طبق گزارش بلومبرگ اقتصاد جهانی پس از یک ضربه شدید ناشی از همه گیری ویروس کرونا دچار افت شدیدی شد اما طبق داده های منتشر شده سرعت بهبودی اوضاع قابل قبول است.
در آمریکا، در حالی که بازار مسکن به شدت با کاهش روبرو شده است، میلیون ها آمریکایی همچنان به دنبال استفاده از مزایای بیمه بیکاری هستند. این در حالی است که ارائه دهندگان خدمات و تولید کنندگان اروپا بار دیگر گسترش می یابند و چین در نظر دارد رشد سریع اقتصادی را تجربه کند.
در اینجا اطلاعاتی که این هفته در بلومبرگ منشر شد را بازنشر میکنیم تا گزارشی از آخرین تحولات اقتصاد جهانی ارائه دهیم:
جهان
مطابق سنجش های روزانه اقتصاد بلومبرگ، در تمام اقتصادهای بزرگ پیشرفته، سرعت بهبودی اوضاع کاهش یافته است و برخی از کشورها به سطح فعالیت های قبل از بحران نزدیک می شوند. در همین روند فراگیر، شکاف بین کشورهای پیشرو در منطقه یورو و ایالات متحده، ایالات متحده و کانادا در هفته گذشته گسترش یافته است.
ایالات متحده
فروش منازل جدید در ماه ژوئن به بالاترین حد در ۱۳ سال گذشته رسیده و افزایش چشمگیری یافت. این امر به دلیل هزینه های کم وام گرفتن بوده است و به شواهدی مبنی بر اینکه املاک مسکونی درخشان ترین نقطه در اقتصاد است افزود.
در حالی که بازار مسکن بسیار منعطف ظاهر شده است، بازار کار اما ضعیف است. از پرونده های هفتگی به دلیل مزایای بیکاری گرفته تا ناهار خوری رستوران ها و یا مسافرت های هوایی، همه این داده ها نشان دهنده ضعف در اقتصاد است چرا که ویروس کرونا همچنان در حال جولان است.
اروپا
سرانجام پس از ماه ها رکود بی سابقه ای که بر اثر همه گیری ویروس کرونا ایجاد شده، اقتصاد اروپا سرانجام نشانه هایی از رشد را نشان می دهد. فعالیت بخش خصوصی در منطقه یورو در ماه ژوئیه به بیش از بالاترین سطح دو سال افزایش یافت. این در حالی است که هر دو فاکتور خدمات و تولید نشان از گسترش دارد.
رکود ناشی از این ویروس در روسیه در حال شکل گیری است. بلومبرگ انتظار دارد که اقتصاد در سال ۲۰۲۰ حداقل کاهشی به میزان ۵.۴ درصد از ضربه ۶.۳ درصدی پیش بینی شده را داشته باشد. اما روند بهبودی بسیار کند است.
آسیا
براساس برآورد اقتصاددانان در نظرسنجی ای در بلومبرگ ، اقتصاد چین همچنان در ماه های باقی مانده از سال ۲۰۲۰ دوباره رو به رشد خواهد بود، اما از زمان رکود سال ۱۹۷۶، این روند ضعیف ترین بوده است.
فروشگاه های خالی در مناطق خرید هنگ کنگ با توجه به بالا رفتن قیمت ها بسیار نگران کننده است. هفته آینده وقتی دولت آمارهای تولید ناخالص داخلی در سه ماهه دوم را منتشر کند، امکان تغییر در این شرایط وجود دارد.
بازارهای نوظهور
همه کشورها با ویروسی مشابه مبارزه می کنند، اما رکود اقتصادی در حال ظهور و اقتصادهای مرزی بسیار متفاوت به نظر می رسند: تایوان، بوتسوانا، کره جنوبی و تایلند در رتبه بندی ۷۵ اقتصاد بلومبرگ بر اساس مرگ و میرهای تایید شده ناشی از کووید ۱۹، بهترین عملکرد را دارند.
منبع: bnnbloomberg