاهای بورسی در روز چهارشنبه سه گروه خودرویی، سیمانی و دارویی با استقبال گرم سرمایهگذاران به معاملات هفتگی خود پایان دادند. در این روز نمادهای یادشده ۳۰درصد از کل ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.
منبع:گسترش نیوز