داستان از آنجا شروع شد که آژانس خدمات مالی ژاپن (FSA) اعلام کرد فعالیتهای صرافی بایننس در ژاپن بدون مجوز است و هیچ نظارت قانونی بر روی آن وجود ندارد. پس از آن FCA انگلیس اعلام کرد صرافی بایننس نمیتواند در کشور انگلستان، اوراق مشتقه ارائه دهد چراکه بایننس مجوزهای قانونی عرضه محصولات اوراق بهادار را ندارد. در راستای آن کشورهای اتحادیه اروپا نظیر هلند، آلمان و ایتالیا شروع به وضع محدودیت برای این صرافی کردند. حتی هنگ کنگ، مالزی و چین نیز فعالیت بایننس را ممنوع کردند. در این حین نیز بایننس اعلام کرد که قرار است IPO خود را عرضه کند و مجبور بود برخی سیاست و قوانین خود را طبق قوانین ایالات متحده تغییر دهد. فشارهای قانونگذاران از کشورهای مختلف باعث شد بایننس اقدام به همکاری با سایفرتریس کند.
سایفرتریس شرکت تحلیل رمزارزها است که با ارائه خدمات محافظت در مقابل کلاهبرداری، ضدپولشویی و جلوگیری از جرایم مالی، سرویسهای مالی را به رمزارزها متصل میکند. سایفرتریس اطلاعات دقیق خود در زمینه رمزارزها را از تحلیل مقدار بسیار زیادی از تراکنشهای تاییدشده در بلاک چین به دست میآورد. سایفرتریس به محافظت از حریم خصوصی کاربران و رشد اقتصاد بلاک چین و مبارزه علیه سرویسهای مالی غیرقانونی میپردازد. این شرکت به ارائه تخصص در امنیت سایبری، جرایم الکترونیکی، پرداختها، امور بانکی، رمزگذاری و رمزارزها میپردازد. لازم به ذکر است طی گزارشی که پیشتر اعلام شد سایفرتریس با نظارت بر استفاده از IP های تحریم شده در بلاک چین بیت کوین، بیش از ۷۲,۰۰۰ آدرس IP ایرانی مرتبط با بیش از ۴.۵ میلیون آدرس منحصربهفرد بیت کوین شناسایی کرده است. این آدرس IP ها یا در تراکنشهای مستقیم رمزارز شرکت داشتند و یا به منظور بررسی سرمایه آدرسهای تحت کنترل مورد استفاده قرار گرفتهاند.
بایننس اعلام کرد با شرکت سایفرتریس همکاری خود را آغاز کرده است و قرار است از محصول ترولر سایفرتریس (CipherTrace Traveler) به منظور پیروی از قوانین FATF و FinCEN آمریکا استفاده کند تا به استانداردهای برتر در تعهدات قانونی ضدپولشویی و جلوگیری از جرایم مالی دست یابد.
سایفرتریس تراولر به منظور هماهنگی و مطابقت با «قوانین سفر» ایجاد شده است. تراولر برای ارائهدهندگان خدمات داراییهای مجازی نظیر صرافی های رمزارزها، ارائهدهندگان سرویسهای تصدی، میزهای معاملاتی OTC، بانکها و سایر سازمانهای مالی طراحی شده است تا هماهنگی و پیروی از قوانین سفر را با جرایم مالی آمریکا (FinCEN) و گروه ویژه اقدام مالی (FATF) حاصل کند.
اما تراولر چگونه کار میکند؟ تراولر با اسکن کردن آدرس موجود در تراکنش دریافتی رمزارز، شرکت دریافت کننده را شناسایی میکند. همچنین ارائهدهنده مبدا و دریافت کننده را به یکدیگر میشناساند. تراولر طبق توصیههای FATF به بررسی دقیق ارائهدهندگان خدمات مالی مجازی میپردازد و مجوز دیجیتالی احراز هویت آنها را صادر میکند. بدین صورت این محصول میتواند حسابهای زیادی را شناسایی کند.
با فشار قانونگذاران و اعلام این همکاری بایننس اقدام به محدود کردن برخی از حساب ها کرد و حتی میزان لوریج را برای کاربران مبتدی کاهش داد و در نهایت معاملات توکنهای سهامی نظیر اپل، تسلا و … که در این صرافی خرید و فروش میشد را متوقف کرد. پس از این اقدامات، بسیاری از کاربران ایرانی گزارش دادند که حتی با وجود استفاده از IP ثابت نیز آنها اخطارهای مختلفی نظیر ورود به حساب بایننس با آیپی های مختلف و مسدود شدن برداشت دریافت کردهاند و آنها باید احراز هویت انجام دهند تا اجازه برداشت صادر شود و از اینجا به بعد ماجرا تازه شروع شد.
