همه گیری ویروس کرونا، تنش های رو به رشد بین ایالات متحده و چین و نابرابری نژادی همه می توانند نقشی اساسی در انتخابات نوامبر داشته باشند. سه تحلیلگر برجسته با BofA Global Research نظر خود را در میان می گذارند.
با توجه به انتخابات سال ۲۰۲۰، Candace Browning، رئیس BofA Global Research، با Michelle Meyer، رئیس اقتصاد ایالات متحده برای تحقیقات جهانی BofA و Savita Subramanian، رئیس بخش سهام و استراتژی کمی تحقیقات جهانی BofA، ذرباره انتخابات پیش رو به گفتگو نشست. در اینجا برخی از نکات برجسته مکالمه آنها آورده شده است.
Candace Browning: به نظر شما چه مسائلی بر انتخابات مسلط خواهد بود و چه تاثیری بر بازارها و اقتصاد خواهد گذاشت؟
Michelle Meyer: ویروس کرونا، نابرابری نژادی و روابط ایالات متحده با چین. هر چیز دیگری از جمله مراقبت های بهداشتی، مالیات، بحث در مورد شبکه های امنیت اجتماعی و غیره به احتمال زیاد یا در جای خود قرار می گیرند یا با این سه مورد ادغام و مشخص می شوند.
Savita Subramanian: واضح است که ویروس کرونا. ویروس در بین سرمایه گذاران مهم است، اما ما همچنین دیده ایم که چگونه جنگ تجاری ایالات متحده و چین باعث بی ثباتی در سال ۲۰۱۹ شده است. نوسانات از نظر تاریخی قبل از انتخابات افزایش یافته است و بازارها تمایل به جنبش مثبت یا منفی در واکنش به نتایج انتخابات دارند. حتی در این صورت، متوجه شده ایم که در پایان روز، سود بیشتر از سیاست مهم است.
Candace Browning: از میان آن سه مسئله ای که Michelle به آن اشاره کرد، کدام یک احتمالا بیشترین تأثیر را در انتخابات خواهد داشت؟
Michelle Meyer: من فکر می کنم ویروس کرونا مهم تر است و در مرکز قرار خواهد گرفت. اخبار اخیر درباره واکسن های احتمالی دلگرم کننده است، اما این ویروس زخم های عمیق اقتصادی و اجتماعی را برای ما به وجود آورده است. مسئله دیگر، نرخ بیکاری در ماه جولای ایالات متحده ۱۰.۲ درصد بود، در حالی که در ژانویه فقط ۳.۶درصد بوده است. ما معتقدیم که ممکن است تا پایان سال ۲۰۲۳ به سطح بیکاری قبل از ویروس کرونا برگردیم.
تا زمانی که یک واکسن برای همه در دسترس نباشد، من فکر می کنم ویروس کرونا از نظر سیاست های ردیابی و مهار و هرگونه نیاز به محرک های مالی بیشتر، شروع دوره نخست وزیری بایدن معاون رئیس جمهور یا دومین دوره ریاست جمهوری ترامپ را تعیین می کند.
Savita Subramanian: مسیر ویروس کرونا مسئله مهمی در بازار سهام است زیرا بر میزان محرک های پولی و مالی که احتمالا شاهد آن هستیم تأثیر می گذارد. فدرال رزرو و دولت نقدینگی را در سیستم مالی افزایش داده و به طور عمده به افزایش در S&P 500 (معیار اصلی سهام ایالات متحده) از پایین ترین سطح بازار خرسی در ماه مارس دامن زده اند.
Candace Browning: فکر می کنید مسائل نابرابری نژادی چگونه می تواند بر انتخابات تأثیر بگذارد؟
Michelle Meyer: مبارزات انتخاباتی جو بایدن شامل اولویت قرار دادن عدالت نژادی در دو سال اول ریاست جمهوری وی است. وی گفته است که بیشتر هزینه های پیشنهادی ۷ تریلیون دلاری دولت طی ۱۰ سال آینده به دنبال رفع نابرابری نژادی با بهبود مراقبت های بهداشتی، آموزشی و مسکن ارزان قیمت است. وی همچنین به دنبال افزایش حداقل دستمزد فدرال از ۷.۲۵ دلار به ۱۵.۰۰ دلار در ساعت است.
دولت ترامپ سیاست های حامی رشد خود را راهی برای رفع نابرابری نژادی معرفی می کند.
