“نیروگاه گیلان از سازمان خصوصیسازی خریداری شده و سود و زیان مطلوبی دارد.” این ها بخشی از صحبت های جناب سید فریدالدین معصومی, مدیرعامل هلدینگ برق و انرژی غدیر درباره این نیروگاه است.
سید فریدالدین معصومی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه دو واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی قشم تا پایان تیرماه جاری به بهره برداری تجاری میرسد گفت: ورود نیروگاههای تحت مالکیت هلدینگ غدیر به بورس در حال انجام است و تا پایان تیرماه جاری قرار است نیروگاه گیلان در بورس عرضه شود. علاوه بر این نیروگاه، قرار است نیروگاه هرمز بندرعباس نیز که در دستور کار است در بورس عرضه شود.
مدیر عامل هلدینگ برق و انرژی غدیر ادامه داد: دو واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی قشم با توان ساخت داخل در کشور تا پایان تیرماه امسال به بهره برداری تجاری میرسد و با احداث واحدهای این نیروگاه پیشبینی میشود مصرف برق در جزیره قشم در فصل تابستان تامین شود.
وی افزود: در تابستان امسال دو واحد گازی قشم که ظرفیتی ۱۷۵ مگاوات دارد برق مورد نیاز جزیره را تامین میکند که در آینده با افتتاح بخش بخار که ظرفیت ۱۶۵ مگاوات است تا سال ۱۴۰۰ افتتاح میشود.
وی در ادامه گفت: میزان سرمایهگذاری طرح یاد شده ۳۰۸ میلیون یورو و سهامداران پروژه شرکت سرمایهگذاری برق و انرژی غدیر با ۶۰ درصد و گروه مپنا با ۴۰ درصد است.
معصومی از عرضه سهام نیروگاههای غدیر به بورس گفت: ۶ تا ۷ درصد سهام نیروگاه گیلان با سرمایه ثبتی ۴۴۰ میلیارد تومان تا پایان تیرماه به بورس عرضه خواهد شد.
نیروگاه گیلان از سازمان خصوصیسازی در سال ۸۹ خریداری شده است و سود و زیان مطلوبی دارد
معصومی در پاسخ به این پرسش که عمدتا نیروگاههای برق زیانده هستند. به نظر میرسد از عرضه نیروگاه گیلان در بورس استقبال نشود، تاکید کرد: نیروگاه گیلان از سازمان خصوصیسازی در سال ۸۹ خریداری شده است و سود و زیان مطلوبی دارد. پس این ادعا که برخی میگویند این نیروگاه زیانده است رد میشود.
وی درباره عرضههای دیگر به بورس از این هلدینگ نیز گفت: قرار است ظرف ۴ تا ۵ ماه آینده نیروگاه هرمز بندرعباس و سهام شرکت برق و انرژی غدیر به بورس عرضه شود که این موضوع در دستور کار قرار دارد و میزان سهام این دو نیز زیر ۱۰ درصد به بورس عرضه خواهد شد.
معصومی درباره میزان تسهیلات ارزی غدیر گفت: در شرایط کنونی ۴۵۰ میلیون یورو مجموع غدیر تسهیلات ارزی گرفته و اینکه پروژههای با تسهیلات ارزی صرفه اقتصادی ندارد وابسته به وضعیت نیروگاههاست، به طور قطع حاکمیت چارهای برای تسهیلات میاندیشد، از طرف دیگر دولت موظف است که ۵ سال برق این نیروگاههای جدید با تسهیلات ارزی را بخرد و از طرف دیگر هزینهای هم برای سوخت نمیپردازند.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری برق و انرژی غدیر با اشاره به نامه ارسالی سندیکای تولیدکنندگان برق به وزارت نیرو و دولت مبنی بر حل مشکلات ناشی از بدهیهای ارزی نیروگاههای خصوصی در سال گذشته گفت: این موضوع از سوی سازمان برنامه و بودجه در حال پیگیری است، اگرچه وزارت نیرو هیچ کدام از سه پیشنهاد ارائه شده را نپذیرفت اما این پیشنهادات و راهحلهای ارائه شده در نهاد ریاست جمهوری در حال بررسی است و قرار است با ارائه جمعبندی موضوع، به سران قوا برای تصمیم گیری ارائه شود.
خرید برق به صورت خرید تضمینی و به مدت ۵ سال
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری برق و انرژی غدیر در پاسخ به این پرسش که خرید برق توسط وزارت نیرو به چه شکل خواهد بود گفت: خرید برق به صورت خرید تضمینی و به مدت ۵ سال خواهد بود. در حال حاضر خرید آن برای هر کیلووات ساعت ۲۰۰ تومان خواهد بود که هر سال تعدیل خواهد شد.
او با تاکید بر اینکه جزیره کیش ۸۰ تا ۱۰۰ مگاوات نیازمند برق است، افزود: در حالت طبیعی برق مورد نیاز جزیره توسط واحدهای جزیره تامین میشود، اما در تابستان مصرف افزایش می یابد که برق آن توسط قشم تامین میشود.
منبع: بااقتصاد