در دقایق ابتدایی بازار، شاخص کل بورس با افت ۸۴۹ واحدی در سطح یک میلیون و ۳۵۶هزار واحد قرار گرفت.از تغییرات دیگر بورس می توان به افت ۱۷۲واحدی شاخص کل هم وزن اشاره کرد.
روزهای سرخ بورس پایان ندارد. در هفتهای که گذشت شاخص کل تنها دو روز در کانال ۱٫۴ میلیون واحدی دوام آورد.
روزهای سرخ بورس پایان ندارد. در هفتهای که گذشت شاخص کل تنها دو روز در کانال ۱٫۴ میلیون واحدی دوام آورد. ابهامات متعدد بر بازار سرمایه سایه افکنده و برخی از کارشناسان معتقدند اگر جرقه چشمگیری اتفاق نیفتد، شنبه نیز فشار فروش در بورس ادامه مییابد.
احتمال افزایش قیمت حاملهای انرژی، تداوم عرضه اوراق دولتی در بورس، ابهام در سرنوشت مذاکرات، قیمتگذاری دستوری، قطع برق و گاز صنایع، افزایش نرخ بهره بانکی و بین بانکی، تفاوت قیمت دلار نیما، دلار صرافی و دلار بازار آزاد و بسیاری از عوامل دیگر همگی بر رشد بیش از پیش بیاعتمادی بر بازر دامن زدند.این بیاعتمادی تا آنجا پیش رفت که امروز فعالان و صاحبنظران بازار سرمایه نیز در طوفان توییتری با هشتگ امنیت سرمایهگذاری نسبت به نبود امنیت در بازارهای مالی اعتراض کردند.
برجام بازار شنبه را نجات میدهد؟
ایمان رئیسی، کارشناس بازار سهام گفت: زمانی خوشبینیها انقدر زیاد شده بود که اخبار بد برجام و گزارشات نامطلوب شرکتها تاثیری بر بازار نداشت. همه از سرمایهگذاری در بورس خوشحال بودند.
وی ادامه داد: به تدریج بازار شروع به ریزش کرد. در آن مرحله نگرانیها جزئی بود و همه به بازگشت بازار امیدوار بودند. اما وضعیت ادامهدار شد و در نهایت عدهای در همین بازار با ۶۰ درصد ضرر تسلیم و خارج شدند.
رئیسی افزود: این در حالی است که بازارهای موازی رشدهای چندبرابری داشتند و ورود به این بازارها نیز نمیتواند ضرر سهامداران بورس را جبران کند.
این کارشناس ادامه داد: در این شرایط قطعا نتیجه مذاکرات برجام بر بورس بسیر اثر میگذارد. احتمال اینکه مذاکرات به نتیجه برسد وجود دارد. بانکیها دیروز نشان دادند که امکان اثر مثبت برجام بر بورس وجود دارد.
وی تصریح کرد: مهمترین آیتم تاثیرگذار در بازار شنبه مذاکرات برجامی است. اگر مذاکرات به نتیجه برسد ریسکها و ابهامات را تا حدودی پوشش میدهد اما اگر به نتیجه نرسد در کنار سایر ریسکهای موجود، فشار فروش در بورس ادامه خواهد یافت.
منبع:گسترش نیوز