فارکساخبار اقتصاد جهان

تحلیل فاندامنتال بازارهای مالی کشورها پیش از انتخابات آمریکا (۲ تا ۶ نوامبر ۲۰۲۰)

در این تحلیل اختصاصی از تیم فیماچارت به جمع بندی تحلیل انتخابات آمریکا ،جلسه سه بانک مرکزی و گزارش اشتغال غیر کشاورزی پرداخته ایم. در ادامه با ما همراه باشید.

این هفته ممکن است از پرحادثه ترین هفته ها در “تاریخ” برای بازارها باشد

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رفتار اکثریت بازارها را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد اما چندین رویداد مهم دیگر مانند جلسه فدرال رزرو و گزارش NFP برای معطوف کردن توجه وجود دارد.

بانک انگلیس و بانک مرکزی استرالیا نیز جلسه خواهند داشت. انتظار می‌رود در این جلسات شاهد انبساط سیاست های پولی (تسهلیل کردن وام و خریدها و…) بیشتر باشیم.

به طور کلی، حال و هوای بازار بیشتر تحت تاثیر انتخابات آمریکا و اینکه آیا در شب انتخابات نتیجه‌ی شفافی رقم می‌خورد یا خیر، است.

با نزدیک شدن واپسین لحظات تعیین رییس جمهور امریکا بازارها تقریبا متوقف(رنج) شده اند.

هفته‌ای که گذشت، هفته‌ای وحشی بود. با اوج گرفتن آمار مبتلایان به کرونا و افزایش قرنطینه‌های محلی در اروپا و شروع ۴هفته تعطیلی در انگلستان و همچنین نزدیک شدن انتخابات آمریکا، بازارهای سهام کاهش پیدا کردند و ین ژاپن رشد کرد.

در نظرسنجی‌ها هنوز بایدن با فاصله خوبی پیشتاز است. اما ترامپ فاصله را کم کرده است و سرمایه گذاران از ترس یک غافلگیری دیگر، سرمایه‌ در معرض ریسک خود (exposure: سرمایه‌ای که در معامله است) را کاهش داده‌اند.

با توجه به بازارهای شرط بندی، محتمل‌ترین نتیجه یک پیروزی بزرگ برای دموکرات‌ها (بایدن) است.

احتمال اینکه دموکرات‌ها کنترل کامل را بدست بگیرند ۵۶ درصد است. انتظار می‌رود در اثر این سناریو بسته محرک بزرگی برای بهبود و تسهیل اقتصاد ارائه شود، این محرک می‌تواند بازار سهام را تقویت و اما دلار آمریکا به خاطر نگرانی از کسری بودجه عظیم، نزول کند.

با این حال یک احتمال دیگر نیز وجود دارد، اینکه در نهایت کنترل کامل بین دو حزب تقسیم شود و هیچ یک از دو حزب نتواند کنترل کنگره و کاخ سفید را به طور کامل در دست بگیرد. اگر جمهوری‌خواهان بتوانند اکثریت سنا را حفظ کنند احتمالا بسته پیشنهادی بایدن را وتو می‌کنند و این موضوع می‌تواند موج دیگری از ریسک گریزی را رقم بزند.

اما بدترین نتیجه برای بازار احتمالا یک انتخابات مناقشه‌آمیز است. اگر آمار نزدیک به یکدیگر باشد، ممکن است ترامپ نتیجه را به دادگاه عالی ارجاع دهد و این موضوع منجر به هفته‌ها عدم اطمینان سیاسی می‌شود. واکنش اولیه احتمالا یک موج فروش شدید خواهد بود اما ممکن است این موج فروش چندان طولانی نباشد. بعد از آن احتمالا سرمایه‌گذاران این کاهش شدید را یک “فرصت خرید” خواهند دید.

نتایج نظرسنجی های انتخابات آمریکا

به طور کلی، بایدن در این مرحله چه در سطح ملی و چه در سطح اکثر ایالت‌های مهم، برتری بسیار بیشتری نسبت به کلینتون در مقابل ترامپ دارد.

نظرسنجی‌های انتخاباتی در سال ۲۰۱۶ به طرز چشمگیری اشتباه بود. اما از آن زمان نظرسنجی‌ها بسیاری از روش‌های خود را تغییر دادند تا این خطاها را پوشش دهند. بنابراین احتمالا امسال نظرسنجی‌ها دقیق‌تر است. با این اوصاف اگر سالی باشد که نظرسنجی‌ها اشتباه کنند، احتمالا همین امسال است، ترامپ پس از آخرین مناظره، توانسته رای‌های زیادی جمع کند.

جلسه فدرال رزرو پیش از انتشار آمار NFP

پس از انتخابات روز سه‌شنبه، معامله‌گران در روز پنجشنبه بر جلسه فدرال رزرو و روز جمعه به آخرین گزارش اشتغال در ایالات متحده تمرکز می‌کنند. با این حال رویداد اصلی این هفته همچنان انتخابات است اما این رویدادها نیز می‌توانند نوساناتی ایجاد کنند.

بعید است قبل از انتخابات فدرال رزرو دست به سیاست های تسهیلی بزند.

به تازگی آمار مبتلایان به کرونا در آمریکا هم افزایش یافته است که ممکن است به رشد در سه ماهه چهارم امسال (q4) آسیب بزند اما هنوز اوضاع وخیم نیست.

بازار مسکن در حال رونق است، آخرین PMIهای آمریکا اشاره به بهبودی اقتصاد دارند و متقاضیان مزایای بیکاری به طور معناداری کاهش یافته‌اند. (رشد gdp)

تغییرات تعداد مبتلایان کرونا در کشورهای توسعه یافته

از این رو، اگرچه ریسک به وضوح بالا قابل مشاهده است، اما فدرال رزرو می‌تواند صبر کند تا در ماه دسامبر درک بهتری از میزان خسارت اقتصادی «موج سوم کرونا» بدست آورده و سپس تصمیم‌گیری کند. قطعا یکی از تصمیمات فدرال رزرو در مورد چگونگی و میزان محرک‌های اقتصادی خواهد بود که توسط کنگره (اکثریت دموکرات) ارائه می‌شود.

در کنار اینها، آمار مشاغل ماه اکتبر را نیز داریم که پیش‌بینی می‌شود ۸۵۰ هزار شغل اضافه شده و نرخ بیکاری از ۷.۹ به ۷.۷ کاهش پیدا کند. با این وجود توجه داشته باشید که گزارش این هفته NFP تنها یک رویداد یک روزه است و رویدادی روندساز برای بازارها نخواهد بود. واکنش اولیه بازار احتمالا جزئی خواهد بود و در عرض چند دقیقه کمرنگ می‌شود. درکنار اینها PMI تولیدی و غیر تولیدی موسسه ISM نیز به ترتیب روز دوشنبه و چهارشنبه منتشر می‌شوند.

بانک مرکزی استرالیا: کاهش نرخ بهره، اما در مورد QE چطور؟

انتظار می‌رود که بانک مرکزی استرالیا پس از یکسری اظهارنظرهای داویش، نرخ بهره را از ۰.۲۵٪ به ۰.۱۰٪ کاهش دهد و هدف بازده اوراق قرضه سه ساله استرالیا را نیز به همان میزان کاهش دهد. تاثیر کاهش نرخ بهره تاکنون به طور کامل توسط بازار لحاظ شده است اما واکنش aud به چگونگی تنظیم برنامه QE توسط بانک مرکزی استرالیا بستگی دارد.

باید دید که RBA (بانک مرکزی استرالیا) تا چه حد برنامه QE بزرگی را تعیین می‌کند؟ ۱۵۰ میلیارد دلار استرالیا؟ یا اینکه فقط به اندازه‌ای خرید می‌کند که بازده اوراق را محدود نگه دارد؟ به طور معمول بانک ترجیح می‌دهد که انعطاف‌پذیری را حفظ کرده و گزینه دوم را انتخاب کند اما به نظر می‌رسد بازارها هدف مشخصی را برای حجم این برنامه انتظار دارند.

نرخ بهره استرالیا و بازده اوراق خزانه سه ساله استرالیا

از این رو، اگر RBA از تامین این هدف خودداری کند، بازارها ناامید شده و حتی ممکن است aud بالاتر برود.

بازار فارکس معمولا این رویدادها را خیلی زودتر در خود لحاظ می‌کنند و بانک مرکزی استرالیا نیز اقدامات خود را پیش‌تر به صورت تلویحی عنوان کرده است. بنابراین هر گونه تاثیرگذاری این جلسه احتمالا بزرگ نخواهد بود. در عوض، مهم‌ترین متغیر برای aud انتخابات آمریکا است.

اگر بایدن پیروز شود، انتظارات برای بهبود روابط چین و امریکا افزایش پیدا می‌کند که موجب می‌شود دلار استرالیا از هر دو طرف (چین و آمریکا) سود ببرد. اما در صورت معکوس شدن نتیجه یا رخ دادن یک انتخابات مناقشه‌آمیز، ‌احتمالا افت شدیدی در این ارز شاهد خواهیم بود.

در همسایگی استرالیا نیز آمار اشتغال سه ماهه سوم را در روز سه شنبه خواهیم داشت. همچنین روز جمعه گزارش مهم انتظارات تورمی توسط بانک مرکزی نیوزلند منتشر می‌شود. اما باز هم بیشترین تاثیر پذیری aud (کیوی/آزی)، از انتخابات آمریکا خواهد بود.

بانک انگلستان: QE بیشتر، اما برگزیت در مرکز توجه

در انگستان انتظار می‌رود بانک انگلیس برنامه QE خود را روز پنج‌شنبه ۱۰۰ میلیارد پوند افزایش دهد. همانند خبر نرخ بهره RBA این حرکت نیز احتمالا از قبل قیمت‌گذاری شده است (پیشخور شده است) و واکنش پوند به این مبنا خواهد بود که آیا رقم اعلامی از طرف بانک انگلستان بالاتر یا پایین‌تر از این رقم هست یا خیر. در حالت تعادل، بانک انگلستان انگیزه بیشتری برای اعلام رقمی بالاتر از این رقم دارد، در این صورت ممکن است پوند کمی کاهش پیدا کند.

داده PMI انگلیس در مقابل نرخ رشد GDP

در یک تصویر کلان، در انگلستان همه چیز به برگزیت بستگی دارد. به گفته رئیس اتحادیه اروپا، فون در لاین، مذاکرات پیشرفت خوبی داشته است. همچنان محتمل‌ترین گزینه توافق است اما ممکن است طی هفته‌های آتی شاهد چالش‌هایی در این زمینه باشیم. در نهایت باید گفت هر فشار فروش بر روی پوند احتمالا کوتاه مدت خواهد ماند و توافق نهایی هر زمان که انجام شود، می‌تواند منجر به رشد شدید پوند شود.

طی پایان هفته، بوریس جانسون یک ماه قرنطینه ملی اعلام کرده است که تاثیرات منفی این اقدام روی پوند و اقتصاد انگلستان می‌تواند شدید باشد.

در پایان نیز آمار اشتغال کانادا در ماه اکتبر روز جمعه منتشر می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا