بورساخبار بورس و اقتصاد

خبرهایی جدید از “دارا دوم”

همانطور که پیشتر در خبری مبنی بر ارائه مرحله دوم و سوم دارایی های دولت در قالب صندوق های ETF و نماد دارا دوم و دارا سوم خواندید, به زودی شاهد عرضه اولیه دیگری از سوی دولت خواهیم بود. طبق گفته های معاون سازمان خصوصی سازی درباره یکی از صندوق ها مراحل اولیه تا حدودی طی شده و به احتمال بسیار قوی دولت چهار پالایشگاه تبریز، اصفهان، تهران و بندرعباس را تحت عنوان ETF پالایشی عرضه خواهد کرد.

ابوالقاسم شمسی جامخانه ادامه داد: از چهار پالایشگاه ذکر شده دو مورد آن یعنی تبریز که آگهی شده و بندر عباس که به زودی آگهی می‌شود؛ تعیین تکلیف شده اند و فقط دو مورد می ماند که بنابراین باقی مانده سهام دولت در پالایشگاه‌های نفت تهران و اصفهان عرضه خواهد شد.

در همین خصوص, معاون شرکت‌ها و قیمت‌گذاری بنگاه‌های سازمان خصوصی سازی چنین اظهار داشت:

سومین ETF صنایع فلزی و خودروسازی خواهد بود، که شامل فولاد مبارکه و صنایع مس و سهام متعلق به دولت در سایپا و ایران خودرو می شود. مراحل اجرایی آن در دست اقدام است و در حال انجام کارها و مکاتبات هستیم. سهام برخی از شرکت ها در وثیقه بانک‌ها قرار دارند که با مکاتباتی که با وزارت صمت داشتیم قرار بر آن شده تا وثیقه جایگرین تعیین شود. خوشبینانه امیدواریم این مراحل هرچه سریع تر انجام شود.

بر اساس این گزارش، شورای عالی بورس بر اساس قانون بودجه امسال و همچنین به استناد اصل ۴۴، در جلسه یازدهم فروردین ماه، ساز و کار اجرایی واگذاری باقی مانده سهام دولتی شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه را تصویب کرد و این مصوبه شانزدهم فروردین ۱۳۹۹ توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی تقدیم معاون اول رییس‌جمهور شد.

سهام دولت در چه بخش‌هایی عرضه می شود؟

با توجه به مصوبات پیشین نمایندگان و دولت, تصمیم بر آن شد تا دولت سهام خود در شرکت‌های دولتی را در بورس عرضه کند و در همین رابطه ۳ صندوق نیز تعریف شد کا در واقع داستان از این قرار بود که دولت قصد داشت  عرضه کند و در این راستا سه صندوق تعریف شد که شامل صندوق واسطه‌گری مالی، پالایشی (چهار پالایشگاه به ارزش ۲۲ هزار میلیارد تومان) و صنایع فلزی و خودروسازی می‌شود.

در مرحله اول پذیره‌نویسی صندوقی که شامل باقیمانده سهام دولت در بانک‌های ملت، تجارت و صادرات ایران و بیمه‌های البرز و اتکایی امین می‌شد، در اواسط اردیبهشت آغاز شد. در این طرح هر ایرانی از تخفیف ۲۰ درصدی برخوردار بوده و سقف خرید هر کد ملی ۲۰ میلیون ریال (دو میلیون تومان) و بدون محدودیت سنی تعیین شده بود. معاملات این صندوق که با نماد دارایکم عرضه شد تقریبا یک ماه پس از پدیذه‌نویسی انجام شد.

دارا دوم کدام یک خواهد بود؟

در چند روز گذشته در فضای مجازی شایعاتی مبنی بر اینکه افرادی که در دوره اول عرضه سهام دولت مشارکت داشته اند, در دوره دوم نمی توانند شرکت کنند منتشر شده بود. در اینجا باید اعلام کنیم که منعی برای پذیره نویسی با کدملی دارای دارایکم در صندوق‌های دوم و سوم وجود ندارد و تخفیفات ذکر شده تنها برای یک صندوق اعمال می‌شود.

هر چند که آمار و ارقام ارائه شده از میزان فروش دارایکم خبر از این می دهد که این صندوق آنچنان که باید و شاید مورد استقبال عموم مردم قرار نگرفته است اما می توان امیدوار بود بازدهی ۲.۷ برابری این صندوق انگیزه ای برای شرکت حداکثری افراد در دوره های بعدی باشد. لازم به ذکر است که صندوق دارایکم از ۱۷ هزار میلیارد تومان وجه پیش بینی شده تنها موفق به جذب ۶۰۰۰ میلیارد تومان شد. طبق اظهارات اخیر مدیرعامل بورس تهران, دارا دوم مربوط به صنایع فلزی و خودرویی خواهد بود.

با توجه به موارد فوق, اگر شما جز خریداران دارایکم بوده اید برای ما بنویسید که قصد خرید دارا دوم را دارید یا خیر؟ منتظر خواندن نظرات شما هستیم. از اینکه فیماچارت را دنبال می کنید سپاسگذاریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا