یک کارشناس بازار سهام با بیان اینکه بورس در حال نزدیک شدن به تعادل است، گفت: ۲۸ هزار میلیارد تومان وارد بازار سرمایه شده که نوید روزهای بهتری را میدهد که دولت و مجلس با طراحی مکانیزمهای جدید میتوانند بورس را به محلی امن برای سرمایه و ثروت مردم تبدیل کنند.
عظیم ثابت، کارشناس بازار سهام در گفتگو با روزنامه دنیایاقتصاد، ضمن نگرانی از تاثیر حواشی قیمتگذاری فولاد بر بازار عنوان میکند: اخبار نگرانکنندهای در مورد قیمتگذاری فولاد به گوش میرسد این اتفاق اثر منفی بر بازار میگذارد. زمزمه عوارض صادراتی برای این محصول که در بورس کالا عرضه میشود مشخص نیست از کجا نشات میگیرد. آنچه کارشناسان از آن یاد میکنند توزیع رانت است. رانتی که به جای تولیدکننده و مصرفکننده واقعی به جیب دلالان میرود و مردم و تولیدکنندگان نفعی از آن نمیبرند. متاسفانه ابهامات زیادی در این خصوص وجود دارد و روال معاملات را با اما و اگرهای بسیاری مواجه میکند. این در حالی است که آنچه برای فعالان بازارسرمایه مهم است ثبات در تصمیمگیریها، مبنای درست عرضه و تقاضا و کشف قیمت منصفانه است.
وی اظهار میکند: اگر سهام شرکتی سهامی عام است و در بورس معامله میشود، بیتالمال محسوب میشود و نمیتوانند در قیمتگذاری آن دخالت و دخل و تصرف کنند. اظهارات اخیر مسئولان در مورد قیمت فولاد در چند روز گذشته سرمایه مردم را به چالش میکشد و تاثیر منفی بر کل بازار خواهد گذاشت. در شرایطی که با کاهش چشمگیر صادرات نفتی مواجه هستیم اگر محصولات دیگر هم نتوانند جور صادرات نفتی را بکشند اقتصاد کشور آسیب جدی میبیند و تراز تجاری با تغییرات منفی روبهرو میشود.
عظیم ثابت با بیان اینکه دست دلالان و واسطهها را باید از بازار کوتاه کنند، تصریح میکند: عرضه این محصولات با شیوهای اصولی در بورس بر جذابیتهای بازار میافزاید و سهامداران بیشتری را جذب بازار میکند.
این کارشناس سهام با بیان اینکه بورس در حال نزدیک شدن به تعادل است، تاکید میکند: ۲۸ هزار میلیارد تومان وارد بازار سرمایه شده که نوید روزهای بهتری را میدهد. ارزش معاملات نیز به حد قابل قبولی رسیده و باعبور شاخص از کانال یک میلیون و ۲۰۰هزار واحد میتوانیم شاهد داد و ستدهای جدید و پر رونقی در بازار باشیم.
وی با اشاره به وضعیت بازارهای موازی و تاثیر حرکت این بازارها بر معاملات بازار سرمایه تصریح میکند: تمام بازارهای موازی با ریزش قیمت مواجه هستند، اما وضعیت بازار سرمایه با توجه به اصلاح قیمت وارد فاز جدیدی شده است. از این رو دولت و مجلس با طراحی مکانیزمهای جدید میتوانند بورس را به محلی امن برای سرمایه و ثروت مردم تبدیل کنند تا سرمایه آنها وارد بازارهایی که آثار تورمی برجا میگذارد، نشود.
ثابت در پایان خاطرنشان میکند: افزایش قیمتهای جهانی، رشد قیمت نفت، قیمتگذاری منصفانه صنایع بورسی،گزارش عملکرد شرکتها و نرخ سودآوری، تولید، فروش و صادرات آنها، به مرور بازار سرمایه را از لاک بلاتکلیفی خارج میکند.
منبع:تجارت نیوز