فارکساخبار اقتصاد جهان

تحلیل فاندامنتال بازارهای مالی، دوشنبه ۲۶ آبان (۱۶ نوامبر ۲۰۲۰)

شرایط ضد ونقیض در بازارهای مالی دوباره ایجاد شده و در شرایطی که آمار روزانه مبتلایان رسمی کرونا در جهان به نزدیکی هفتصد هزار نفر رسیده و رکورد شکنی کرده است، آینده بسته مالی حمایتی دولت آمریکا نیز نامشخص است و دونالد ترامپ نیز دستور جدیدی برای محدودیت سرمایه گذاری در شرکت های چینی صادر کرده است.

از طرف دیگر اخبار مثبتی از تایید و تولید واکسن منتشر می شود و همین موضوع در کنار افزایش نقدینگی ها در اختیار فعالین بازار موجب شده که همچنان سمت تقاضای بازار قدرتمند باشد. در حال حاضر شاخص داوجونز پس از یک اصلاح کوتاه مدت به میانگین ۳۴ در تایم فریم چهارساعته رسیده و نسبت به آن واکنش برگشتی داشته است و در کوتاه مدت احتمال صعود شاخص افزایش یافته است.

در بازار نفت و در شاخص نفت برنت، روز گذشته شاخص هفتگی موجودی ذخایر نفت خام آمریکا اعلام شد، که بر خلاف پیش بینی ها افزایش بیش از ۴ میلیون بشکه ای را نشان می داد و این موضوع در کنار برآورد های سازمان جهانی انرژی که نشان می دهد سطح تقاضا برای نفت خام در سال آینده میلادی کاهشی خواهد بود، موجب کاهش قیمت نفت به زیر محدوده ۴۳.۷۳ شده است. هر چند در میان مدت همچنان روند صعودی است و حرکت اخیر می تواند یک اصلاح کوتاه مدت در این مسیر باشد، اما واکنش قیمت نسبت به سطوح میانگین میان مدت با اهمیت خواهد بود.

در بازار طلا، قیمت پس از نزول شارپی اخیر در حال تشکیل الگوی دوقلوی کف است و در صورتی که خط گردن الگو در محدوده قیمتی ۱۸۹۰ تا ۱۹۰۰ دلار به بالا شکسته شود، احتمال صعود قیمت در میان مدت افزایش پیدا خواهد کرد. گلدمن ساکس در گزارش اخیر خود پیش بینی کرده که قیمت طلا در سال آینده میلادی تا محدوده قیمتی ۲۳۰۰ دلار برای هر اونس طلا افزایش خواهد داشت.

در برابری یورو به دلار، قیمت پس از اصلاح میان مدت نزولی به موج صعودی بازگشته و احتمال اول در کوتاه مدت و میان مدت ادامه روند صعودی خواهد بود. سطح مقاومتی ۱.۱۹ در برابر صعود قیمت قرار دارد.

در برابری پوند به دلار، روز گذشته اخبار مثبتی از افزایش رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی بریتانیا در معیار سه ماهه گذشته اعلام شد و در پی آن امروز گمانه زنی های مثبتی از مذاکرات برگزیت منتشر شد که در مجموع موجب گردید سطح تقاضا برای پوند افزایش یابد و احتمال اول در کوتاه مدت و میان مدت ادامه روند صعودی قیمت خواهد بود. سطح مقاومتی ۱.۳۳۱۲ در برابر صعود قیمت قرار دارد. هفته گذشته شاخص دلار آمریکا در واکنش به جریانات ریسک گریزی تقویت شد. رشد شاخص دلار آمریکا به خاطر سقوط ین ژاپن و فرانک سوئیس بود. اخبار واکسن کرونا باعث خوش‌بینی سرمایه‌گذاران به آینده اقتصاد جهانی شده بود و در نتیجه تقاضا برای دارایی‌های امن کاهش یافته بود.

با پایان یافتن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، به نظر می‌رسد که سرمایه‌گذاران دوباره به بحران کرونا تمرکز کرده‌اند. آمار کرونا به سرعت در حال افزایش است و انتظار نمی‌رود که واکسن کرونا هم تا قبل از سال میلادی جدید در اختیار عموم قرار گیرد. در این میان هنوز مشخص نیست که تولید و توزیع واکسن کرونا چگونه انجام خواهد گرفت. پیش‌بینی می‌شود که پروسه تولید و توزیع واکسن کرونا چندین ماه طول بکشد.

در آمریکا، ترامپ هیچ برنامه‌ای برای قرنطینه یا اعمال محدودیت‌های کرونایی ندارد. با این حال برخی از ایالت‌های آمریکا تصمیم گرفته‌اند که محدودیت‌هایی را اعمال کنند. برخی از ایالت‌هایی که به دنبال محدودیت‌های کرونایی هستند، سهم بزرگی در اقتصاد آمریکا دارند. از دید تحلیل فاندامنتال پیش‌بینی می‌شود که محدودیت‌های کرونایی در نهایت موجب کاهش فعالیت‌های اقتصادی شوند. دیگر هیچ کس انتظار بهبود سریع و V شکل فعالیت‌های اقتصادی را ندارد. تنها خبر خوب از چشم‌انداز اقتصادی، مربوط به بخش خدماتی است.

پیش‌بینی می‌شود که سرمایه‌گذاران و معامله گران بازار فارکس به اخبار کرونا تمرکز کنند. تا وقتی‌که بحران کرونا تمام نشده یا شیوع آن کنترل نشده، دلار آمریکا در میان جریانات ریسک گریزی شدید، تقویت خواهد شد. یعنی با به راه افتادن جریانات ریسک گریزی دلار تقویت خواهد شد و وقتی‌که خوش‌بینی‌ها به آینده اقتصاد جهانی (جریانات ریسک‌پذیری) تقویت شد، دلار سقوط خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا