ارزهای دیجیتالاستخراج ارزهای دیجیتال

معرفی رندوم اکس (RandomX)؛ الگوریتمی جدید و مقاوم در برابر ایسیک!

در این نوشته قصد داریم تا به بررسی ماهیت و برنامه های رندوم اکس بپردازیم. رندوم اکس الگوریتمی جدید و مقاوم در برابر ایسیک است که بعد از شرایطی که اعلام شد کوین های حریم خصوصی (Privacy Coins) را نمی توان اصلاح کرد, به وجود آمد. رندوم اکس شرایط را تغییر داده و به بخش مهیجی از معماری مونرو (Monero) تبدیل شد.

رندوم اکس چیست؟ 

team-monero-introduced-randomx

RandomX یک الگوریتم گواه اثبات کار (PoW) جدید است که در به روز رسانی بعدی شبکه مونرو قرار است مورد استفاده قرار گیرد. این الگوریتم با استفاده از تکنیک هایی خاص، سعی در تمرکز زدایی از شبکه دارد. با استفاده از این الگوریتم، شبکه در توزیع پاداش های بلاک به طور غیر متمرکز تر و عادلانه تر عمل می کند.

چه چیزی تغییر خواهد کرد؟ 

RandomX ضد ایسیک می باشد و برای استفاده سی پی یو ها (CPUs) بهینه شده است، بنابراین موجب افزایش نرخ هش (hashrate) نمی شود. انتظار می رود با استفاده از این الگوریتم مصرف حافظه به آسانی مورد توجه مدیران قرار بگیرد و در نتیجه، استخراج توسط بدافزار ها کاهش پیدا کند. کاهش کلی هش باعث افزایش نسبت پاداش بلاکی می شود که در اختیار ماینر های (miners) قانونی قرار می گیرد. تفاوتی ندارد که این ماینر ها از سی پی یو استفاده کنند یا از کارت گرافیک.

این الگوریتم دارای دو حالت با نیازمندی ها و اجرای حافظه متفاوتی می باشد. حالت سریع نیازمند ۲ گیگابایت حافظه اشتراکی است و حالت سبک تنها نیازمند ۲۵۶ مگابایت می باشد. حالت سریع مخصوص ماینر های تخصصی است و حالت سبک نیز برای نود های کامل (full nodes) طراحی شده است تا به اعتبار سنجی بلاک ها بپردازند.

ائتلاف رندوم اکس

رندوم اکس توسط سازمان های زیادی برای مونرو توسعه داده شده است که از جمله این سازمان ها می توان Arweave را نام برد. Arweave یک رویکرد نوآورانه برای ذخیره غیر متمرکز داده ها برای دراز مدت را فراهم آورده است. این سازمان انبارشی متکی بر گواه اثبات کار و مفهوم جدیدی بنام گواه اثبات دسترسی (proof of access) می باشد که دسترسی سریع به داده های ذخیره شده در شبکه را فراهم می آورد.

Wownero نیز در حال راه اندازی RandomX  می باشد. بعد از کامل شدن بازرسی ها، کد رندوم اکس آپدیت خواهد شد. این نوع رندوم اکس بلاک نوشتاری کوچکتری برای هشینگ (hashing) خواهد داشت. نظر شما در مورد این الگوریتم جدید چیست؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع: monerooutreach

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا