ارزهای دیجیتالآموزش ارز دیجیتال

ورود و خروج بیت کوین از صرافی ها نشانه چیست؟

بازار رمزارز‌ها، همیشه بازاری پرتلاطم بوده است و یکی از پارامتر‌های تأثیرگذار بر این نوسان و تلاطم، ورود و خروج بیت کوین از صرافی ‌ها است. بازار رمزارز‌ها هنوز نوظهور است و به همین دلیل به نسبت دیگر بازارهای مالی بالغ، مارکت کپ (Market Cap) یا حجم بازار پایین‌تری دارد. به همین دلیل افراد یا مؤسساتی تحت عنوان نهنگ‌ها، که دارایی و سرمایه زیادی دارند، می‌‌توانند با حجم بالایی از خرید یا فروش بیت کوین یا دیگر رمزارزها، بر روند حرکتی قیمت تأثیر بگذارند. البته ایجاد تغییر در روند قیمتی بیت کوین با استفاده از این روش سخت‌تر از دیگر رمزارزها است؛ چراکه بیت کوین به عنوان پرچم‌دار این حوزه از حجم معاملاتی بیشتری برخوردار است و طبیعتاً دستکاری‌های قیمتی آن دشوارتر است.

بررسی پارامتر ورودی خالص بیت کوین به صرافی‌ ها (Bitcoin Exchange Net Flow) از این جهت مهم است که می‌توانیم با استناد به آن، دست سرمایه‌گذاران بزرگ یا همان نهنگ‌ها (Whales) را بخوانیم!

ورودی خالص بیت کوین (Bitcoin) به صرافی‌ها برابر است با تعداد ورودی بیت کوین به صرافی‌ها منهای تعداد خروجی بیت کوین از صرافی‌ها.

بنابراین اگر امروز ۱۰۰ بیت کوین به صرافی‌ها وارد و ۱۰ بیت کوین نیز از صرافی‌ها خارج شده باشد، ورودی خالص بیت کوین به صرافی ها ۹۰ واحد مثبت است. گاهی نیز مقدار این پارامتر منفی است که نشان می‌دهد تعداد بیت کوین‌های خارج شده از صرافی‌ها بیشتر از تعداد بیت کوین‌های وارد شده به صرافی‌ها است.

افزایش تعداد بیت کوین‌های ورودی به صرافی‌ها عموماً یک سیگنال نزولی تلقی می‌شود؛ به‌خصوص اگر این تعداد زیاد نیز باشد. دلیل این مسئله این است که عموماً مؤسسات یا افرادی که تعداد زیادی Bitcoin نگه می‌دارند، زمانی به انتقال بیت کوین به صرافی‌ها اقدام می‌کنند که قصد دارند آنها را بفروشند.

برعکس این قضیه نیز صدق می‌کند؛ یعنی اگر پارامتر Bitcoin Exchange Net Flow مثبت باشد، به این معنی است که سرمایه‌گذاران، بیت کوین‌های خود را با هدف هولد بلند مدت به کیف پول‌های شخصی خود منتقل می‌کنند. بنابراین به رشد آن در آینده امیدوارند.

در مواردی نیز، هولدر‌های بیت کوین (Bitcoin Holders) به منظور فعالیت در بازار‌های مشتقه یا فیوچرز و کسب سود مقطعی به انتقال دارایی به صرافی‌ها اقدام می‌کنند که در چنین مواردی، نوسانات قیمتی آن کوین بسیار بیشتر می‌شود.

پیش‌بینی روند آتی بازار با استفاده از نمودارBitcoin Exchange Net Flow

برای بررسی دقیق‌تر شاخص ورود و خروج بیت کوین از صرافی ها ابتدا به شاخص ورود بیت کوین به صرافی ها می‌پردازیم. همان‌طور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید، شاخص حجم ورودی بیت کوین به صرافی‌ها می‌تواند در تشخیص روند آتی بازار، به ما کمک کند!

سایت CryptoQuant یکی از پلتفرم‌های معتبر برای بررسی داده‌های درون شبکه‌ای(On Chain Data) مربوط به بیت کوین و دیگر رمزارز‌ها است که می‌توانید با استفاده از اطلاعات آن، دید بهتری نسبت به بازار به دست آورید. از دیگر پلتفرم‌های معتبر برای بررسی داده‌های درون شبکه‌ای مانند Bitcoin Inflow می‌توان به سایت GlassNode اشاره کرد.

برای ورود به سایت CryptoQuant به این لینک مراجعه کنید.

در عکس زیر، خطوط رنگی نشان‌دهنده ورود بیت کوین به صرافی ها در بازه‌های زمانی متفاوت است و خط مشکی نیز نشان‌دهنده روند قیمتی بیت کوین است.

پیش‌بینی نوسانات قیمتی بیت کوین با استفاده از نمودارBitcoin Exchange Net Flow

یکی دیگر از کاربرد‌های شاخص مقدار بیت کوین‌های ورودی به صرافی‌ها، استفاده از آن‌ در جهت بررسی نوسانات احتمالی بازار است.

همان‌طور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید، با ترکیب میانگین متحرک هفت روزه شاخص Bitcoin Inflow و قیمت، می‌توانید نوسانات قیمتی را قبل از وقوع‌شان پیش‌بینی کنید!

در نمودار زیر، میانگین متحرک هفت روزه شاخص Bitcoin Inflow با رنگ نارنجی و قیمت با رنگ مشکی مشخص شده است. همان‌طور که مشاهده می‌کنید، در ماه جولای سال ۲۰۱۷ این شاخص سقفی بالاتر از سقف‌های قبلی زده و جهشی فزاینده را تجربه کرده است که نشان‌دهنده تمایل سرمایه‌داران و هولدر‌های بیت کوین به نگهداری دارایی‌هایشان خارج از صرافی است. بعد از آن قیمت بیت کوین، جهشی قدرتمند را تجربه کرده است.

در ژانویه سال ۲۰۱۹ نیز رویدادی مشابه رخ داده و این شاخص، جهش عظیمی را تجربه کرده است و درست چند ماه بعد از آن، قیمت بیت کوین رشد قدرتمندی داشته است.

آیا استفاده از On Chain Data در معاملات کاربردی است؟

همان‌طور که تا اینجای مقاله عنوان شد، استفاده از تحلیل درون زنجیره‌ای یا آن‌چین دیتا (on-chain data)، می‌تواند یکی از بهترین ابزار‌ها در جهت تشخیص رفتار‌های آتی معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بزرگ بازار باشد.

نکته‌ای که در این ‌باره حائز اهمیت است، این است که هر معامله‌گری باید با توجه به استراتژی معاملاتی خود، اقدام به بهینه‌سازی این اطلاعات نماید. ممکن است این اطلاعات به کار یک معامله‌گر کوتاه‌مدت نیاید، ولی در عین حال برای یک معامله‌گر بلندمدت بسیار کاربردی باشد.

یکی دیگر از نکات مهم در جهت استفاده از این اطلاعات، عدم اعتماد ۱۰۰ درصدی بر آنها است! این داده‌ها نیز مانند دیگر داده‌های تکنیکالی، نمی‌توانند آینده بازار را با

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا