فارکسآموزش فارکس

آربیتراژ , استراتژی معاملاتی پایدار در بازار فارکس

آربیتراژ چیست؟ همه سرمایه گذاران و یا افرادی که در زمینه اقتصاد و بورس فعالیت می کنند حتما این اصطلاح را شنیده اند. در واقع می توان چنین گفت که آربیتراژ استراتژی ای در کسب سود در بازار است که ریسک کمی دارد. این استراتژی به نوسانات و خبرهای بازار رابطه دارد و هرچه بازار تلاطم بالایی داشته باشد این استراتژی کاربردی تر خواهد بود. آخرین این اخبار بحران جهانی کرونا بود.

کرونا اقتصاد کشور‌های جهان را تحت تاثیر خود قرار داد و در ابتدا تاثیر خود را بر کشور‌های چین و استرالیا بر جای گذاشت. تاثیر این بحران بر ارز ملی چین در بازار فارکس خود را نشان داد و استرالیا هم که چین بزرگ‌ترین شریک تجاری آن بود، تحت تاثیر قرار گرفت. این بحران بر بازار‌های اروپا و آمریکا نیز تاثیر گذاشت و نوسانات شدیدی را در بازار‌های فارکس ایجاد کرد. خوشبختانه استراتژی‌هایی برای کسب سود در این نوسانات هم وجود دارد.

ترید پایدار فارکس از طریق آربیتراژ

آربیتراژ در بازار فارکس به خرید و فروش فوری یک ارز در صرافی های مختلف و کسب سود از اختلاف قیمت گفته می‌شود.

از آنجا که عرضه و تقاضا در بازار دائما در حال تغییر است، نوعی عدم تعادل قیمت بین صرافی‌های مختلف وجود دارد که این عدم تعادل منجر به شکل‌گیری موقعیت‌های آربیتراژ می‌شود. هر چه نوسانات بازار بیشتر باشد، امکان ایجاد چنین موقعیت‌هایی بیشتر خواهد بود.

بهره گرفتن از ناکارآمدی‌های بازار

از منظر تئوری اقتصادی، معامله در بازار‌های مالی به فرضیه بازار‌های کارآمد وابسته است. این تئوری اظهار می‌دارد که بازار‌ها همه اطلاعات موجود در مورد قیمت و ارزش دارایی‌ها را سریعا و به صورت موثر پردازش می‌کنند و در نهایت اختلاف کمی بین بازار‌ها موجود خواهد بود و اختلافات اندکی که وجود دارد سریعا پر می‌شود و بازار‌ها به سمت نوعی موازنه حرکت می‌کنند.

اگرچه این تئوری در واقع کار می‌کند، اما برای تریدر‌ها مشخص شده که بازار‌ها همیشه کارایی ۱۰۰ درصد ندارند و این به دلیل عدم تقارن اطلاعات بین خریداران و فروشندگان است. یکی از این موقعیت‌ها وقتی پیش می‌آید که قیمت خرید در یک صرافی پایین‌تر از قیمت فروش در صرافی دیگر باشد که این، اصطلاحا به اسپرد (spread) معروف است و موقعیتی برای آربیتراژ است.

در این شرایط، تریدر‌های فارکس اقدام به خرید از صرافی اول و فروش به صرافی دوم می‌کنند. در این حالت، دیگر لازم نیست منتظر تکامل بازار و شکل‌گیری روند باشیم. تریدر در چنین حالتی، ترید خود را در یک شرایط سود‌آور شروع می‌کند. موقعیت‌های مناسب برای آربیتراژ را می‌توان در خلال نوسانات بازار بسیار مشاهده کرد. چنین اختلاف قیمت‌هایی در بازار‌های مختلف می‌تواند نتیجه اشتباه در قیمت‌گذاری، به روز نکردن قیمت‌های قدیمی و غیره باشد.

همان طور که گفته شد، در موقع نوسانات می‌توان موقعیت‌های بیشتری را برای آربیتراژ مشاهده کرد. نوسانات باعث خلا قیمت می‌شوند و بنابراین شانس و موقعیت بیشتری برای تریدر‌ها فراهم می‌آید. آربیتراژ می‌تواند به تریدر‌ها کمک کند که حتی در شرایط نابسامان بازار هم سود کنند.

نتیجه‌گیری

وضعیت اخیر نوسانات زیادی را در بازار‌های فارکس ایجاد کرده است و حتی ممکن است موجب شده باشد که بعضی از تریدر‌ها از معامله در این بازار و تعیین جهت بازار خوددداری کنند. خوشبختانه با استفاده از آربیتراژ می‌توان از بازار‌های پرنوسان کسب سود کرد. نوسانات باعث ناکارآمدی‌های بازار‌ها می‌شود و در این راستا موقعیت‌های زیادی را ایجاد می‌کند.

منبع:

hackernoon

investopedia

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. با سلام
    مطالب آموزنده ای بود ولی از مطالب بالا منظورتون اینه که تو هر شرایطی میتوان از بازارهای مالی سود کسب کرد؟ حالا کسب سود هر چه قدر که میزان آن کم باشد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا