بازده نخستین صندوق سرمایهگذاری دولتی (ETF) موسوم به دارا یکم ۴۰ روز پس از پذیرهنویسی به مرز ۱۰۰ درصد نزدیک شده است.
تازهترین یافتههای آماری نشان میدهد: تا روز شنبه ۲۴ خرداد امسال خالص ارزش دارایی (NAV) صندوق دارایکم ۸۶ درصد رشد کرده است. به گزارش «دنیای اقتصاد» صندوق سرمایهگذاری واسطهگری مالی یکم فعالیت خود را ۴۰ روز پیش یعنی از ۱۴ اردیبهشتماه سال جاری آغاز کرد. سرمایهگذاران در جریان عرضه اولیه، اجازه خرید یونیتها را تا سقف ۲ میلیون تومان داشتند.
براساس بررسیهای آماری یونیتها از روز پذیره نویسی تاکنون رشد یک میلیون و ۷۲۰ هزار تومانی ارزش داراییشان را تجربه کردهاند. به این ترتیب، تا دیروز، با رشد خالص ارزش دارایی صندوق سرمایهگذاری دارا یکم مجموع ارزش دارایی ۲ میلیون تومانی سرمایهگذاران در این صندوق به ۳ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان افزایش یافته است. آن دسته از کارشناسان بازار سرمایه که با «دنیای اقتصاد» گفتوگو کردهاند از ارزنده بودن صندوق دارا یکم خبر میدهند و معتقدند احتمالا ارزش آن همچنان رو به بالا حرکت خواهد کرد. آنان میگویند؛ با توجه به روند بازار، تداوم روند صعودی خالص ارزش داراییهای این صندوق دور از ذهن نخواهد بود. بر اساس این گزارش، در ۴۰ روز سپری شده از پذیرهنویسی دارا یکم، سهام شرکتهای وبملت ۱۰۹ درصد، البرز ۱۰۳ درصد، وتجارت ۱۰۱ درصد، وبصادر ۸۵ درصد و اتکام ۳۲ درصد بازده برای صندوق داشتهاند.
اثر سهام بانکها
در شرایطی که این روزها ارزش صندوق سرمایهگذاری واسطهگری مالی یکم رو به افزایش است بررسی سبد(پرتفوی) این صندوق از کسب بازده قابل قبول برای سرمایهگذاران آن حکایت دارد؛ بهطوری که هر سهم بانک تجارت در ابتدای عرضه این صندوق ۱۰۴ تومان ارزشگذاری شده بود، ولی حالا ارزش سهام وتجارت با رشد ۱۰۱ درصدی همراه شده و به ۲۱۰ تومان رسیده است.
همچنین با نگاهی به فهرست قیمتهای موجود در سبد(پرتفوی) صندوق دارا یکم مشاهده میشود بازده سهام بانک صادرات به ۸۵ درصد رسیده، قیمت سهام این بانک در روز ۱۴ اردیبهشتماه در محدوده ۱۰۷ تومان قرار داشت اما حالا قیمت سهام بانک صادرات ۱۹۹ تومان است. سهام وبصادر کمترین بازدهی را بین سه بانک موجود در سبد سرمایهگذاری دارا یکم داشته است. بررسی بازده سهام موجود در صندوق سرمایهگذاری واسطهگری مالی یکم نشان میدهد بانک ملت بیشترین بازده را برای سهامداران خود به ارمغان آورده؛ سهام وبملت با رقم یک هزارو ۴۵ تومان وارد سبد دارا یکم شد اما قیمت این سهام در روز شنبه ۲۴ خردادماه با رشد ۱۰۹ درصدی به رقم ۲ هزارو ۱۹۰ تومان رسید.
آمارها نشان میدهند در سبد دارایکم، شرکت بیمه اتکایی امین کمترین بازده را به ثبت رسانده است. قیمت سهام این شرکت که در ابتدای حضورش در صندوق سرمایهگذاری واسطهگری مالی یکم ۵۹۳ تومانی بود ولی حالا پس از رشد ۳۲ درصدی در ۴۰ روز گذشته، قیمت هر سهم آن به ۷۸۶ تومان رسیده است. افزون بر این بیمه البرز نیز با صعود قابل توجهی همراه شده است. قیمت سهام این شرکت که ۴۰ روز پیش ۷۶۵ تومان بود در تاریخ ۲۴ خردادماه با ۱۰۳ درصد رشد به محدوده یک هزارو ۵۵۵ تومان رسید.
عرضه یونیتهای باقی مانده
این گزارش حاکی است: در زمان عرضه صندوق دارایکم از ۱۷ هزار میلیارد تومان مجموع ارزش یونیتهایش، فقط ۵ هزار میلیارد تومان آن، فروخته شد و ۱۲ هزار میلیارد تومان باقی مانده در دست دولت ماند اما حالا با توجه به برنامه دولت برای عرضه صندوقهای سرمایهگذاری (ETF) خودرو و پتروشیمی در تابستان امسال، این احتمال وجود دارد که ۱۲ هزار میلیارد تومان باقیمانده از صندوق سرمایهگذاری واسطهگری مالی یکم هم در بازار اوراق بهادار امکان عرضه به عموم مردم را پیدا کنند. عرضهای که احتمالا برخلاف عرضه اولیه برمبنای نرخ روز خالص ارزش دارایی (NAV) این صندوق انجام خواهد گرفت.
پیش از این عرضه یونیتهای صندوق دارایکم در بورس یا فرابورس در طول هفته نخست تیرماه اعلام شده بود. پیشتر راضیه صباغیان رئیس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرده بود: امکان عرضه دوباره یونیتهای باقیمانده در دست دولت، با ارکان صندوق که متشکل از دولت و زیرمجموعه آن اعم از وزارت اقتصاد، سازمان بورس، سازمان خصوصیسازی، مدیر صندوق و سازمان حسابرسی است، وجود خواهد داشت.
رئیس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس درباره چگونگی کشف قیمت یونیتهای صندوق دارایکم در بورس گفت: بر اساس اساسنامهای که به تصویب هیات وزیران رسیده پس از آنکه اطلاعات تمام سرمایهگذاران در شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار (سمات) به ثبت رسید، قابلیت معامله نیز فراهم خواهد شد. به گفته راضیه صباغیان کشف قیمت این صندوق، مانند سایر صندوقهای قابل معامله در بازار سهام، بر اساس خالص ارزش داراییها ( NAV ) و میزان عرضه و تقاضای آن در بازار خواهد بود. او درباره چگونگی فروش یونیتهای صندوق واسطهگری مالی یکم توضیح داد: با توجه به اینکه پذیرهنویسی از طریق بانکها صورت گرفته بنابراین در صورتی که سرمایهگذاران به فروش یونیتهای صندوق تمایل داشته باشند باید پس از احراز هویت در سامانه سجام و دریافت کد بورسی درخواست خرید و فروش خود را از طریق کارگزاران بورس در سیستم معاملات به ثبت برسانند.
منبع: دنیای اقتصاد
با سلام
طبق مطالب بیان شده در متن بالا نگهداری صندوق های ETF بهتر از فروششان است؟
امکان دارد در زمان فروش دارا یکم قیمت این صندوق کاهش پیدا کند؟ یا با صف فروش سنگین روبه رو شویم؟
قطعا چون یک سبد متشکل از ۵ سهام بورسی است، در میان مدت و بلند مدت سود خوبی خواهد داد. اما ممکنه روز اول و با توجه به هیجان موجود، معاملات صندوق دارایکم با منفی شروع بشه