ارزهای دیجیتالکیف پول و صرافی ارزهای دیجیتال

کیف پول NFT + معرفی بهترین کیف پول ها

در یک کیف پول NFT باید به دنبال چه ویژگی‌هایی باشیم؟ در این بخش به معرفی مهم‌ترین ویژگی‌هایی که کیف پول انتخابی شما برای توکن ‌های NFT باید داشته باشد، می‌پردازیم. ویژگی های کیف پول مناسب از این قرار است:

داشتن یک رابط کاربرپسند

برای تازه‌واردان صنعت رمزارزها، درک ایده توکن‌ های NFT ممکن است کمی پیچیده باشد و انتخاب کیف پولی که کارها را دشوارتر کند، آخرین چیزی است که به آن نیاز دارند. بنابراین، انتخاب کیف پولی که راه‌اندازی و استفاده از آن آسان باشد، بسیار ضروری است.

از آنجایی که صنعت توکن‌های NFT هنوز در مراحل اولیه است، هنوز کیف پول کامل برای مبتدیان وجود ندارد. با این حال، برخی از کیف پول‌های موجود (به ویژه نسخه تلفن همراه) می‌توانند برای افرادی که تازه شروع به جمع‌آوری NFT ها کرده‌اند، گزینه ایدئالی باشند.

پشتیبانی از دستگاه‌های مختلف

بیشتر کیف پول‌هایی که از توکن ‌های NFT پشتیبانی می‌کنند، یا به صورت افزونه وب یا برنامه‌های تلفن همراه و دسکتاپ در دسترس هستند. در این میان، کیف پول‌هایی نیز وجود دارند که نسخه موبایل و دسکتاپ برای آنها عرضه شده است. استفاده از چنین کیف پول‌هایی که معاملات را به صورت آنی همگام‌سازی می‌کنند، می‌تواند برای کسانی که به دنبال مدیریت توکن‌های خود در دستگاه‌های مختلف هستند، گزینه ایدئالی باشد.

داشتن سازگاری بین زنجیره‌ای

در حال حاضر، اتریوم بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین شبکه بلاکچینی برای توکن‌های NFT است. بنابراین، عجیب نیست که بیشتر کیف پول‌ها از توکن‌های مبتنی بر اتریوم (استاندارد ERC-20) پشتیبانی می‌کنند.

با این حال، اگر می‌خواهید NFT های خود را در شبکه‌های بلاکچینی دیگر ضرب، خرید و فروش کنید، به کیف پولی نیاز دارید که سازگاری بین زنجیره‌ای ارائه دهد یا حداقل از شبکه بلاکچینی مورد نظر شما پشتیبانی کند. از جمله دیگر شبکه‌های بلاکچینی که از توکن‌های NFT پشتیبانی می‌کنند، می‌توان به تزوس (Tezos)، زیلیکا (Zilliqa)، شبکه هوشمند بایننس (Binance Smart Chain) و … اشاره کرد.

یکی دیگر از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باید در انتخاب کیف پول برای توکن‌های NFT خود در نظر داشته باشید، حضانتی (custodial) یا غیرحضانتی (non-custodial) بودن آن است؛ یعنی چه کسی کنترل کامل NFT های شما را در اختیار دارد. در کیف پول های non-custodial مدیریت کلیدهای خصوصی و عمومی در اختیار کاربر است.

کیف پول حضانتی (custodial) و غیرحضانتی (non-custodial) چیست؟

یک کیف پول رمزارزی حضانتی (متصدی) امکان کنترل کامل کلیدهای خصوصی را به شما نمی‌دهد. در این حالت، یک شخص ثالث (مانند صرافی یا ارائه‌‌دهنده خدمات کیف پول) دارایی‌های شما را برایتان ذخیره می‌کند. بنابراین، نمی‌توانید به کلید خصوصی خودتان دسترسی داشته باشید، اما این لزوماً چیز بدی نیست. همه چیز به نیاز شما بستگی دارد.

به دلیل ماهیت غیرمتمرکز فناوری بلاکچین، اگر شما کلید خصوصی خودتان را فراموش کنید، دسترسی به کیف پول خود را برای همیشه از دست خواهید داد. در نتیجه، با داشتن یک متصدی برای کلید خصوصی خود، می‌توانید این مسئولیت را به عهده آن قرار دهید. در این صورت، حتی اگر شما رمز عبور حساب کاربری خود در صرافی متصدی را نیز فراموش کرده باشید، می‌توانید با کمک پشتیبانی سایت دوباره به حساب خود دسترسی پیدا کنید.

با این حال، فراموش نکنید که در این حالت، این شخص ثالث است که بر وجوه شما نظارت دارد. به عبارت دیگر، ارزهای دیجیتال شما فقط به همان اندازه ایمن خواهند بود که صرافی متصدی در این راستا تلاش ‌می‌کند. به همین دلیل، بسیار مهم است که یک صرافی یا ارائه‌دهنده خدمات معتبر را برای ذخیره دارایی‌های خود انتخاب کنید.

کیف پول رمزارزی غیرحضانتی(non-custodial)، کیف پولی است که دارنده فقط کلید خصوصی را در اختیار دارد و آن را کنترل می‌کند. برای کاربرانی که می‌خواهند کنترل بیشتری بر وجوه خود داشته باشند، کیف پول‌های غیرحضانتی (غیر متصدی) بهترین گزینه هستند.

اما همان‌طور که گفته شد، در این حالت مسئولیت حفظ کلید خصوصی بر عهده صاحب کیف پول است. اگر او کلید را گم کند و عبارت بازیابی خود را نیز به ‌خاطر نداشته باشد، کیف پول و سرمایه موجود در آن را برای همیشه از دست خواهد داد.

کیف پول‌های غیرحضانتی اغلب به صورت برنامه‌های موبایل، دسکتاپ و افزونه مرورگر در دسترس هستند.

در این بخش به معرفی ۵ کیف پول برتر برای توکن‌های NFT می‌پردازیم.

متامسک (Metamask)

متامسک که توسط شرکت کانسن‌سیس (ConsenSys) و تحت حمایت بنیاد اتریوم توسعه یافته است، بدون شک بهترین کیف پول NFT برای هنرمندان و کلکسیونرها است.

کیف پول متامسک در ابتدا فقط به عنوان یک افزونه مرورگر عرضه شده بود و امکان اتصال مستقیم به برنامه‌های غیر متمرکز (dApps) مانند برنامه‌های مربوط به NFT ها را برای کاربران فراهم می‌کرد. در سال ۲۰۲۰ میلادی، کانسن‌سیس نسخه تلفن همراه متامسک را نیز منتشر کرد. نسخه موبایل این کیف پول رابط کاربری ساده‌تری را برای جمع‌آوری و مدیریت توکن‌های NFT و تعامل با سایر برنامه‌های غیرمتمرکز ارائه می‌دهد.

با استفاده از متامسک، شما می‌توانید یک کیف پول NFT بسازید و به صورت مستقیم با تمامی پلتفرم‌های مبتنی بر اتریوم ارتباط برقرار کنید و توکن‌های NFT را ضرب و معامله نمایید.

metamask

مزایای کیف پول متامسک

  • راه‌اندازی و استفاده از متامسک برای هر کسی که دانش اولیه‌ای از ارزهای دیجیتال دارد، بسیار آسان است.
  • امکان همگام‌سازی آنی تراکنش‌ها در برنامه موبایل و افزونه وب متامسک وجود دارد.
  • کاربران می‌توانند به راحتی چندین آدرس ETH برای خود ایجاد کنند و بین آنها جابجا شوند.
  • نسخه تلفن همراه متامسک دارای یک مرورگر داخلی برای کاوش در برنامه‌های NFT و دیفای است.
  • برنامه تلفن همراه متامسک از انتقال مستقیم توکن‌های ERC-721 از یک آدرس به آدرس دیگر پشتیبانی می‌کند.
  • متامسک از مبادله مستقیم اتریوم و دیگر توکن‌های ERC-20 پشتیبانی می‌کند.
  • امکان سفارشی‌سازی بهینه و پیشرفته کارمزدها به کاربران اجازه می‌دهد که کارمزد گس را مطابق با فعالیت شبکه تعیین کنند.

معایب کیف پول متامسک

  • متامسک فقط با اتریوم و بلاکچین‌های سازگار با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار است.
  • نگرانی‌هایی در مورد به اشتراک‌گذاری اطلاعات قابل شناسایی با شبکه‌های جمع‌آوری داده وجود دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت  Metamask.io مراجعه کنید.

کیف پول انجین (Enjin)

یکی دیگر از کیف پول‌های جذاب بلاکچینی برای جمع‌آوری و مدیریت توکن‌های NFT، انجین است. کیف پول انجین علاوه بر پشتیبانی از ذخیره ارزهای دیجیتال و توکن‌ها، گزینه‌ای را برای خرید و فروش این دارایی‌های دیجیتال با استفاده از رمزارز اختصاصی خود، یعنی ENJ، ارائه می‌دهد.

با استفاده از کیف پول Enjin شما می‌توانید تنها با یک کلیک در مرورگر به بسیاری از برنامه‌های غیرمتمرکز مبتنی بر اتریوم دسترسی داشته باشید.

تیم انجین همچنین با همکاری سامسونگ، کیف پول خود را به عنوان یک کیف پول بلاکچینی داخلی در مدل‌ Galaxy S10 این شرکت ادغام کرده است.

مزایای کیف پول انجین

  • کیف پول انجین یکی از بهترین رابط‌های کاربری را برای مدیریت توکن‌های NFT ارائه می‌دهد.
  • این کیف پول دارای بازار خرید و فروش توکن‌های NFT، بازی‌ها و سایر کلکسیون‌های دیجیتال است.
  • از طریق صرافی داخلی انجین، کاربران می‌توانند به راحتی یک ارز دیجیتال را به یک ارز دیگر تبدیل کنند.
  • انجین برخلاف سایر ارائه‌دهندگان کیف پول، خدمات پشتیبانی از مشتریان را ارائه می‌دهد.
  • این کیف پول همچنین دارای قابلیت‌های امنیتی پیشرفته از جمله احراز هویت بیومتریک و قفل خودکار است.

معایب کیف پول انجین

  • کیف پول انجین فقط در نسخه تلفن همراه موجود است.
  • این کیف پول فقط از NFTها و دارایی‌های مبتنی بر اتریوم پشتیبانی می‌کند.

کیف پول مث (Math Wallet)

کیف پول مث خود را «دروازه ورود به دنیای بلاکچین» توصیف می‌کند و توسط انکوباتورهای پیشرو صنعت کریپتو مانند بایننس لبز (Binance Labs) و آلامدا ریسرچ (Alameda Research) پشتیبانی می‌شود.

مث یک گزینه عالی برای هنرمندان و کلکسیونرهایی است که به دنبال جایگزینی برای متامسک هستند.

کیف پول مث از ۶۵ بلاکچین عمومی پشتیبانی می‌کند؛ به این ترتیب، به کاربران اجازه می‌دهد که دارایی‌های خود را به صورت یکپارچه در این شبکه‌ها مدیریت کنند. مث به عنوان یک برنامه تلفن همراه، یک افزونه مرورگر وب و یک کیف پول مبتنی بر وب برای شبکه‌های بلاکچینی مختلف در دسترس است.

مزایای کیف پول مث

  • کیف پول مث از چندین شبکه بلاکچینی پشتیبانی می‌کند.
  • امکان همگام‌سازی تراکنش‌ها بین دستگاه‌های مختلف وجود دارد.
  • کیف پول مث دارای یک فروشگاه برنامه‌های غیرمتمرکز است و کاربران تنها با یک کلیک می‌توانند به برنامه‌های NFT و دیفای دسترسی پیدا کنند.
  • این کیف پول قابلیتی را نیز برای مبادله ارزهای دیجیتال ارائه کرده است.
  • کیف پول مث را می‌توان با کیف پول‌های سخت افزاری مانند لجر (Ledger) ادغام کرد. این موضوع، امنیت بیشتر دارایی‌های ذخیره‌شده را تضمین می‌کند.

معایب کیف پول مث

  • کاربران سیستم عامل iOS مشکلاتی را در رابطه با قابلیت استیکینگ برنامه‌های غیرمتمرکز گزارش کرده‌اند.
  • کیف پول مث هنوز در حال توسعه است. بنابراین، کاربران ممکن است به ویژه در نسخه‌های تلفن همراه با اشکالاتی مواجه شوند.

کیف پول تراست (TrustWallet)

کیف پول تراست یکی دیگر از کیف پول‌های محبوب برای کلکسیونرهای NFT است که بیش از ۵ میلیون کاربر دارد.

این کیف پول دارای یک لیست برنامه‌های غیرمتمرکز بازارهای هنری است که به کاربران اجازه می‌دهد تنها با یک کلیک به سایت‌هایی مانند اوپن سی (OpenSea)، مای کریپتو هیروز (MyCrypto Heroes)، اکسی اینفینیتی (Axie Infinity) و … دسترسی پیدا کنند. اگرچه کیف پول تراست از انتقال NFT ها پشتیبانی نمی‌کند، اما کاربران می‌توانند این نوع توکن‌ها را در آن ذخیره و مدیریت کنند.

کیف پول تراست همچنین با بلاکچین‌های عمومی مانند شبکه هوشمند بایننس، اتریوم کلاسیک (Ethereum Classic)، توموچین (TomoChain)، تاندر توکن (ThunderToken)، گوچین (GoChain) و کالیستو (Calisto) ادغام شده است.

تراست

مزایای کیف پول تراست

  • کیف پول تراست دارای رابط کاربری نسبتاً کاربرپسندی است.
  • با تنها یک کلیک، دسترسی به برنامه‌های NFT را امکان‌پذیر می‌کند.
  • این کیف پول از چندین بلاکچین مختلف پشتیبانی می‌کند و به این ترتیب، گزینه قابل انتخاب بیشتری را ارائه می‌دهد.
  • تراست والت دارای یک صرافی داخلی است.
  • این برنامه به عنوان یک کیف پول ارز دیجیتال و دیفای عمل می‌کند.

معایب کیف پول تراست

  • برنامه کیف پول تراست فقط برای تلفن همراه در دسترس است.
  • وابستگی کیف پول تراست به صرافی بایننس به این معنی است که محصولات مبتنی بر بایننس را پیش از رقیب خود، یعنی اتریوم، تبلیغ می‌کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس TrustWallet.com مراجعه کنید.

کیف پول آلفا (AlphaWallet)

کیف پول آلفا یک کیف پول بلاکچینی متن باز مبتنی بر اتریوم است که از ایجاد و جمع‌آوری توکن‌های NFT پشتیبانی می‌کند.

این کیف پول به طور مستقیم از برنامه‌هایی همچون اوپن سی، کریپتو کیتیز (CryptoKitties)، دراگونریوم (Dragonereum) و … پشتیبانی می‌کند. این برنامه همچنین با تمام دارایی‌های داخل بازی مبتنی بر اتریوم سازگار است و بنابراین، یک گزینه ایده‌آل برای کلکسیونرها به شمار می‌رود.

اگرچه کیف پول آلفا تنها برای تلفن همراه در دسترس است، اما وب‌سایت آن ابزارهای متن باز گسترده‌ای را در اختیار توسعه‌دهندگان، هنرمندان و کسب‌وکارها قرار می‌دهد تا بتوانند از سایر اشکال توکن‌سازی مبتنی بر بلاکچین استفاده کنند.

مزایای کیف پول آلفا

  • کیف پول آلفا از تمام بازی‌ها و توکن‌های مبتنی بر اتریوم پشتیبانی می‌کند.
  • این کیف پول یک مرورگر وب ۳ داخلی نیز برای کاوش در سایر برنامه‌های غیرمتمرکز و دیفای دارد.
  • کیف پول آلفا دارای یک رابط کاربرپسند است و برای کسانی که تازه با اتریوم و توکن‌های NFT آشنا شده‌اند، یک گزینه ایدئال به شمار می‌رود.
  • این کیف پول هنوز در حال توسعه است و تیم آن به راحتی می‌تواند ویژگی‌ها و قابلیت‌های جدیدی را مطابق با تقاضای جامعه به برنامه خود اضافه کند.

معایب کیف پول آلفا

  • کیف پول آلفا فقط از برنامه‌ها و سایدچین‌های مبتنی بر اتریوم پشتیبانی می‌کند.
  • برنامه این کیف پول فقط برای تلفن همراه (اندروید و iOS) در دسترس است.

چگونه بهترین کیف پول NFT را انتخاب کنیم؟

انتخاب بهترین کیف پول NFT معمولاً به دو عامل بستگی دارد: اول اینکه شما یک خالق و سازنده هستید یا یک کلکسیونر. دوم، دستگاه‌هایی که در اختیار دارید.

بهترین کیف پول NFT برای سازندگان

ایجاد توکن NFT آثار هنری معمولاً مستلزم اتصال منظم به بازارهایی مانند اوپن سی، راریبل (Rarible) و … است. سازندگان معمولاً باید فایل‌های خود را بارگذاری و سایر قابلیت‌ها را فعال کنند. چنین عملیاتی مستلزم استفاده از یک دستگاه رومیزی یا رایانه است و انجام آن روی تلفن همراه کار دشواری است.

سازندگان توکن‌های NFT بهتر است از کیف پول‌هایی همچون متامسک یا مث استفاده کنند؛ چراکه هر دوی این کیف پول‌ها به عنوان یک افزونه مرورگر در دسترس هستند.

بهترین کیف پول NFT برای کلکسیونرها

اگر شما علاقه‌مند به جمع‌آوری توکن‌های NFT بازی‌های بلاکچینی یا نسخه توکنیزه‌شده آثار هنرمندان هستید، می‌توانید این تراکنش‌ها را به راحتی در کیف پول‌های موبایلی که از ذخیره و انتقال NFT ها پشتیبانی می‌کنند، انجام دهید.

بنابراین، نسخه تلفن همراه کیف پول‌هایی مانند متامسک، انجین، آلفا و تراست، همگی برای انجام چنین تراکنش‌هایی مناسب هستند.

چگونه یک والت NFT ایجاد کنیم؟

شما می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت‌های رسمی کیف پول‌های معرفی‌شده، کیف پول مورد نظر خود را روی دستگاه‌های سازگار نصب کنید.

کیف پول‌های معرفی‌شده در این مقاله، همگی کیف پول‌هایی غیرحضانتی هستند و در هنگام راه‌اندازی اولیه، یک عبارت بازیابی به شما ارائه می‌دهند. اگر به هر دلیلی دسترسی به دستگاه خود را از دست دادید، با این عبارت پشتیبان می‌توانید کیف پول و دارایی خود را بازیابی کنید.

توجه داشته باشید که پس از نصب کیف پول انتخابی، باید ارز دیجیتال اتریوم (ETH) را از صرافی‌ها یا کارگزاری‌های معتبر خریداری و سپس آن را به کیف پول خود منتقل کنید. برای سایر بلاکچین‌ها مانند شبکه هوشمند بایننس، شما باید ارز دیجیتال بایننس کوین (BNB) را بخرید و به آدرس کیف پول خود ارسال کنید.

این ارزهای دیجیتال خریداری‌شده برای پرداخت کارمزد تراکنش‌ها یا ایجاد NFT ها استفاده خواهند شد.

چگونه می‌توان با کیف پول خود توکن NFT خرید؟

نحوه خرید کلکسیون‌های NFT به دو عامل بستگی دارد: نوع کیف پول و بازاری که می‌خواهید از آن استفاده کنید. اگر می‌خواهید کنترل کاملی بر خرید NFT خود داشته باشید و آن را در یک کیف پول غیرحضانتی ذخیره کنید، باید از یک پلتفرم غیرمتمرکز استفاده نمایید.

پلتفرم‌های غیرمتمرکز (DEX)

اگر قبلاً از صرافی ‌های غیر متمرکز (DEX) استفاده کرده باشید، با سیستم غیرحضانتی آشنایی دارید. صرافی ‌های غیر متمرکز به ایجاد حساب یا ثبت‌نام نیازی ندارند. همچنین شما معمولاً معاملات را به طور مستقیم و بدون نیاز به واسطه، با طرف مقابل انجام می‌دهید.

بازارهای NFT

یک بازار NFT در حین فرآیند خرید به عنوان متصدی عمل می‌کند. اگر می‌خواهید در مزایده خرید یک NFT شرکت کنید، باید مبلغ مورد نظر خود را به پلتفرم بفرستید تا در حساب امانی آن نگهداری شود. پس از خرید NFT مورد نظر خود، می‌توانید آن را در کیف پول حضانتی خود نگه دارید یا آن را به کیف پول دیگری انتقال دهید.

امنیت کیف پول NFT

کلکسیون‌های رمزارزی ارزش مادی و معنوی بالایی دارند و در آینده ممکن است ارزش آنها بیشتر نیز بشود. بنابراین، برای ایمن نگه داشتن این دارایی‌های دیجیتال، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • برنامه و کیف پول‌ NFT را تنها از وب‌سایت‌ها و فروشگاه‌های برنامه رسمی دانلود کنید.
  • از عبارت بازیابی خود در یک مکان امن آفلاین پشتیبان بگیرید و پس از راه‌اندازی اولیه، آن را در هیچ وب‌سایتی وارد نکنید.
  • برای اینکه قربانی حملات فیشینگ نشوید، برنامه‌های NFT را که همیشه از آنها بازدید می‌کنید، در مرورگر خود نشانه‌گذاری کنید.
  • اگر از افزونه مرورگر کیف پول‌ NFT استفاده می‌کنید، یادتان باشد که همیشه قبل از خاموش کردن رایانه خود، برنامه را قفل کنید یا از آن خارج شوید.
  • برای مدیریت NFT های خود از رایانه‌های عمومی استفاده نکنید. در صورت لزوم، قبل از خروج از سیستم، همه اطلاعات خود را پاک کنید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا