گزارشات منتشر شده از بازارهای بورس جهانی حکایت از این دارد که ارزش سهام بازارهای آسیا و اروپا به همراه معاملات آتی ایالات متحده روند صعودی در پیش گرفته است. این در حالی است که ناظران بازار با توجه آمارهای جهانی افزایش تعداد مبتلایان ویروس کرونا انتظاری مغایر این امر داشتند و همچنین بانک های مرکزی در اروپا، ژاپن و کانادا چشم اندازی به دنبال فراهم آوردن جریان نقدینگی ارزان در آینده هستند.
در روز پنج شنبه, آمار تولید ناخالص داخلی چین منتشر خواهد شد و احتمال می رود که روند اصلاحی شدیدی به نسبت کاهش ۶.۸ درصدی سه ماهه اول سال داشته باشد. همچنین رهبران اتحادیه اروپا در نشستی که در روز جمعه برگزار خواهد شد, صندوق اصلاحی جدیدی با رویکرد بلندمدت را تعیین تکلیف خواهند کرد. باید منتظر انتشار دیگر آمار و داده های ایالات متحده باشیم تا ببینیم این روند صعود اصلاحی اقتصاد ادامه دار خواهد بود یا متوقف می شود. در رابطه با بازارهای سهام نیز فصل درآمدها، تعیین کننده ادامه روند صعودی یا نزولی خواهد بود.
طبق گزارشات Factset، کاهش شاخص S&P 500 در سه ماهه دوم سال به میزان ۴۴.۶ درصد دور از انتظار نیست. حتی اگر در خوشبینانه ترین حالت مجموع درآمدها بتواند سطح ۵% پیش بینی شده را بشکند، باز هم شاخص در نهایت امر چیزی در حدود ۳۹.۶ درصد افت را در سود پایانی شاهد خواهد بود. سرمایه گذاران طبق اصلی کاملا منطقی به دنبال کاهش ضرر و زیان خود و جبران درآمدهای از دست رفته در نیمه دوم سال جاری و اوایل سال آتی بوده و خریداران بازارهای سهام نیز منتظر روند اصلاحی V شکل هستند.
تاثیرات روانی صحبت های مدیر عاملان درباره درآمدها بر بازار, بسیار بیشتر از اعداد و ارقام خواهد بود. در سه ماهه آخر، تنها ۱۰٪ از شرکت های S&P 500 راهنمایی EPS را نسبت به میانگین ۲۰٪ صادر کرده اند. از آنجا که حدود شش ماه است که اقتصاد جهاتی درگیر بیماری همه گیر کرونا شده است, نیاز به شفافیت بیشتر از سوی مدیران درباره نحوه عملکرد مشاغل خود در نیمه دوم سال, بیشتر احساس می شود.
برای اینکه این روند صعودی در بازار باقی بماند نیاز است که خواسته سرمایه گذاران که همان روال بهبود V شکل است, تامین شود. این مورد به طور خاص در بخش تکنولوژی که موجب افزایش بازار سهام شده است، ضروری است. اگر سرمایه گذاران احساس کنند که درآمدها با روند V شکل اصلاح نخواهند شد، انتظار داشته باشید که شرکت ها نسبت بالایی از P / E نشان دهند و شرکت هایی که دارای ترازنامه ضعیفی هستند، بیشترین ضرر را خواهند دید.
خبر ناخوشایند این روزها این است که سیاست های پولی که در جهت تحریک بازار در چند ماهه گذشته وارد کار شده و تا حدودی خوب عمل کرده بودند, به تدریج رو به افول رفته و تاثیر خود را بر چشم انداز درآمدها از دست می دهند. بعلاوه نرخ های پایین بهره نیز بی تاثیر نبوده است.
از دیگر عوامل تهدیدکننده می توان به احتمال پیروزی جو بایدن در انتخابات آینده ایالات متحده و همچنین لغو برخی از اصلاحات مالیاتی ترامپ، اشاره کرد. اگرچه این امر هنوز به طور قطع تاثیر منفی خود در بازار را نشان نداده است اما با توجه به سطوح فعلی بازارهای سهام، احتمال تحریک سرمایه گذاران و تاثیر منفی بر احساسات آنها وجود دارد.