بیانیه جدید بایننس در خصوص احراز هویت
حساب Basic در بایننس به چه صورت است؟
پیش از اعلام قوانین جدید، جهت استفاده از بایننس و ساخت حساب کاربری بدون KYC تنها کافی بود ایمیل شما تایید شود. با این نوع حساب میتوانستید در بایننس بدون KYC و احراز هویت خرید و فروش کنید و تا ۲ بیت کوین روزانه برداشت کنید. اما دیگر این نوع حساب وجود نخواهد داشت و تمامی کاربران ملزم به احراز هویت خواهند بود. کاربران قدیمی که به همین روش احراز هویت کردهاند نیز باید هشیار باشند که دسترسی آنها در بازه زمان ۱۳ مرداد تا ۱ شهریور محدود میشود. (اگر تا به حال اخطاری دریافت نکردهاید برای احتیاط بیشتر میتوانید قبل از این اقدام سرمایه خود را از بایننس خارج کنید).
طبق بیانیه بایننس بعد از ۱ شهریور آنها نیز باید مرحله basic یا پایه را که در ادامه توضیح میدهیم انجام داده باشند تا بتوانند دارایی خود را برداشت کنند و از این پس تمامی حسابهای بایننس نیاز به احراز هویت پایه خواهند داشت. طبق قانون جدید بایننس، حسابهای این صرافی شامل سه مرحله شدهاند: پایه (basic) ، متوسط (intermediate) و حرفهای (advanced) است.
حسابهای سطح basic یا پایه نیاز به ثبت اطلاعات شخصی نظیر ایمیل، نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، نام شهر، خیابان و کد پستی را دارند و حق برداشت روزانه ۰.۰۶ بیت کوین را خواهند داشت.
این نکته را به خاطر داشته باشید که اسناد احراز هویت بر اساس ملیت شما هستند. بنابراین، پس از انتخاب ملیت خود در این مرحله، کارت شناسایی ملی، اسم، آدرس خانه، شناسه عکس، کد پستی و تمام جزییات دیگر را با توجه به ملیت مورد نظر خود باید وارد کنید.
طبق گفته پشتیبانی بایننس حسابهای کنونی و قدیمی نیز باید مرحله basic account information را احراز کنند. مقدار برداشت و واریز آنها معادل ۰.۰۶ بیت کوین خواهد بود. اما مشکل کاربران ایرانی آدرس و کدپستی است که باید وارد کنند.
طی ارتباطی که با پشتیبانی بایننس داشتم پرسیدم اگر برای حساب پایه اطلاعات غلط و نادرست ارسال کنیم شما چگونه متوجه میشوید؟ پشتیبانی پاسخ داد اطلاعات اولیهای که وارد میکنید بررسی نمیشوند. تنها حسابهایی که کارت شناسایی ارسال و احراز میکنند بررسی میشوند. یعنی شما میتوانید با آدرس و کدپستی ساختگی کشور مورد نظر خود حساب پایه را ثبت کنید. توجه داشته باشید که نمیتوان هر آدرس یا کدپستی که به ذهنتان میرسد را در اینجا وارد کنید. آدرس و کدپستی باید با اطلاعات کشوری که با آن در بایننس حساب باز کردهاید مغایرت نداشته باشد.
همچنین به این موضوع نیز اشاره کردم که اگر اطلاعات نادرست وارد شود چه اتفاقی میفتد؟ و پاسخ مجددا این بود که اطلاعات بخش پایه تایید یا بررسی نمیشود اما بهتر است اطلاعات صحیح و واقعی وارد شود.
بایننس در بخش شرایط و مقررات خود بیان کرده است اگر در صورتیکه مشخص شود کاربری اطلاعات خود را نادرست و یا ناقص وارد کرده است، بایننس یک اخطار برای شما ارسال میکند و میخواهد که اطلاعات نادرست را پاک کنید و اقداماتی که آنها درخواست میکنند را انجام دهید. اگر مجددا نتوانند به صحت اطلاعات شما دست یابند ممکن است متحمل ضرر شوید.
البته با وجود سختگیریهای اخیر دور از ذهن نیست که این قوانین نیز تغییر کند، لذا توصیه میشود در صورتی که آدرس و کدپستی جعلی وارد کردید، سرمایهای را داخل بایننس نگهداری نکنید. بارها به این موضوع اشاره کرده ایم که صرافی رمزارز کیف پول نیست و جز برای ترید روزانه دارایی خود را در هیچ صرافی نگهداری نکنید.
برخی از افراد سودجو از این فرصت استفاده کرده و با پذیرش مبالغ بالایی به شما آدرس جعلی میدهند. شما خود به راحتی میتوانید با سرچ در گوگل مپ کشور مورد نظر آدرس جعلی بیابید.
اما به یاد داشته باشید اگر با وجود باتهای بایننس و محصول ترولر سایفرتریس (که بسیار دقیق هستند) IP Leak شوید و آیپی ایران را شناسایی کنند برای شما اخطاری ارسال میشود که درخواست اثبات اطلاعات، عکس سلفی، تماس تصویری و یا احراز هویت را دارد و اگر اطلاعات جعلی و دروغ وارد کرده و نتوانید آن را ثابت کنید بایننس این حق را دارد که به دلیل اطلاعات نادرست و جعلی و به جرم پولشویی و جعل اسناد یا جرایم مالی حساب شما را برای همیشه مسدود و تمام دارایی شما را مصادره کند و دیگر دسترسی به دارایی نخواهید داشت. در ادامه این مقاله به موضوع IP Leak نیز میپردازیم.
سطح intermediate یا متوسط باید به همراه اطلاعات شخصی، کارت اعتباری ملی و تصویر خود را احراز هویت کنند. کاربران این سطح حق برداشت ۱۰۰ بیت کوین در روز را دارند.
سطح حرفه ای یا advanced نیز نیاز به طی کردن تمام مراحل سطح متوسط و همچنین تایید آدرس است. بررسی و تایید این نوع حساب ۱۰ روز زمان میبرد. برداشت کاربران حرفهای نامحدود است.
کاربران ایرانی توجه داشته باشند به دلیل آنکه کشور ایران در لیست OFAC قرار دارد، هیچ سازمانی به صورت قانونی اجازه خدماتدهی به کاربران ایرانی را ندارد لذا اکثر صرافیهای خارجی احراز هویت را برای کاربران ایرانی محدود کردهاند. احراز هویت با پاسپورت ایرانی در صرافیهای خارجی به مثابه بسته شدن حساب شما است. پس احتمال از دست رفتن سرمایه کاربران در این صرافیها وجود دارد. توصیه میشود از این صرافیها با احراز هویت ایرانی استفاده نکنید. لطفاً با احتیاط کامل به انجام معاملات بپردازید و پیش از ورود به بازار رمزارز مطالعه و آموزش کافی در این زمینه داشته باشید.
قابل ذکر است که صرافی بایننس حتی برای دسترسی به API خود قوانین جدید وضع کرده است. این صرافی اعلام کرد:
بایننس در حال بهروزرسانی سرویسهای API خود است تا ایجاد کلید API جدید توسط حسابهایی که فقط احراز هویت مقدماتی انجام دادهاند را محدود سازد. این بهروزرسانی از ساعت ۳:۰۰ (۷:۳۰ به وقت ایران) تاریخ ۹ آگوست (۱۸ مرداد) آغاز میشود. حسابهایی که احراز هویت متوسط را تکمیل نکردهاند، پس از ساعت ۱۲:۰۰ بامداد (۴:۳۰ به وقت ایران) تاریخ ۲۳ آگوست (۱ شهریور) تمام کلیدهای API موجود غیرفعال خواهند شد. لطفاً توجه داشته باشید این موضوع بر کاربرانی که از سرویسهای API بایننس استفاده نمیکنند تاثیرگذار نخواهد بود و کاربران همچنان به سرویسهای بایننس در وبسایت و برنامه بایننس دسترسی دارند.
صرافیهای ایرانی که از API بایننس استفاده میکنند نیز اگر احراز هویت نداشته باشند به مشکل برمیخورند.
نشت IP یا IP Leak چیست؟
همانطور که میدانید آدرس IP یک برچسب عددی است که شبکه رایانهای برای ایجاد ارتباطات استفاده میکند. آدرس IP دارای دو عملکرد منحصربهفرد است: میزبانی یا شناسایی رابط کاربری شبکه و تعیین موقعیت جغرافیایی کاربر. حال در نظر بگیرید با توجه به شرایطی که کشور ما درگیر آن است و تحریمهای مالی، در صدد ایجاد ارتباط با یکی از صرافیهای رمزارز در خارج از کشور باشید.
این صرافیها با مشاهده آدرس IP شما، سریعا اقدام به مسدود سازی دسترسی IP مختص شما میکنند زیرا از یکی از کشورهای تحت تحریم و در لیست OFAC به آن صرافی متصل شدهاید. در این شرایط میگوییم که نشت IP یا همان IP LEAK رخ داده است. یکی از روشهای جلوگیری از این موضوع، استفاده از VPN ها است. اما مشکل دیگری که در این خصوص وجود دارد آن است که VPN های رایگان نیز گاهی اوقات به خوبی عمل نمیکنند و ارائهدهنده سرویس موردنظر به راحتی میتوانند IP اصلی شما را مشاهده کنند. همچنین آیپی لیک میتواند هنگامی رخ دهد که با وجود استفاده از VPN آیپی اصلی شما شناسایی شده باشد. یعنی زمانی که شما از VPN استفاده میکردید به جای اینکه از سرور خود VPN استفاده شود از سرور اصلی و پیش فرض استفاده شده است و به این صورت باتهای صرافی متوجه میشوند که شما از ایران به سایت آنها متصل شده اید.
به منظور جلوگیری از این اتفاق، استفاده از VPN های مطمئن که برای استفاده از آنها باید حق اشتراک پرداخت کرد و IP ثابت دارند، و همچنین استفاده از VPS ها توصیه میشود. اخیرا بسیاری از کاربران گزارش دادهاند با وجود اینکه اتصال آنها به بایننس با آیپی ثابت بوده است اما آیپی آنها شناسایی شده است. بهترین گزینه استفاده از VPS است اما حواستان باشد که تاریخچه آیپی هایی که با آنها به بایننس متصل شدهاید را در حساب خود پاک کنید زیرا با وجود سرویس ترولر سایفرتریس به راحتی شناسایی میشوید.
برای بررسی IP خود، وارد سایت ipleak.net شوید و اگر با VPN خود متصل شدید و در این سایت پرچم کشور ایران را مشاهده کردید بدان معنی است که آیپی لیک شدهاید.
اما مفهوم دیگری که باید به آن بیشتر توجه شود، DNS است. DNS یک سیستم نامگذاری سلسله مراتبی و غیرمتمرکز برای رایانهها، سرویسها و سایر منابع متصل به اینترنت یا شبکههای خصوصی است. DNS شامل اطلاعات مختلفی در خصوص اسامی دامین مختص به هر کدام از طرفین شبکه موردنظر است. به عبارت سادهتر، فرض کنید دفتری در اختیار دارید که آدرس IP های موردنظر را در آن ثبت کردهاید. حال DNS این آدرس IP ها را به اسامی مفهوم و خوانا برای شما و به طور کل برای تمام کاربران تبدیل میکند. همچنین هنگامی که شما اسم دامنهای را وارد میکنید، DNS این اسم را به اعداد خوانا برای رایانه و شبکه تبدیل میکند. این دفتر یا همان DNS اطلاعات کاملی از آدرس IP شما و آدرس IP های مدنظر شما در اختیار دارد. فرض کنید این دفتر را گم کنید یا اطلاعات آن نشت پیدا کند. نشت DNS یا DNS LEAK دقیقا چنین چیزی است. دلایل مختلفی برای وقوع این شرایط وجود دارد که یکی از دلایل مهم آن، اتصال به VPN های نامطمئن است. برای جلوگیری از بروز این شرایط نیز راه حل های سادهای وجود دارد. استفاده از VPN های مطمئن که اطلاعات DNS را به خارج از کانال ارتباطی شما نشت ندهد و همچنین استفاده از VPS و بررسی دائم نشت DNS میتوانند راهکاری مطمئنی محسوب شوند.
برای اینکه متوجه شوید DNS شما نشت پیدا نکرده است. از سایت dnsleaktest استفاده کنید و روی گزینه شروع کلیک کنید تا بررسی کند. باز هم اگر در آن، IP ایران شناسایی شده باشد یعنی DNS LEAK شدهاید.
در آخر باید به مفهوم WebRTC پرداخت. WebRTC فناوری است که به برنامههای اینترنتی و وبسایتها امکان میدهد تا به ضبط و پخش رسانههای صوتی و تصویری بپردازند و همچنین اطلاعات را بدون نیاز به واسطه، بین مرورگرها تبادل کنند. نشت WebRTC یا WebRTC LEAK یک آسیبپذیری است که میتواند در مرورگرهای اینترنتی نظیر فایرفاکس، کروم، بریو و سایر مرورگرها رخ دهد. نشت WebRTC ریسک امنیتی مهمی است، زیرا میتواند آدرس IP شما هنگام اتصال به VPN نامطمئن را لو دهد.
برای چک کردن WebRTC LEAK میتوانید از browserleaks استفاده کنید. اگر همانند تصویر زیر آیپی ایران را نشان دهد آیپی شما نشت پیدا کرده است.
از راهکارهای مطمئن که از نشت IP و DNS و WebRTC شما جلوگیری میکند میتوان به اقدامات زیر اشاره کرد:
- از VPN مطمئن استفاده کنید. استفاده از VPS گزینه مناسبتری است.
- از سرورهای Cloudflare استفاده کنید. در این سرورها، اطلاعات به صورت ایمن حفظ میشوند و مدت نگهداری اطلاعات در آنها فقط ۲۴ ساعت است.
- تنظیمات VPN را طوری اعمال کنید که ترافیک دیگری خارج از کانال VPN تبادل نشود.
- در آخر به طور منظم به بررسی DNS LEAK بپردازید. هراز گاهی چک کنید که IP، DNS و WebRTC شما نشت پیدا نکرده باشد.
به منظور جلوگیری از شناسایی حساب صرافی خود مراقب چنین مواردی باشید و همچنین ساعت و موقعیت جغرافیایی لپ تاپ خود را به ساعت و موقعیت کشوری که با آن به بایننس متصل میشوید تغییر دهید.
بایننس حسابم را مسدود کرد؛ چکار کنم؟
اگر به هر دلیلی نشت IP داشتید و بایننس به هنگام برداشت به شما اخطار ارسال کرد بهترین و مطمئنترین کار این است که با هویت ایرانی احراز هویت کنید.
اگر پیامی دریافت کردید که باید برای ادامه فعالیت در بایننس احراز هویت کنید، بهترین راه این است که با پشتیبانی صرافی بایننس صحبت کنید و اعلام کنید که شما ایرانی هستید و نمیدانستید که کاربران ایرانی حق استفاده از صرافی بایننس را ندارند. در این صورت پشتیبانی برای شما لینکی ارسال میکند تا احراز هویت انجام دهید. طبق گفته کاربرانی که اینکار را طی چندین سال گذشته انجام دادهاند هر بار پس از این اتفاق اجازه برداشت دارایی را داده است.
البته مشخص نیست این راهکار با وضع قوانین جدید سازگار باشد یا خیر. چراکه از این پس برای استفاده از بایننس مجبور به ارسال اطلاعات نادرست در حساب پایه هستید. و درصورتیکه آیپی لیک رخ دهد و آیپی ایران نشت پیدا کند، ممکن است به دلیل اینکه اطلاعات نادرست وارد کرده باشید اجازه استفاده از حساب را ندهند. البته این مورد تنها بیان احتمالات است، هنوز مشخص نیست در این صورت بایننس چه اقدامی انجام میدهد. اگر این اتفاق برای شما افتاد، فکر استفاده از هویت جعلی را از سرتان بیرون کنید، در ادامه توضیح میدهیم چرا نباید از هویت جعلی برای حساب بایننس استفاده کنید.
چرا نباید از هویت جعلی استفاده کنید؟
کانالهای تلگرامی فراوانی در این مدت در حال رشد هستند که وعده هویت جعلی و KYC در قبال دریافت مبالغ هنگفت میدهند. آنها از شما درخواست یک قطعه عکس دارند تا پاسپورت جعلی در قبال دریافت هزینه ۱.۵ تا ۲۰ میلیون تومان و یا ۱۰ تا ۱۰۰ تتر برای شما ایجاد کنند. در صورتیکه شما اینکار را انجام دهید و صرافی بایننس متوجه هویت جعلی شما شود به هیچ وجه اجازه استفاده از حساب را به شما نمیدهد و آن حساب و دارایی برای همیشه مسدود میشود.
در این بین برخی از کلاهبرداران حتی نام کاربری و رمز عبور حساب بایننس شما را درخواست میکنند که در این صورت آنها به راحتی میتوانند به حساب و سرمایه شما دسترسی داشته باشند.
برخی دیگر پیشنهاد ساخت حساب و یا احراز هویت با مدرک یک فرد غیر ایرانی را میدهند. حتی اگر شما موفق شدید با هویت جعلی یا هویت فرد دیگری احراز هویت کنید، اگر روزی آیپی شما نشت پیدا کند صرافی بایننس مجددا حساب را مسدود میکند و از شما احراز هویت مجدد درخواست میکند و اجازه دسترسی نمیدهد تا هویت خود را مجددا مشخص کنید و اگر دسترسی به آن هویت جعلی و فرد نداشته باشید حساب شما برای همیشه مسدود میماند و حتی نمیتوانید با هویت ایرانی خود برای بازگرداندن دارایی اقدام کنید زیرا بار نخست با هویت دیگری اینکار را انجام دادهاید. تمام این راهکارها روشهایی سوخته است که بیشتر از آنکه راه حلی باشد دردسر به همراه دارد. بنابراین استفاده از هویت جعلی توصیه نمیشود.
چه صرافیهایی جایگزین بهتری برای بایننس است؟
صرافی بایننس به دلیل حجم معاملات و تعداد کوینهای زیادی که در آن موجود است نه تنها برای معاملات اسپات گزینه مناسبی است بلکه در معاملات فیوچرز نیز بسیار قوی تر از سایر رقبا عمل میکند. همچنین کارمزد در صرافی بایننس بسیار منصفانه تر از برخی صرافیها است و بایننس ثابت کرده که اگر برای حساب شما مشکلی پیش آید، اجازه برداشت دارایی را خواهد داد اما سایر صرافی ها این اجازه را یا به سختی میدهند و یا اصلا اجازه برداشت با هویت ایرانی را نمیدهند. اما با توجه به این مشکلات اخیر، استفاده از صرافی بایننس بسیار پر ریسکتر از قبل شده است و اگر بایننس برای شما گزینه مناسبی نیست میتوان از سایر صرافیهایی که بدون احراز هویت نیز اجازه فعالیت میدهند استفاده کرد. در ادامه لیستی از این صرافیهای جایگزین بایننس را معرفی میکنم.
معاملات اسپات
معاملات اسپات یا آنی Spot Trading رایجترین روش معامله در صرافیها است و به معاملاتی گفته میشود که کوین یا ارز مورد نظر در لحظه میان خریدار و فروشنده معامله میشود و پس از معامله هر یک از طرفین دارایی موردنظر خود را دریافت میکند.
کوکوین
کوکوین یک صرافی سنگاپوری است که در سال ۲۰۱۳ شرکت آن بنا نهاده شد و در سپتامبر ۲۰۱۷ به طور رسمی صرافی آن شروع به کار کرد. یکی از گزینههای جایگزین بایننس برای معاملات اسپات یا آنی میتواند همین صرافی باشد. میزان برداشت بیت کوین در صرافی کوکوین بدون احراز هویت تا ۵ BTC است.
پلتفرم معاملاتی اسپات کوکوین در دسته بندی CoinMarketCap جز ۱۰ صرافی برتر قرار دارد. البته نمیتوان گفت که این دسته بندی معتبر و وسیله سنجش مناسبی است اما کوینمارکتکپ این دسته بندی را بر اساس ترافیک اینترنتی؛ میانگین نقدینگی؛ حجم معاملات و همچنین اعتماد به صحت حجم معاملات گزارش شده توسط صرافی قرار داده است.
صرافی کوکوین همانند بایننس توکن بومی خود را دارد که اگر توکن کوکوین KCS را خریداری کنید جهت کارمزد به شما تخفیف داده میشود.
این صرافی معاملات فیوچرز نیز دارد. دو نسخه متفاوت برای معاملات آتی یا فیوچرز صرافی کوکوین در اختیار کاربران است: یک نسخه برای مبتدیان (نسخه لایت) و نسخه دیگر برای معامله گران با تجربه (نسخه حرفهای). طبق گفته کاربران کارمزد فیوچرز کوکوین بسیار بالا است و برای فیوچرز این صرافی گزینه مناسبی نیست.
میزان کارمزد هر بخش صرافی کوکوین را می توانید در این لینک مشاهده کنید.
معاملات فیوچرز
فیوچرز یا قرارداد آتی Futures نوعی معاملات توافقی بین دو طرفین است. یعنی دراین نوع معاملات دو طرف به منظور خرید یا فروش دارایی یا کوین مورد نظر با قیمت مشخص و در زمان مشخصی در آینده با هم قرارداد میبندند.
صرافی FTX
صرافی FTX یکی از صرافی های معاملات مشتقات است که محصولات مختلفی شامل اوراق مشتقه، آپشنها، محصولات نوسان دار و توکنهای لوریج دار ارائه می دهد. صرافی FTX نیز همانند بایننس میزان لوریج را برای کاربران مبتدی کاهش داده است. و از آنجایی که بایننس حامی این صرافی است این احتمال وجود دارد که برخی از قوانین بایننس در این صرافی نیز اعمال شود. کارمزد فیوچرز و اسپات صرافی FTX بسیار کمتر از صرافی کوکوین است.
بایبیت ByBit
صرافی بایبیت نیز یکی از گزینه های جایگزین برای کاربران ایرانی است. این صرافی در سال ۲۰۱۸ فعالیت خود را آغاز کرده است و بیش از ۲ میلیون کاربر دارد. بای بیت نیز یکی از گزینههای مناسب قراردادهای آتی است و معاملات اسپات خود را به تازگی عرضه کرده است. میزان کارمزد در صرافی ByBit را می توانید در این صفحه مشاهده کنید.
اگر تنها قصد خرید و سرمایهگذاری ارزهای شناخته شدهای نظیر بیت کوین یا اتریوم را دارید یا تازه کار در حوزه رمزارزها هستید شاید بهترین گزینه برای شما صرافیهای ایرانی باشد. صرافیهای ایرانی به دلیل حجم کم معاملات و تعداد رمزارزهایی که عرضه میکنند گزینه مناسبی برای تریدرها و حرفهای هایی که روزانه در این بازار معامله میکنند نیست. اما اگر با این حوزه به تازگی آشنا شدهاید گزینه مناسب میتواند صرافیهای ایرانی باشد.
اگرچه هنوز قانون مشخصی برای خرید و فروش بیت کوین و معاملات رمزارزها و همچنین صرافیهای رمزارز در ایران تنظیم و تعبیه نشده است اما در هر صورت اگر مشکلی برای صرافی ایرانی به وجود بیاید میتوان برای جلب دارایی به ارگان یا سازمانی مراجعه و پیگیری کرد.
آیا کیف پول تراست والت و سیف پل نیز دچار محدودیت میشوند؟
قوانین بایننس به حدی همهگیر و سختگیرانه است که شامل تمامی سرویسهای آن است. تراست والت کیف پول رسمی صرافی بایننس است و اگر از سرویسهای بایننس در این کیف پول استفاده میکنید حتما با VPN اینکار را انجام دهید زیرا در شرایط و قوانین استفاده از بایننس آمده است که تغییرات در اکوسیستم بایننس شامل باقی سرویسها و خدمات آن نظیر کیف پول تراست والت نیز خواهد شد. هنوز هیچ محدودیتی در مورد کیف پول تراست والت اعمال نشده است. اما بعید نیست در آینده محدودیتهایی برای تراست والت نیز ایجاد شود. همینطور زمانیکه از برنامههای غیرمتمرکز بایننس اسمارت چین استفاده می کنید با VPN متصل شوید.
در این خصوص مکاتباتی با پشتیبانی کیف پول تراست والت داشتم که هنوز پاسخ سوالها را ندادهاند. در صورت پاسخ اطلاعات را در اینجا بهروز رسانی خواهم کرد.
بایننس یکی از حامیان کیف پول SafePal است. حتی کاربرانی که از بایننس دپ binance dapp در کیف پول سیف پل استفاده میکنند نیز در حین استفاده از این سرویس بایننس باید با VPN متصل شوند. پشتیبانی کیف پول سیف پل اعلام کرد قوانین بایننس برای تمام سرویسهای آن اعمال خواهد شد.
آیا انتقال بر بستر بایننس اسمارت چین BSC دچار مشکل میشود؟
زنجیره هوشمند بایننس یا Binance Smart Chain شبکه بلاک چین تیم بایننس است. اگرچه این زنجیره نیمه متمرکز است اما فعالیت آن مستقل از صرافی بایننس است. تاکنون انتقال توکن بر بستر بایننس اسمارت چین با مشکلی مواجه نشده است. با این حال نمیتوان در این خصوص با اطمینان صحبت کرد زیرا بایننس دکس که به ظاهر صرافی غیرمتمرکز بایننس است مجبور به تحریم برخی کشورها نظیر ایران شد. در حال حاضر اتریوم با انجام هاردفورک لندن و کاهش کارمزدها بهترین گزینه برای استفاده است.
مشکل جدید کاربران خارج از ایران
بایننس تا قبل از این قوانین، به تمامی کاربران ایرانی که در سایر کشورهای خارجی اقامت دارند و یا کارت گواهینامه یا کارت حضور آنها در کشوری غیر از کشورهای لیست تحریم این صرافی است به راحتی اجازه احراز هویت میداد و KYC آنها را تایید میکرد. اما طبق قوانین جدید این صرافی، بایننس اعلام کرد با مشورت و بررسی توصیههای فهرست تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل و OFAC خدمات به کاربران مستقر در کشورهای تحریم محدودتر شده است.
طبق گزارش چندین کاربر، این صرافی چندین موارد جدید را مورد بررسی قرار میدهد و اگر شما ملیت، آدرس و محل صدور کارت شناسایی ایرانی یا جز کشورهای تحریم داشته باشید دیگر نمیتوانید در این صرافی احراز هویت کنید و متاسفانه امکان استفاده از خدمات بایننس را نخواهید داشت. جدیدا حتی اگر در هر یک از موارد ذکر شده نام ایران وجود داشته باشد بایننس اجازه احراز هویت سطح متوسط را نمیدهد.
چه خطراتی کاربران ایرانی را تهدید میکند؟
خطر شناسایی هویت ایرانی و از دست رفتن سرمایه همیشه در کمین کاربر ایرانی بوده است و این اتفاق مسئله جدیدی نیست و تنها میزان واریز و برداشت بیت کوین کاهش یافته و به منظور اینکه کاربران بیشتری تشویق به احراز هویت شوند، احراز هویت اجباری شده است. برای کاربران ایرانی با وجود تحریمها هیچ صرافی امن نیست اما ایجاد ترس و نگرانی مسئلهای را حل نمیکند. بهتر است به دنبال راهکار مطمئن باشیم و یا صرافی جایگزینی انتخاب کنیم و یا با وجود خطرات محتمل همچنان از بایننس استفاده کنیم و به برداشت ۰.۰۶ بیت کوین در روز اکتفا کنیم. صرافی بایننس از قبل نشان داده است همیشه به هنگام احراز هویت با پاسپورت ایرانی اجازه برداشت دارایی به کاربران را داده است اما مشخص نیست با وجود چنین قوانینی این اتفاق مجددا تکرار شود یا خیر.
پرسش و پاسخ صرافی بایننس (FAQ):
- آیا احراز هویت در بایننس با پاسپورت جعلی توصیه میشود؟
خیر، اگر صرافی بایننس متوجه احراز هویت جعلی شما شود، دارایی شما به علت اسناد جعلی، قوانین پولشویی و جلوگیری از جرایم مالی برای همیشه بلوکه و مصادره میشود.
- بهترین کشور و بهترین آیپی برای فعالیت در بایننس کدام است؟
قبل از فشار قانونگذاران کشورهای اروپایی نظیر انگلیس، هلند و آلمان آیپی مناسبی برای استفاده از بایننس بودند. اما اکنون با وجود محدودیتها کاربران با آیپی هلند و انگلیس با مشکل بیشتری مواجه شدهاند. سنگاپور میتواند گزینه مناسبی باشد.
- دارایی من در بایننس کمتر از ۰.۰۶ بیت کوین است؛ آیا باید احراز هویت کنم؟
فرقی نمیکند که چه میزان سرمایه در بایننس دارید، احراز هویت پایه برای تمام کاربران بایننس اجباری است و باید آن را انجام دهید. اگر احراز هویت نکنید اجازه برداشت دارایی ندارید.
- با آی پی کدام کشورها نباید به هیچ عنوان در بایننس فعالیت کنیم؟
آیپی کشورهایی که در لیست تحریم بایننس قرار دارند اجازه فعالیت در این صرافی را ندارند. کشورهای تحت تحریم بایننس عبارتند از: افغانستان، آلبانی، بلاروس، بوسنی و هرزگوین. بوروندی، جمهوری آفریقای مرکزی، چین، ساحل عاج، جمهوری کونگو، یوتوپیا، گینه، گینه بیسائو، عراق، ایران، لبنان، لیبی، مالزی، میانمار، کره شمالی، جمهوری مقدونیه، صربستان، سومالی، سودان جنوبی، سریلانکا، سودان، سوریه، تایلند، ترینیداد و توباگو، تونس، اوگاندا، اوکراین، آمریکا، استان انتاریو کانادا، ونزوئلا، یمن و زیمبابوه.
- رفع بلاک و بازیابی اکانت بایننس چند روز طول میکشد؟
رفع بلاک و بازیابی اکانت بستگی به این دارد که شما چه زمانی با پشتیبانی ارتباط برقرار کنید و احراز هویت را چه زمانی انجام دهید و در بازه زمانی یک روزه الی یک هفته حساب بازیابی میشود.
- آیا خرید اکانت وریفای شده بایننس توصیه میشود؟
خیر. اکانت وریفای شده با هویت یک فرد غیر ایرانی که به آن دسترسی ندارید انجام میشود. و اگر حساب شما به مشکل بخورد نه به آن فرد دسترسی خواهید داشت و نه میتوانید با هویت خود حساب و دارایی را بازیابی کنید.
- آیا امکان حذف اکانت بایننس و ساخت اکانت جدید با همان ایمیل امکانپذیر است؟
بایننس دیگر چنین گزینهای ندارد که بتوایند حساب خود را حذف کنید. پس نمیتوان به هیچ وجه حساب را حذف کرد و اکانت جدید ساخت.
- آیا میتوان با یک ایمیل، چند اکانت در بایننس ساخت؟
خبر چنین امکانی وجود ندارد. اما اگر قبلا با یک ایمیل چندین حساب کاربری ساخته باشید بایننس متوجه میشود و تمامی حسابهای شما را مسدود میکند و تا احراز هویت نکنید اجازه استفاده از حسابها را به شما نمیدهد.
بهترین راهکار چیست؟
استفاده از صرافی بایننس هیچوقت برای کاربران ایرانی بدون ریسک نبوده است. حال با قوانین جدید و سختگیرانه تر این موضوع پیچیده و پر ریسکتر شده است. اگر از صرافی بایننس استفاده میکنید و شرایط جدید را میپذیرید توجه داشته باشید که تمام این ریسک ها را باید به جان بخرید و بسیار مراقب باشید که آیپی شما شناسایی نشود. استفاده از صرافی بایننس با برداشت ۰.۰۶ بیت کوین هنوز برای کاربران ایرانی امکان پذیر است اما محض احتیاط بخش زیادی از سرمایه و مبالغ بالا را از بایننس خارج کنید و تنها برای ترید دارایی خود را وارد بایننس کنید. به این نکته هم توجه داشته باشید که بایننس با سایفرتریس در حال همکاری است و اکنون خیلی راحتتر میتواند کاربران کشورهای تحت تحریم را شناسایی کند.
گزینه بعدی روی میز استفاده از صرافیهای جایگزین است. استفاده از هیچ صرافی خارجی برای کاربران ایرانی مطمئن نیست و اطمینان خاطر ندارد و باید همواره مراقب باشید که آیپی شما شناسایی نشود. با توجه به شرایط خود میتوانید استفاده از سایر صرافیهای رمزارز را مد نظر قرار دهید.
و در آخر باید بگویم در ایران با توجه به وضعیت اقتصادی پر نوسان به سختی میتوان پساندازی داشت و روی آن سرمایهگذاری کرد. این دارایی به راحتی به دست نمیآید که با سهل انگاری آن را از دست دهید و همیشه حسرت به دل باقی بمانید. نکات امنیتی را جدی بگیرید و اقدامات مناسب را در خصوص دارایی خود انجام دهید.