Savita Subramanian: نابرابری نژادی بر سیاست های شرکتی تأثیر گذاشته و خواهد گذاشت. من فکر می کنم این روند بدون توجه به پیروزی در انتخابات احتمالا ادامه خواهد یافت. مقابله با نابرابری در تمام زمینه های جامعه یک عامل بزرگ در معیارهای زیست محیطی، اجتماعی و حاکمیت (ESG) است یعنی رفتار با کارمندان، مصرف کنندگان، تأمین کنندگان و جوامعی که در آنها فعالیت می کنند با رویه های منصفانه و اخلاقی. این روند مدت ها قبل از امسال برقرار بود.
Candace Browning: بسیاری از موضوعات مختلف مربوط به روابط ایالات متحده و چین است که می تواند توسط هر دو طرف مورد بحث قرار گیرد، در حالی که ما به انتخابات می پردازیم، امنیت ملی در میان آنها است. اما بیایید در مورد آنچه اقتصاد و بازارها تأثیر می گذارد صحبت کنیم: تجارت. فکر می کنید سیاست تجاری ایالات متحده با چین بر انتخابات و بازارها تأثیر بگذارد؟
Savita Subramanian: ما خطراتی را می بینیم که جنگ تجاری چین پس از انتخابات به جنگ فن آوری چین تبدیل شود و بذرهای آن کاشته شده است. انگیزه این تغییر با افزایش نگرانی ها در مورد امنیت ملی، سرقت مالکیت و اینکه کدام یک از ابرقدرت ها بر صنعت فناوری تسلط دارند، مانند هوش مصنوعی و ارتباطات 5G بیشتر شده است.
Michelle Meyer: هم معاون رئیس جمهور بایدن و هم رئیس جمهور ترامپ می خواهند در تجارت با چین سخت بمانند، بنابراین بدون توجه به حضور در کاخ سفید، می توانیم در جنگ تجاری تشدید بیشتر داشته باشیم. پرزیدنت ترامپ در بیشتر موارد بر تعرفه ها به عنوان ابزاری برای مذاکره تمرکز کرده است، اما اخیرا از روش های دیگری نیز استفاده کرده است.
برخی از شباهت ها در سیاست های صنعتی آنها وجود دارد. به عنوان مثال، هر دو از سیاست های “خرید آمریکا” برای بازگرداندن تولید و تولید حمایت می کنند و این بیانگر روند رو به رشد شرکت ها برای تولید مجدد تولید از چین است.
Candace Browning: بله، ویروس کرونا و آنچه را که شش ماه پیش به عنوان تغییرات زیرساختی در زنجیره های تأمین جهانی شاهد بودیم، به وضوح قابل مشاهده شده است. همانطور که هر دو می دانید، نظرسنجی اخیر از همه تحلیلگران ما نشان داد که شرکت های بیش از ۸۰٪ بخش های جهانی در طی همه گیر شدن کرونا دچار اختلال در زنجیره تأمین شده اند. به گفته تحلیلگران، این اتفاق سه چهارم آنها را وادار کرده است تا دامنه برنامه های خود را برای بازنگری مجدد گسترش دهند.
اما ما معتقدیم که ویروس کرونا فقط کاتالیزور است. ما فکر می کنیم عامل اصلی تغییر این روند جهانی شدن دهه ها سرمایه داری سهامداران است. ما دریافتیم که ۷۵ درصد بخش های جهانی در آمریکای شمالی و آسیا و اقیانوسیه و ۶۷ درصد در اروپا ۱ انتظار دارند با زنجیره تأمین خود از طرف دولت ها و سایر ذینفعان مورد بررسی دقیق قرار بگیرند.
Michelle Meyer: در واقع سرقت IP یکی از اصلی ترین دلایلی است که دولت ترامپ دستور بسته شدن کنسولگری چین در هوستون را در ماه جولای صادر کرد. اتان هریس [رئیس اقتصاد جهانی برای تحقیقات جهانی BofA] فکر می کند دولت ترامپ در حال حرکت به سمت اقدامات غیر تجاری علیه چین است زیرا وقتی اقتصاد از رکود عمیق خارج می شود، تعرفه های اضافی فروش سخت هستند.
Candace Browning: بله، من فکر می کنم همه ما اتفاق نظر داریم که انتخابات در مقطعی از تاریخ اتفاق می افتد که تعداد زیادی از نیروهای جهانی برای تغییر جامعه، شیوه کسب و کار و ژئوپلیتیک شرکت های آمریکایی با هم متحد می شوند. کمربندت رو ببند!
منبع: ml