فارکساخبار اقتصاد جهان

افت سهام آسیا اقیانوسیه, جهش نفت خام

به گزارش سی ان بی سی، روز پنج‌شنبه، بازار سهام در آسیا و اقیانوسیه روز پرتنشی را پشت سر گذاشت. سرمایه گذاران که بازیگران اصلی این صحنه بودند نسبت به گزارشات منتشره از چین و داده های اقتصادی آن واکنش نشان دادند و تصمیم بر احتیاط در سرمایه گذاری گرفتند. طبق این اطلاعات, اقتصاد چین در ۳ ماهه دوم امسال فراتر از انتظار ظاهر شده و رشدی معادل ۳.۲ درصد داشته است. این در حالی است که فروش خرده‌فروشی‌ها بدتر از انتظارات بوده و ۱.۸ درصد نسبت به سال قبل افت داشته است.

 در بازار چین، کامپوزیت شانگهای ۱.۴۱ درصد سقوط کرد و هانگ‌سنگ در هنگ‌کنگ با سقوطی ۱.۱۱ درصدی روبرو شد. در عین حال, گسترده‌ترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه ام‌اس‌سی‌آی در خارج از ژاپن با افت  ۰.۶۴ درصدی مواجه شد و نیکی ژاپن ۰.۸۰ درصد پایین آمد. همچنین ای‌اس‌اکس استرالیا ۰.۷۷ درصد و کوسپی کره‌جنوبی ۰.۷۹ درصد پایین آمدند.

در بازار ارز اما اوضاع متفاوت بود. دلار که شب گذشته در برابر رقبای آسیایی خود افت کرده بود در معاملات امروز توانست اندکی از این افت را جبران کند. این ارز همچنین توانست در برابر یوآن چین ۰.۰۴ درصد تقویت شود و به ۶.۹۹۱۴ واحد برسد. در حالی که دلار در برابر ین ژاپن ۰.۰۴ درصد بالا آمد و به ۱۰۶.۹۶ واحد بازگشت.

در کنار افت یازار سهام آسیا اقیانوسیه, قیمت نفت خام در چهارشنبه شب، با اعلام کاهش غیرمنتظره ذخایر نفت آمریکا بیش از ۲ درصد جهش کرد اما صبح پنجشنبه در حالی که در انتظار خبر تسهیل در توافق کاهش تولید اوپک پلاس از ماه آگوست بود، قیمت‌ها اندکی افت کردند.

قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، که دیشب ۹۱ سنت یا ۲.۲۶ درصد جهش کرده و به ۴۱.۲۰ دلار رسیده بود، تا ساعت ۷:۱۳ به وقت تهران، ۳۰ سنت یا ۰.۷۳ درصد افت کرد و به ۴۰.۹۰ دلار بازگشت.

قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال، بنچ‌مارک بین‌المللی قیمت نفت، که دیشب ۷۵ سنت یا ۱.۷۵ درصد جهش کرده و به ۴۳.۷۹ دلار رسیده بود، تا ساعت ۷:۱۳ به وقت تهران ۲۲ سنت یا ۰.۵۲ درصد افت کرد و به ۴۳.۵۷ دلار بازگشت.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد که ذخایر نفت خام این کشور در هفته گذشته ۷.۵ میلیون بشکه کاهش یافته است، در حالی که اقتصاددانان شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز پیش‌بینی کرده بودند این ذخایر ۲.۱ میلیون بشکه افت کنند. از سوی دیگر اعضای اوپک پلاس که از ماه می ۹.۷ میلیون بشکه در روز از تولید نفت خود را کاهش داده‌اند، پس از ماه جولای کاهش تولید خود را به ۷.۷ میلیون بشکه در روز خواهند رساند.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا