علی رغم پیش بینی های بزرگان عرصه ارزهای دیجیتال, با وجود گذشت حدود یک ماه از هاوینگ بیت کوین, تغییری در قیمت این ارز حاصل نشد و همچنان در لبه کانال فعلی خود معامله میشود. این در حالی است که ماینرها بیشتر از قبل می فروشند!
به گزارش نیوز بیتیسی، میزان بیت کوینهای فروختهشده توسط ماینرها پس از هاوینگ با افزایش روبهرو شده است. در این میان، این سوال مطرح میشود که دلیل چنین اقدامی از جانب ماینرها چیست؟
به نوعی میتوان گفت که هاوینگ اخیر بیت کوین، مورد انتظارترین هاوینگ تاریخ ارزهای دیجیتال بوده است. پیش از این هاوینگ، هیچ کس نمیتوانست با اطمینان صد درصدی بگوید که چه اتفاقی برای قیمت بیت کوین خواهد افتاد و تاثیرات آن بر بازار چگونه خواهد بود. این در حالی است که پس از هاوینگهای پیشین، قیمت بیت کوین در بازهای کوتاه پس از هاوینگ روند صعودی قدرتمندی را آغاز کرد.
پس از هر هاوینگ، میزان درآمد ماینرها از شبکه بیت کوین نصف میشود. هاوینگ ماه گذشته نیز باعث شد تا پاداش شبکه از ۱۲.۵ بیت کوین به ۶.۲۵ واحد کاهش یابد. این کاهش در درآمد سبب شد تا بلافاصله پس از هاوینگ، سطح هزینه ماینرها دو برابر شود.
بسیاری از تحلیلگران پیشبینی کرده بودند که این اتفاق سبب میشود تا ماینرها بیت کوینهای استخراجشده خود را نگه دارند.
اما دقیقا برعکس این اتفاق رخ داد و در حال حاضر شاهد فروش بیت کوین توسط ماینرها هستیم. معیار موجودی متغیر ماینرها (MRI) نیز مهر تاییدی بر این مسئله است.
موجودی متغیر ماینرها، اختلاف میزان درآمد روزانه ماینرها و آن بخش از درآمدشان را که در صرافیها به فروش میرسد محاسبه میکند.
اگر این رقم زیر ۱۰۰ درصد باشد، ماینرها در حال انباشت بیت کوین هستند و منتظرند تا با افزایش قیمت، اقدام به فروش کنند.
اگر موجودی متغیر ماینرها در رقمی بالاتر از ۱۰۰ درصد قرار داشته باشد، بدان معناست که ماینرها بیش از درآمد روزانه خود بیت کوین میفروشند.
پس از هاوینگ، ماینرها نه تنها از میزان فروش روزانه خود کاستند، بلکه به سراغ ذخایر خود رفته و اقدام به فروش آنها کردند. اما چرا؟
جواب این سوال ساده است: به این دلیل که سود از دست رفته خود را جبران کنند.
پس از هاوینگ، هزینه ماینرها دو برابر شد. بیت کوینهایی که با هزینه بسیار کمتری استخراج شده بودند، حالا با حجم بیشتری فروخته میشوند تا افزایش هزینهها جبران شود.
از سوی دیگر، ماینرهای ضعیفی که از چرخه خارج شدهاند، تمام سرمایههای خود را میفروشند و همین مسئله سبب انحراف در نمودارها خواهد شد.
نکته جالب اینجاست که با توجه به افزایش حجم فروش توسط ماینرها، قیمت بیت کوین هنوز سقوطی گسترده را تجربه نکرده است.
تمام بیت کوینهایی را که در حال حاضر ماینرها میفروشند، غولهای سرمایهگذاری نظیر گری اسکیل (Grayscale) میخرند تا عطش سرمایهگذارانی که برای کسب سود منتظر چرخه صعودی بعدی هستند، فروکش کند.
در ارتباط با بیت کوین نیز، همه چیز به نسبت میان عرضه و تقاضا مربوط میشود. اتفاقات اخیر نشان میدهد که همزمان با افزایش تقاضا، عرضه نیز در بازار با جهش همراه بوده است.
به محض اینکه تمام ماینرهای ناکارآمد از چرخه خط بخورند و ذخایر بیت کوین آنها نیز تمام شود، ماینرهای دیگر چاره دیگری جز انباشت بیت کوین و انتظار برای قیمتهای بالاتر نخواهند داشت. در غیر این صورت مجبور خواهند بود تا ارزهای استخراجشده خود را نقد کنند.
سرانجام با کاهش فشار فروش، تقاضا از عرضه سبقت میگیرد و بالاخره بازار صعودی فرصتی خواهد یافت تا خود را نشان دهد.