با توجه به اطلاعاتی که از رصد صنایع مورد توجه بازیگران در هفته گذشته, می توان چنین عنوان کرد که گروه بانکی با خالص خرید بیش از ۱۴۰۰میلیارد تومانی همچنان بهعنوان پرطرفدارترین گروه از سوی سهامداران خرد شناخته شدند.
رصد صنایع مورد توجه بازیگران در هفتهای که گذشت نشان از آن دارد که گروه بانکی با خالص خرید بیش از ۱۴۰۰میلیارد تومانی بهعنوان پرطرفدارترین گروه از سوی سهامداران خرد شناخته شدند. گروه بانکی فعال در بورس هفته گذشته را با رشد ۷/ ۱۰درصدی شاخص صنعت سپری کرد. همچنین بیشترین حجم معاملات گروههای بورسی نیز در هفته گذشته با معامله ۲۰ میلیارد و ۹۳۵ میلیون سهمی از آن بانکیها شد.
بررسی خریدهای صورتگرفته نشان میدهد که در راس این گروه جمعآوری سهام بانک تجارت قرار داشت که با انتقال ۵۳۴میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی سهامداران خرد این نماد همراه شد. اشتیاق سهامداران به خرید سهام مزبور سبب شد تا هر سهم «وتجارت» بازدهی ۲۳درصدی را در کارنامه هفته گذشته خود ثبت کند. در این میان دو حقوقی «وتجارت» به عرضه سهم در طول هفته پرداختند بهطوریکه شرکت سرمایهگذاری صباتامین در مجموع حدود ۴۰۰میلیون سهم «وتجارت» را به فروش رساند. صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی تجارت ایران نیز در این مدت به واگذاری ۳۰۰میلیون سهم پرداخت.
بانک ملت نیز از دیگر نمادهای موردتوجه حقیقیها در این هفته بود که در نهایت این خریدها به انتقال ۴۳۰میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی معاملهگران خرد انجامید. در این نماد نیز صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی ملت در بعضی از روزها در نقش خریدار و برخی روزها نیز فروشنده ظاهر شد. این صندوق در حالی ۷میلیون سهم را خریداری کرد که در روز یکشنبه ۲میلیون سهم «وبملت» را عرضه کرده بود. در همین راستا بانک صادرات نیز خالص خرید بیش از ۱۷۳میلیارد تومانی را از سوی بورس بازان حقیقی تجربه کرد. حدود ۲۵میلیون سهم «وبصادر» نیز از سوی صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی سپهرصادرات در این هفته عرضه شد.
توجه به نمادهای پالایشی
روند مناسب بازار جهانی و رشد قیمتی فلزات و نفت طی هفته گذشته در حالی یکی از مهمترین محرکهای رشد قیمت سهام کالایی بورس تهران بود که در این راستا حقیقیها به خرید سهام گروه پالایشی و فلزی نیز توجه نشان دادند بهطوریکه در ادامه این روند نیز گروه پالایشی با خالص خرید ۷۱۵میلیارد تومانی در کانون توجه حقیقیها قرار داشت. در صدر این خریدها نیز جمعآوری سهام پالایش نفت اصفهان قرار داشت.
هر سهم «شپنا» در حالی هفته گذشته بازدهی در حدود ۲۵درصد را کسب کرد که با انتقال بیش از ۵۰۰میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی، در کانون توجه معاملهگران حقیقی قرار گرفت. در این میان «شپنا» خرید ۵۵میلیون سهم از سوی نفت سپاهان را در جریان معاملات روز چهارشنبه تجربه کرد. پالایش نفت بندرعباس نیز با ثبت خالص خرید بیش از ۲۱۰میلیارد تومانی از دیگر نمادهای مورد توجه سهامداران خرد در این هفته بود.
این در حالی است که پالایش نفت تبریز مورد توجه سهامداران عمده بود بهطوریکه «شبریز» خالص خرید ۵/ ۹۶میلیارد تومانی را از سوی حقوقیها تجربه کرد. همچنین سهامداران خرد در هفته گذشته به خرید سهام گروه شیمیایی نیز توجه نشان دادند. در صدر این خریدها جمعآوری سهام «پترول» قرار داشت بهطوریکه گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان شاهد انتقال بیش از ۳۰۰میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی سهامداران حقیقی بود.
فلزیها چه عملکردی داشتند؟
گروه فلزات اساسی نیز در کانون خرید معاملهگران خرد قرار داشت بهطوریکه حقیقیها با خریدهای سنگین خود در این گروه توانستند ۶۸۰میلیارد تومان نقدینگی را به پرتفوی خود منتقل کنند. در راس این گروه نیز خرید سهام ملی مس ایران قرار داشت که در نهایت بیش از ۴۴۵میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی «فملی» جابهجا شد. یادآور میشود هر سهم «فملی» بازدهی ۸درصدی در هفته گذشته و بیش از ۱۲۳درصدی از ابتدای سالجاری تاکنون کسب کرده است. در این نماد نیز صبامیهن بهعنوان سهامدار عمده در طول هفته خرید و فروشهایی را ثبت کرد بهطوریکه این حقوقی در ۲روز ابتدایی هفته بالغ بر ۶۰میلیون سهم را عرضه کرد و در روز چهارشنبه نیز ۱۲میلیون سهم را جمعآوری کرد.
منبع: دنیای اقتصاد